Neler Yeni

Bütün donanımı aynı iki bilgisayar...Ama birinin işlemcisi aşırı ısınıyor.

reptile

80+
Dediğim gibi, en sağlıklı bilgiyi BIOS üzerinden elde edebiliriz. Ben şu an ısınmaya sebebiyet veren bir şey göremedim şahsen. Bu arada hangi değerler sizin bilgisayara ait?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali ŞAN
Dediğim gibi, en sağlıklı bilgiyi BIOS üzerinden elde edebiliriz. Ben şu an ısınmaya sebebiyet veren bir şey göremedim şahsen. Bu arada hangi değerler sizin bilgisayara ait?
Akşam eve gittiğimde bios üzerinden bakıp tekrar fotoğraf atarım buraya. Hocam voltaj değeri yüksek olan benim. Core speed değerlerimizin farklı olmasının sebebi güç ve uyku seçeneklerindeki farklılık bu arada.

reptile

80+
Sizin islemciniz 3GHz civarında çalışırken, kardeşinizin işlemcisi 3.6GHz'de çalışıyor. Muhtemelen hem Core Performance Boost ayarından dolayı, hem de sizin de dediğiniz gibi güç seçeneklerinden dolayı. Güç seçenekleriniz nasıl?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali ŞAN
Sizin islemciniz 3GHz civarında çalışırken, kardeşinizin işlemcisi 3.6GHz'de çalışıyor. Muhtemelen hem Core Performance Boost ayarından dolayı, hem de sizin de dediğiniz gibi güç seçeneklerinden dolayı. Güç seçenekleriniz nasıl?
Hocam fotoğrafları attığımda güç ayarları farklıydı. Şimdi ikisi de dengelideyken çekilenleri atıyorum. Ki her zaman ikimizde dengelide oynuyorduk. Anladığım kadarıyla bütün ayarlar aynıyken bu işlemci sıcaklığı farkı oluyordu.

Ekler

• IMG-20200329-WA0004.jpg
    IMG-20200329-WA0004.jpg
    199 KB · Hit: 49
  • IMG-20200329-WA0006.jpg
    IMG-20200329-WA0006.jpg
    164 KB · Hit: 52
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali ŞAN
Hocam fotoğrafları attığımda güç ayarları farklıydı. Şimdi ikisi de dengelideyken çekilenleri atıyorum. Ki her zaman ikimizde dengelide oynuyorduk. Anladığım kadarıyla bütün ayarlar aynıyken bu işlemci sıcaklığı farkı oluyordu.
Termal macundan şüphelenmeye başladım

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali ŞAN
Şu an ikisi de ortalama aynı değerlere sahip. Test edip geri dönüş sağlayabilirseniz iyi olur.

Evet, bu da bir ihtimal.
Akşam eve gittiğimde bir de biosdan bakarım. Bir kez daha bu şekilde test ederim. Ak koyun kara koyun belli olur o zaman. Yine farklılık olursa kesin artık termal macun deriz. Yeni bilgisayar bir ay olmadı. Unutmazlar da...İyi mi çekmediler ne

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Termal macunun olmama gibi bir ihtimali yok. Olmasa yanar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali ŞAN
Termal macunun olmama gibi bir ihtimali yok. Olmasa yanar.
Yani doğrudur. Çok bilgi sahibi değilim bilgisayar konusunda. Hani unutmamışlardır tabi de güzel mi çekmediler diye düşündüm bir an. Başka türlü bu soruna yanıt bulamıyoruz.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Yani doğrudur. Çok bilgi sahibi değilim bilgisayar konusunda. Hani unutmamışlardır tabi de güzel mi çekmediler diye düşündüm bir an. Başka türlü bu soruna yanıt bulamıyoruz.
İşlemci throttle'lanmazsa sıkıntı yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali ŞAN
İşlemci throttle'lanmazsa sıkıntı yok
Evet hocam. İşlemci throttle'lama demek. Doğrudur. İnan bilgisayarda en iyi bildiğim şey bu. Her gece bir kere bu işlemi yapmadan uyuyamıyorum hatta ??‍♂️? Rica ediyorum anlatacağım dilden ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,191
Üyeler
167,935
Son üye
yersef8
Top Bottom