Bütçe bulmak

Onur Koç

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
349
öncelikle başlık için özür dilerim mehmet abi nasıl bir başlık koyacağımı kestiremedim.
herkesin imzasında bilgisayarını görüyorum 6-7 milyarlık bilgisayarlar siz bu parayı nerden buluyosunuz abi :D calısan insanlar icin söylemiyorum ekonomik olarak bağımsız olmak cok iyi bişey zaten ben ailesiyle kalan insanlar için söylüyorum nasıl bu kadar bütçeyi ailenize ayırtabiliyosunuz

öncelikle başlık için özür dilerim mehmet abi nasıl bir başlık koyacağımı kestiremedim.
herkesin imzasında bilgisayarını görüyorum 6-7 milyarlık bilgisayarlar siz bu parayı nerden buluyosunuz abi :D calısan insanlar icin söylemiyorum ekonomik olarak bağımsız olmak cok iyi bişey zaten ben ailesiyle kalan insanlar için söylüyorum nasıl bu kadar bütçeyi ailenize ayırtabiliyosunuz
İmzamdaki sistemi 4000tlye almıştım zamanında, 2000 tlsini 3 yıl boyunca azar azar biriktirdim. Kalanı babam sağolsun

Ben alırsam kredi ile alıcam babam kredi çekmeye çalışıyorda çıkabilir mi çıkmaz mı bilemiyorum :/ inş çıkar bana da nasip olur . bu yaz korona olmazsa kendim çalışıp da alabilirim . yani birkaç sebep var ya babaları iyi gelirli ya yazın çalışıyorlar ya kredi çekiyorlar ya da uzun süre biriktiriyorlar

İmzamdaki sistemi 4000tlye almıştım zamanında, 2000 tlsini 3 yıl boyunca azar azar biriktirdim. Kalanı babam sağolsun
güzel sistemmis bu arada hayırlı olsun 3 yıl boyunca 2 milyar biriktirmekte güzelmis
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben alırsam kredi ile alıcam babam kredi çekmeye çalışıyorda çıkabilir mi çıkmaz mı bilemiyorum :/ inş çıkar bana da nasip olur . bu yaz korona olmazsa kendim çalışıp da alabilirim . yani birkaç sebep var ya babaları iyi gelirli ya yazın çalışıyorlar ya kredi çekiyorlar ya da uzun süre biriktiriyorlar
baban sadece bilgisayar icin mi kredi çekiyor gerçekten çok fazla faizi yok mu ya itopya gibi platformlardan vade farkıyla taksit yaptırabilirsin bence

İmzamdaki sistemin temelleri 2015 yılında atılmaya başlandı. 2000 tl kredi çekip İntel i5 6402p - r7 370'li bir sistem toplamıştım. Geçtiğimiz yaz ayında bu sistemi 2.750 TL'ye satıp üzerine tekrar kredi çekip şimdiki haline çevirdim. 2 seneye kadar satıp tekrar yükseltmeyi düşünüyorum. Böyle böyle oluyor işte.

İmzamdaki sistemin temelleri 2015 yılında atılmaya başlandı. 2000 tl kredi çekip İntel i5 6402p - r7 370'li bir sistem toplamıştım. Geçtiğimiz yaz ayında bu sistemi 2.750 TL'ye satıp üzerine tekrar kredi çekip şimdiki haline çevirdim. 2 seneye kadar satıp tekrar yükseltmeyi düşünüyorum. Böyle böyle oluyor işte.
ben sıfırdan başladım gibi bişey e4600 islemci 945 gcm s2l anakartım 3 gb ramim var bunu upgrade etmeye calısıyorum r7 240 ekran kartı aldım ilk olarak o da darboğaz yapıyor

Ekran kartımı anakartımı ve kasamı kendim almıştım çalışıp para biriktirip. Gerisini de babam sağolsun yardımcı olup almıştı bana.

ben sıfırdan başladım gibi bişey e4600 islemci 945 gcm s2l anakartım 3 gb ramim var bunu upgrade etmeye calısıyorum r7 240 ekran kartı aldım ilk olarak o da darboğaz yapıyor
Eğer öğrenciysen işin çok daha kolay bence. Ben ev geçindirmek durumunda olduğum için kredi çekerek bilgisayar alıyorum. 3 aylık yaz döneminde çalışırsan çok ufak bir destekle çok bir sistem toplayabilirsin bence.

