Neler Yeni

Bugün asgari ücret açıklanıyor !

Sizce asgari ücret ne kadar olacak?

• 7000 - 7500

Oylar: 81 24.0%
  • 8000 - 8500

Oylar: 184 54.6%
  • 9000

Oylar: 53 15.7%
  • Diğer

Oylar: 19 5.6%

• Oy kullanan toplam üye
    337

theumtkyd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Umut
Acaba memur maaşı kaç olacak ben onu merak ediyorum. Çünkü memur maaşı artınca benim halihazırda almış olduğum İOKBS bursuma da zam gelecek.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Ben aynı meslek diyorum özel sektörde Polislik var mı? Ben özel sektörde olup, memur olarak alınan meslekleri kastediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Okuyan değil torpili olan memur oluyor!
Biz onu tartışmadık ama memur ile 657 ile işçiyi karşılaştırdık

Tsubaran

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Baran
Reyyyyisimiz 9 çok demiş 8'in bir tık üstü hayırlı olsun ama azıcık tık.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,131
İsim
Diyarhan
Kyk bursu ile aynı oranda yaparlarsa 8000-8250₺ gibi bişi olur.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Okuyan değil torpili olan memur oluyor!
Torpil illaki var her yerde var ama birçok tanıdığım girdi devlete. Torpil deyip işin içinden çıkılmamalı çalışan her zaman girer.
kenarları görünmüyor da neyse kanka son 2 senede pandemi olsun son 4 senee tabi etkiliyorda diyorum ya senin ekonomin güçlü olsaydı maaş zammıda yapılmazdı alım gücü korunurdu. Şimdi devlet alım gücünü koruyamıyor.
Amerika, Avrupa devletleri bile koruyamadı alım güçlerini bu dönemde Türkiye'nin koruması zaten beklenmiyordu. Her 10-20 sene de bir böyle krizler oluyor ve olacakta zaten. Devletlerin zayıf yönlerinin güçlü yönlerinin ortaya çıkması, etkin strateji gibi etkenleri görmek için bu krizler olacak. Bu dönem de bitecek hiçbir şey sonsuza kadar artmaz da azalmaz da.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
624
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Neden asgari ücretin artmasını istiyorsunuz? zam geldikçe fiyatlar uçuyor bunun bir çözüm olmadığını halen anlamadınız mı? Hadi ben de diyorum ki 100K oldun asgari ücret ne olacak? Bir laptopu 300K'ya alırsınız artık
Bana uyar şimdi de zaten maaşın 3 katına alınıyor laptop. Şaka bir yana, ne şeriat ne de sosyalist kominist bir yönetim şekli var. Sermaye kafasına göre oynuyor fiyatları, halbuki bir emeğin üretime maliyeti %5'dir. Hadi bilemedin %10 olsun. Ürün fyitları asgari ücret artışı ile orantılı arttırmıyor ki sermaye sahipleri fiyatlarına kar odaklı bakıyorlar. Az Allah'tan korksalar şu son yıllarda kar rekorları kırarken işçisinin emekçisinin kiracısının yükünü hafifletmek için bir şeyler yaparlar. Ama bakıyorsun sermaye sahipleri kar rekorları kırıyor, kırdıkça da bizim belimizi kırmak için fiyatları da arttırıyorlar. Asgari ücret geçen 2021 yılına göre %95 oda kümülatif olarak artmış. Sanayici bunu etiketlere %250-400 olarak yansıtmış. Asgari ücretli değil sermaye doymuyor. Onun için asgari ücret gerekirse 100K olsun gerekirse tekrar 5,5K Kalsın nasıl olsa zam yapacak bahanelerini bulur patronlar.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Torpil illaki var her yerde var ama birçok tanıdığım girdi devlete. Torpil deyip işin içinden çıkılmamalı çalışan her zaman girer.

Amerika, Avrupa devletleri bile koruyamadı alım güçlerini bu dönemde Türkiye'nin koruması zaten beklenmiyordu. Her 10-20 sene de bir böyle krizler oluyor ve olacakta zaten. Devletlerin zayıf yönlerinin güçlü yönlerinin ortaya çıkması, etkin strateji gibi etkenleri görmek için bu krizler olacak. Bu dönem de bitecek hiçbir şey sonsuza kadar artmaz da azalmaz da.
Valla ben o kadar iyimser bakamıyorum be kanka. Elin arabının elin avrupalısın ülkemde at koşturduğunu görünce canım acıyor.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Acaba memur maaşı kaç olacak ben onu merak ediyorum. Çünkü memur maaşı artınca benim halihazırda almış olduğum İOKBS bursuma da zam gelecek.
Kaçıncı sınıfta kazandın şuan kaçıncı sınıftasın hocam 4 yıldır giriyorum hala ses yok .d

Ysuflix

80+ Gold
8,249 tl olur. yağlar 250 tl çaylar 100 tl kiralar(en düşük) 15 bin tl olur. cumhurbaşkanımız enflasyon konusunda baya net konuştu gerçekten etkilendim umarız ki enflasyon yoluna girer bu asgari ücrette alım gücümüz rahatlar.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
624
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Bugün masabaşı bir firmada muhasebe işi yapan adam emniyet müdüründen fazla para alıyor. Bu ülkede gelir eşitsizliği de var gerçi ne diyeyim
İş güvencesi olmayan, sosyal hak diye bir şeyi olmayan toplumda pek bir itibarı olmayan,mesai kavramı diye birşeyi olmayan, işi patronun iki dudağı arasında diye de ekleseydin özel sektörde çalışan için.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
İş güvencesi olmayan, sosyal hak diye bir şeyi olmayan toplumda pek bir itibarı olmayan,mesai kavramı diye birşeyi olmayan, işi patronun iki dudağı arasında diye de ekleseydin özel sektörde çalışan için.
Bu söylediğin tanım aslında emniyet mensuplarına uyuyor özel sektör çalışanına değil. Sokakta karşılaştığın ilk polisle biraz sohbet edermisin. İntiharın eşiğinde çoğu. Özel sektörde çalışıp mutlu olan vardır herhalde.

NightRose

80+ Bronze
Bu söylediğin tanım aslında emniyet mensuplarına uyuyor özel sektör çalışanına değil. Sokakta karşılaştığın ilk polisle biraz sohbet edermisin. İntiharın eşiğinde çoğu. Özel sektörde çalışıp mutlu olan vardır herhalde.
içişleri bakanı değişsin düzelir psikolojileri :kekw:

EmreErkanAydın

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Emre Erkan Aydın
başta 7-7.5 gibi düşünüyorlardı 9k dan aşşağı masaya oturmayız dediler ortası 8.2-8.6k civarı bir şey yaparlar zaten seçime de az kaldı ocaktan sonra full pompa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,810
Üyeler
160,142
Son üye
7huseyin
Top Bottom