Bugün YKS'ye başlamam lazım: Nasıl başlamalıyım?

Deneme çözerek bi’ başla, durumuna göre öneri daha mantıklı olur.
 
Youtubetan dinlemek sıkıntı. “Online dinleyerek yapılsaydı, karantina zamanındaki yks’de iyi sonuçlar gelirdi.” diyor hocamız.
 
Bi' TYT denemesi çöz, ne seviyedesin onu gör. Kendinin farkına var, ona göre yol çizersin sonrasında.
 
Bi' TYT denemesi çöz, ne seviyedesin onu gör. Kendinin farkına var, ona göre yol çizersin sonrasında.
Abi 0'ım 0. Depresyonda olduğum için - orta-ağır geçirdim - derslerden uzak kaldım. Ebob-Ekok bile bilmiyorum o derece.
 
YKS sınavı için hazırlanmam gerek. Nasıl başlayacağım hakkında gram fikrim yok. Bugün ders çalışmam lazım. Bugün başlamazsam hiç başlamam bu hafta daha.
Nasıl başlamam lazım?
Temelim 0.
Bol deneme çöz, eski sorulara bak aynıları çıkıyor zaten.
 
Abi 0'ım 0. Depresyonda olduğum için - orta-ağır geçirdim - derslerden uzak kaldım. Ebob-Ekok bile bilmiyorum o derece.
O zaman sıfırdan başlayan test kitaplarından alacaksın, bütün konuları youtube'dan izleyeceksin üstüne soru çözüp tekrar edeceksin. Başka yolu yok. Öncelikle TYT Türkçe ve matematiği hallet. Sonrasını daha sonra halledebilirsin.

Ama olayın üstüne gitmen lazım, 1 saat video izledim, konuyu tekrar ettim falan yeterli olmaz. Günde 4-5 belki 6-7 saat çalışman gerecek yeri geldiğinde. Sıkı tutman lazım yani.

Bu arada hedef ne?

Edit: Tıpmış yeni gördüm.
 
Ama olayın üstüne gitmen lazım, 1 saat video izledim, konuyu tekrar ettim falan yeterli olmaz. Günde 4-5 belki 6-7 saat çalışman gerecek yeri geldiğinde. Sıkı tutman lazım yani.
Dostum bunu biliyorum. Ama ben ne zaman 6 9 saat çalışsam devamı gelmiyor. Yani ilk hafta sorunsuz ama ondan sonra çöp.
Yani ilk etapta 3 saatin üstüne çıkmayı düşünmüyorum.
O zaman sıfırdan başlayan test kitaplarından alacaksın, bütün konuları youtube'dan izleyeceksin üstüne soru çözüp tekrar edeceksin. Başka yolu yok. Öncelikle TYT Türkçe ve matematiği hallet. Sonrasını daha sonra halledebilirsin.
Önce TYT Türkçe ve Mat. Tamamdır. Fen bakmayayım mı?
 
Matematik Alt yapın yoksa ona Odaklan. Rehber Matematiğin Sıfırdan serisi var, Ordan baslıyabilirsin.
Türkce icin Paragraf pratiki. Benim en sevdiğim kitap Arı yayınlarının olmustu.Ondan baslıyabilirsin Limit (Avantaj oldu) Mavi kapaklı kitabıda güzel.
Mat Türkce hallolursa gerisi geliyor emin ol.
 
@Harley Quinn❖ Abi ocağına düştüm. 1 tane böyle isteğime cevaben bir mesaj yok konuda.
Şimdi şuradan başlayayım. Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanan arkadaşının muhtemelen sağlam bir temeli vardı ve o yüzden dershaneye gereksiz demiş. Kendince haklıdır. Çünkü dershane temelden başlar, sen ise temelim yok diyorsun. Arada fark var.

Şimdi kendi tecrübelerime göre en verimli çalışma şekillerini sıralayacak olursam

  1. Açıktan okul + dershaneye
  2. Okul + dershane
  3. Okul + doping hafıza türevi uygulamalar
  4. Okul + YouTube
Şimdi dershaneye bütçe yoksa o zaman doping hafıza gibi uygulamalara kayabilir. Yalnız bu tür uygulamalar senin beynine flash bellekten bilgisayara dosya yüklermiş gibi bilgi yüklemez. Kendin konuları izleyip konu tekrarı yapıp, testlerini çözüp bilemediğin soruları soracaksın.

Dershanenin en çok faydasını gördüğüm kısım şu oldu. Ortak denemelerde milletle kendimi ölçtüm. Mesela bir denemede 5. oldum. Diğer denemede 3. oldum. Bu benim rekabete girmemi ve daha çok çalışma motivasyonu kazanmamı sağlıyordu. Yani dershanelerin ortak denemeleri çok önemli. Bütçesi olmayan arkadaşlarımdan sadece deneme sınavlarına gelenler vardı. Dershane kabul etmişti, yalnız onun ücretini verip denemelere geliyordu. Böyle bir imkanın varsa kaçırma.

Bunların dışında kendinde deneme çözmen lazım. Özellikle TYT için konuları bitirmene gerek yok. Çünkü TYT bilgiden çok mantık içeriyor. Deneme çöze çöze netlerin artıyor. Lakin bu uzun bir süreç. Netlerin düşer, yükselir. Önemli olan pes etmeden çalışmak.

Herşeyden önce kendine hedef belirlemen lazım. Küçük ve büyük hedef. Öncelikle büyük hedefini belirle. Hatta çocuk gibi kapına da asabilirsin, belki gördükçe psikolojik olarak motivasyon sağlar. Misal "Anadolu Üniversitesi Psikoloji bölümünü istiyorum, kaç net istiyor. Matematikten 20, Edebiyattan 20... yapmam lazım. Peki ben ne yapıyorum? Matematikten 5, Edebiyattan 10 yapıyorum. Bunu yükseltmek için çalışmam lazım deyip kararlı olman lazım. Küçük hedefte şöyle. Misal bu hafta Edebiyattan Halk ve divan şiiri bitecek. Testleri çözülecek. Konu tekrarı yapılıp bilemediğin sorular hocalara sorulacak. Bu şekilde.

Dershanede olsun, okulda olsun, sokakta olsun, kendi apartmanından bir öğretmen olsun fark etmez. Peşlerini bırakma. Devamlı soru sor. Öğretmenler böyle öğrencileri sever.

Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğin soru varsa sorabilirsin.
 
Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğin soru varsa sorabilirsin.
Liseyi bitirdim. Bu yıl mezuna kaldım. Okul yok yani. Dershaneye de para yok. Doping hafızaya da para yok. Raunt belki olabilir. Raunt gerekli midir?
YKS 2023 - SAY Paketi’nde;
  • Türkiye’nin En Güçlü Kitap ve Test Yayıncılarından 51 kitap
  • Akıllı ve Kişiye Özel Çalışma Programı
  • Ders Anlatım Videoları
  • Çözüm Videolu 303 Bin Soru
  • 15 TYT + 15 AYT ve Türkiye Geneli Raunt Deneme Sınavları’yla Sıralama Tespiti
  • Seviyene Göre Ders ve Konu Bazında Seçebileceğin 3 Farklı Çalışma Stratejisi bulunmaktadır.
2988 TL
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,122
Mesajlar
10,501,990
Üyeler
185,028
Son üye
batu9292929929292
Geri
Top