Eğer öğrenciysen işin çok daha kolay bence. Ben ev geçindirmek durumunda olduğum için kredi çekerek bilgisayar alıyorum. 3 aylık yaz döneminde çalışırsan çok ufak bir destekle çok bir sistem toplayabilirsin bence.
yazın calısmak gibi bir şansımız var mı bilmiyorm ben zaten bizim bahçemizde çalışıyorum eğer olursa antalyada otelde çalışıp toplayacam öyle alıcam
aslında 2 milyar gibi bir bütcem vardı ama 10.sınıf ögrencisiyim 2 sene sonra sınava girecem diyip almadım iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum

Eğer normal bir dönemde olsaydık. "Akdeniz veya Ege taraflarında bir otelde 3-4 ay çalışarak istediğin sistemi alabilirsin." derdim.
Ama ...
Şu an içinde olduğumuz salgın - karantinadan dolayı bu biraz zor.
Kardeşimin sezonda 3.senesi
Şu an Antalya'da şirketin tuttuğu evde boş boş oturuyor.
Şehir dışına da çıkamıyor.
Sezon falan da yok.
-----
Eğer normal bir dönemde olsaydık,
Total 4 ay çalıştığını varsayalım.
2325 x 4 = 9.300 TL
Konaklama + Yemek zaten otel tarafından veriliyor.
Giysilerin çamaşırhanede yıkanıyor.

Kişisel masraflarını kendin karşılıyorsun. Abur cubur + sigara + içecek / alkol gibi.
Onlara da fazla zamanın olmuyor.
Çünkü, ülkemizde iş verenler fazla iyi kalpli olduğu için,
Senin alın teri paranı çar-çur etmeni istemiyor ve ort. 15. saatten sonra seni odana gönderiyor.
Sen de o yorgunluk ile kalan zamanını uyuyarak geçiriyorsun

Yine de günlük 15 TL masrafın olduğunu varsayarsak,
Aylık 450 TL harcaman olur.
Onu da totalden düşersen
9.300 - 1.800 = 7.500 TL nakit paran olur.
Bu para ile kasanı toplarsın.
4 ayda biriken bahşişler ile de monitör + ekipman alırsın.
-----

yazın calısmak gibi bir şansımız var mı bilmiyorm ben zaten bizim bahçemizde çalışıyorum eğer olursa antalyada otelde çalışıp toplayacam öyle alıcam
aslında 2 milyar gibi bir bütcem vardı ama 10.sınıf ögrencisiyim 2 sene sonra sınava girecem diyip almadım iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum
Yani benim fikrimi soracak olursan 2,3 bin tl başlamak için güzel rakamlar. Zaten nasıl ilerdiği anlaşılamıyor. Örneklemek gerekirse mesela ben şimdiki sistemimi nasıl upgrade edeceğimi planladım bile. Şimdilik hiç bir değişiklik yapmadan rx 5950xt veya rx 5900xt modlini bekleyeceğim ve firmalar bu kartları üretmeye basladıklarında kendi kartımı değer kaybetmeden satıp yükselteceğim. Sonrasında AMD işlemcide AM4 üretmeyi bıraktığında sistemi komple satıp yeni bir sistem toplayacağım. Bunları yaparken ekonomik durumuma bağlı olarak yeni nesilde alacağım sınıfıda yükseltiyorum. İlk topladığm sistem giriş seviye iken, şuan orta-üst denebilecek bir sistemim var. Belkide bir sonraki sistemim top seviye bir sistem olacak, belkide orta sınıfa düşeceğim. Ancak bu şekilde ilerlendiğinde para kaybetmemiş oluyorsun.

Eğer normal bir dönemde olsaydık. "Akdeniz veya Ege taraflarında bir otelde 3-4 ay çalışarak istediğin sistemi alabilirsin." derdim.
Ama ...
Şu an içinde olduğumuz salgın - karantinadan dolayı bu biraz zor.
Kardeşimin sezonda 3.senesi
Şu an Antalya'da şirketin tuttuğu evde boş boş oturuyor.
Şehir dışına da çıkamıyor.
Sezon falan da yok.
-----
Eğer normal bir dönemde olsaydık,
Total 4 ay çalıştığını varsayalım.
2325 x 4 = 9.300 TL
Konaklama + Yemek zaten otel tarafından veriliyor.
Giysilerin çamaşırhanede yıkanıyor.

Kişisel masraflarını kendin karşılıyorsun. Abur cubur + sigara + içecek / alkol gibi.
Onlara da fazla zamanın olmuyor.
Çünkü, ülkemizde iş verenler fazla iyi kalpli olduğu için,
Senin alın teri paranı çar-çur etmeni istemiyor ve ort. 15. saatten sonra seni odana gönderiyor.
Sen de o yorgunluk ile kalan zamanını uyuyarak geçiriyorsun

Yine de günlük 15 TL masrafın olduğunu varsayarsak,
Aylık 450 TL harcaman olur.
Onu da totalden düşersen
9.300 - 1.800 = 7.500 TL nakit paran olur.
Bu para ile kasanı toplarsın.
4 ayda biriken bahşişler ile de monitör + ekipman alırsın.
-----
cok güzel hesap +rep verdim teşekkür ederim reis

Geri