Neler Yeni

Bugün asgari ücret açıklanıyor !

Sizce asgari ücret ne kadar olacak?

• 7000 - 7500

Oylar: 81 24.0%
  • 8000 - 8500

Oylar: 184 54.6%
  • 9000

Oylar: 53 15.7%
  • Diğer

Oylar: 19 5.6%

• Oy kullanan toplam üye
    337

guemiand

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Samet Kılınç
Üfe ile Tüfe arasındaki makas çok açıldı. Bu yüzden fiyatlar genel düzeyindeki sürekli artış bu dönemde daha çok hissediliyor.

NightRose

80+ Bronze
Iki saat ona bakamam. Madem ortaya bir tez koyuyorsun bağlantı olarak bırak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

10 yıl önce Enflasyon stabildi. 2015'den sonra patları piyasa. Ayrıca mevcut ekonomi modeli 2016'da oluşturuldu ve bundan 10 yil önce Enflasyon oluşmasının sebebi 2001 krizi falandı ki etkisi hala sürüyor ve daha onlarca sebep..
cari açığı olup ödemelerini kendi para birimiyle yapamayan ve ödeme için dövize ulaşması zor olan ülkelerde enflasyon artarak ilerler. artık çark dönmeyecek hale geldiği zaman bu daha da hızlanır domino etkisi yapar. sen bunu durdurmak(sadece yavaşlar) için para basıp piyasayı rahatlatmak istediğinde bu da bir zaman sonra ters teper enflasyon daha da artar. aslında mevzu ithalatımızın ihracattan daha fazla olması ve ödeyecek dövizi bozup kuru düşürmeye çalışmamız. son dönemdeki çöküşün sebebi budur. kur korumalı mevduat açıklandığında dolar 11lere kadar düştü o gece, şimdiki seviyeyi görüyoruz. 1 yıl önceki kur ile bugün yine aynı seviyedeyiz. neden? neden aynı seviyede kalmak için milyarlarca dolar para bozuldu? yanlış ekonomik politikalar veya bunun adı yasal hortumlamaktır.

Oppss1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Burak Ergül
Maaşlara zam yapılır
Işveren işçi ücretlerini karşılamak için ürüne zam yapar, Enflasyon 1.

Maaşlara zam yapılır
Devlet çok para bastığı için enflasyon artar. Enflasyon 2.

Maaşlara zam yapılır
Para çok değersizleşir ithalat giderleri artar. Enflasyon 3.

Ayrıca işsizlikte artar. Maaş zammı çözüm olsaydı maaşları yapardık 30-40K keyfimize bakardık.
Maaşlara zam sanki 2 sene içinde icat edilmiş gibi konuşmayın 2000 den 2020 ye kadar da her sene asgari ücret arttı ama hiçbirzaman son 2 senede olanlar olmadı işin içinde yönetim bozukluğu var isterse yarın asgari ücreti 3000 e düşürsünler o zamlar gene gelecek boşa yazıp çizmeyin

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
basılıyordu ama karşılıksız değil ülkeye döviz girdiğinde para basmak enflasyonu tetiklemez
Biz zam istiyoruz devlette ne yapsın para basıyor. BU çok düz mantık. O zaman adama sormazlar mı devlet zamanında niye enflasyonu sabit tutacak atılımlar yapmadı diye

cari açığı olup ödemelerini kendi para birimiyle yapamayan ve ödeme için dövize ulaşması zor olan ülkelerde enflasyon artarak ilerler. artık çark dönmeyecek hale geldiği zaman bu daha da hızlanır domino etkisi yapar. sen bunu durdurmak(sadece yavaşlar) için para basıp piyasayı rahatlatmak istediğinde bu da bir zaman sonra ters teper enflasyon daha da artar. aslında mevzu ithalatımızın ihracattan daha fazla olması ve ödeyecek dövizi bozup kuru düşürmeye çalışmamız. son dönemdeki çöküşün sebebi budur. kur korumalı mevduat açıklandığında dolar 11lere kadar düştü o gece, şimdiki seviyeyi görüyoruz. 1 yıl önceki kur ile bugün yine aynı seviyedeyiz. neden? neden aynı seviyede kalmak için milyarlarca dolar para bozuldu? yanlış ekonomik politikalar veya bunun adı yasal hortumlamaktır.
Azından öperim seni teşekkürler.

Maaşlara zam sanki 2 sene içinde icat edilmiş gibi konuşmayın 2000 den 2020 ye kadar da her sene asgari ücret arttı ama hiçbirzaman son 2 senede olanlar olmadı işin içinde yönetim bozukluğu var isterse yarın asgari ücreti 3000 e düşürsünler o zamlar gene gelecek boşa yazıp çizmeyin
Seni de ağzından öperim teşekkürler tükendim burda ya

Bura.K

80+ Silver
Arkadaş boş boş konuşmayın Allah için. O zamanlar yapılan zam ile bu dönem yapilan zam aynı mı?

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Arkadaş boş boş konuşmayın Allah için. O zamanlar yapılan zam ile bu dönem yapilan zam aynı mı?
Kanka gözünü seveyim internete enflasyonun sebebi yazıp bir aratırmısın kurban olduğum tükendim ya

Bura.K

80+ Silver
Kanka gözünü seveyim internete enflasyonun sebebi yazıp bir aratırmısın kurban olduğum tükendim ya
Arkadaşım benim demek istediğim ile sizin dediğiniz çok farklı. Bak, önceki dönemler yapılan zamlar ile bu dönemki yapilan zamlarin orani kat ve kat fazla. Ve o zaman ekonomi yine dönüyor, ulkeye döviz giriyordu. Simdi o da yok. Anladınız mı şimdi?

Bura.K

80+ Silver
Tamam işte şu anda ülkeye döviz girmiyor asıl sorun bu bak ne güzel söyledin üretim yok ekonomi yok para basılınca da enflasyon çıkıyor diye yaygara koparmayalım. Ülkeye döviz girse yani üretim yapılıp ihracat yapılsa para basmak enflasyonu tetiklemeyecek.
Sabahtan beri aynısını diyorum?

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
@Bura.K Kanka ben asgari ücretin 415 tl olduğu dönemden beridir çalışıyorum. Asgari ücrete zam geldiğinde gelen zamla kendime birşeyler alabiliyordum. Kirama zam gelmiyordu. Markete zam gelmiyordu.
Arkadaşım benim demek istediğim ile sizin dediğiniz çok farklı. Bak, önceki dönemler yapılan zamlar ile bu dönemki yapilan zamlarin orani kat ve kat fazla. Ve o zaman ekonomi yine dönüyor, ulkeye döviz giriyordu. Simdi o da yok. Anladınız mı şimdi?
Bende sana diyorum ki bu sene asgari ücrete zam yapılmadı . Devlet para basmadı. Enflasyon durmayacak hatta daha da fazla artacak bu sefer devlet para bulmak için borç yöntemine gidicek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,018,640
Üyeler
161,480
Son üye
Ahmedoski
Top Bottom