Eren Güven
80+ Gold
- Katılım
- 1 Mart 2023
- Mesajlar
- 6,830
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3,787
- Yaş
- 28
- İsim
- Eren Güven
Uzun süredir mouse incelemesi yapmıyodum. Piyasadaki yeni mouse sayısının artması ve bunlardan birkaç tanesine sahip olmam sayesinde inceleme için bi fırsatım oldu. Başlıkta Sora ve Gladius III da incelemeye dahil gibi anlaşılsa da aslında Sora'yı VE Glafius'u referans olarak kullanmak ve yeni mouselarla karşılaştırmak istiyorum.
FNATIC THORN (LAMZU THORN)
Bu mouse aslında lamzu thornun direkt olarak kardeşi. Hatta lamzu thorn fnatic edition. Renkleri haricinde bi farkları yok. Bi de fnatic thorn, lamzu versiyonundan 300 tl kadar daha pahalı.
Fnatic Thorn'u incelemeye başlarken söylemeliyim ki ben asıl olarak Beast X için heyacanlanmıştım. Ancak Fnatic'in kutusunu elime alınca içinden baya iyi bi şeyler çıkacağı hissine kapıldım ve çok da bi beklentim olmayan bu mouse beni gerçekten çok hypelandırdı.
Belki çok bi önemi yok ama kutusu acayip güzel.
Kutuyu açıp mouseyi elime aldığımda uzun süredir aradığım tadın bu olduğuna karar verdim. Rengi falan bi yana şekli gerçekten tam bana göre. Gladius III Aimpoint ile beraber en sevdiğim mouse Fnatic Thorn oldu diyebilirim.
Mousenin özelliklerine gelirsek alışkın olduğumuz üzere Pixart 3395 sensöre sahip. MCU olarak ise Nordic 52840 kullanıyor encoderi yanlış hatırlamıyorsam TTC Silver idi. Thorn'un bir diğer özelliği ise yeni nesil mouselarda görmeye alıştığımız 4000hz yebileme hızı. Kutu içeriğinden de zaten 4000hz dongle gelirken normal usb a şeklinde bir dongle bulunmuyor. Mouse nin switchlerinin hangi marka olduğuna ulaşamadım, bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Thorn un ağırlığı 52 gram. Açıkçası Sora'ya göre ağır hissettirmedi aksine birazdan aşağıda açıklayacağım üzere ağırlığı bence Sora'dan daha iyi. Kutu içeriği ise zengin sayılır. Bir set grip tape, üç set farklı türlerde skatez ve bir miktar Fnatic Esports sticker ı mevcut. Yedek switch olmaması hayal kırıklığı yaratmadı değil.
Daha önceden kullandığım ve aşırı memnun kaldığım gladius ııı wireless aimpoint ile kıyaslayacak olursak; ki bence ergo yapıda olması sebebiyle bu mousenin asıl rakibi sora değil gladiustur, gladius ııı'ün boyutu net bir şekilde thorn'dan daha büyük. Eli büyük olanlar veya büyük ergo mouse sevenler için Gladius III, Thorn'dan daha iyi bir seçenek. Kaldı ki Gladius III Wireless Aimpoint hala ergo mouselar arasında alınabilecek en iyi seçeneklerden bir tanesi, gerek deathadder v3 gerekse thorn ve diğer üst düzey mouselerla kolayca boy ölçüşebilecek seviyede. Gladius'un eksiği, 4khz olmaması ama benim için çok önemli bir özellik değil.
Diğer kriterlerde thorn ve gladius'u kıyaslayacak olursak Gladius net bir şekilde thorn'dan ağır, aralarında 30 gram'a yakın bir ağırlık var ki bu fark nerdeyse bir beast x ağırlığı kadar ve net biçimde farkedilebiliyor. Yani ağır mouse sevmiyorsanız ve ergo mouse istiyorsanız thorn daha iyi bir seçenek. Ancak ağırlık çok mühim değilse Gladius III yabana atılacak bir mouse değil. Batarya ömrü konusunda ise Gladius çok daha iyi bi konumda. 15 16 gün hiç şarj etmeden kullandığımı bilirim. Tabi ki Thorn'u da 1000hz modunda kullanırsak şarj süresi 10 gün kadar dayanıyor ancak 4khz özelliğinin tüm mouselerde şarj süresini önemli ölçüde kısalttığını söylemem gerekiyor. Malzeme kalitesi ve kutu içeriği olarak bu iki mouse'u kıyaslayacak olursak Gladius'un kutusundan bir set skatez ve grip tape çıkıyorç Thorn'da eksik olan yedek switchler Gladius'ta mevcut ancak orjinal switchlere göre bir kademe alt kalite. Malzeme kalitesi ve coating yönünden her iki mouse da gerçekten S+ tier. Ancak gladius daha ağır ve kalıplı olmasından dolayı daha sağlam ve tok bir hissiyata sahip. Switchlere gelecek olursak Gladius III ün sesi ve hissiyatı çok daha iyi. Thorn'un tek beğenmediğim özelliği olan cılız tuş sesine göre Gladius'un clickleri tam bir sanat eseri diyebilirim.
Peki mouselardan hangisi daha iyi veya hangisi alınmalı?
Fiyatları göz önüne alındığında Lamzu/Fnatic Thorn, Gladius III Wireless Aimpoint ile kıyaslandığında öne çıkıyor. Aralarındaki 900 Tl lik farka değecek bir kalite veya kullanım farkı yok. Büyük mouse isteyenler Gladius'u alabilir Thorn'a göre bariz daha büyük ve daha net bi asimetrik yapısı var bu yüzden palm tutuş için aslında benim gördüğüm en iyi mouse. Ancak claw ve finger tip için Thorn daha iyi. Ayrıca günümüzde oyuncular ağır mouse pek sevmiyorlar bu yüzden 80gr lık ağırlğı yüzünden Gladius III bir adım daha geride kalıyor.
Mouseyi alıp kullanacaklar sizlersiniz, marka, renk vs. gibi durumları göz ardı edip elinize ve kullanım tarzınıza en uygun mouseyi seçmeniz önemli. Karar sizin yani, ikisi de diğerinden net daha iyi veya kaliteli değil.
Kısaca bi + - yapıp bu mouseyi bitirelim.
+En büyük artısı benim için tabii ki de mouse nin şekliydi. Adeta bana özel yapmışlar, avuç içi tutuş için oldukça uygun. Ancak yapısı gereği claw kullananlara da kendini sevdirir.
+Tasarım. Lamzu'nun standart Thorn mouse u ile şekilleri aynı olsa da turuncu siyah renkler Fnatic Thorn'u bambaşka bi seviyeye taşımış. Şeker gibi mouse.
+Coating. Elinize aldığınızda, "adamlar yapmış" demekten kendinizi alıkoyamazsınız. Güzel bi kalitesi var.
+Yan tuşlar. Basım hissiyatı gayet güzel.
+Scroll gayet sessiz ve insanı yormuyor.
+Ağırlık. Sora'dan az bi şey daha ağır olsa da ağırlık dağılımı Sora'ya göre çok daha dengeli. Sora'da yaşadığım mousenin arka kısmının ağır ön tarafının hafif olması sorununu bunda yaşamadım. muhtemelen batarya konumuyla alakalı.
+4000hz. Benim pek önem vermediğim ve farkını hissedemediğim bi özellik. Ortamlarda millete hava atarız bizim oğlan 4k diye.
-En büyük eksisi sağ ve sol tuşun sesi. Basım hissiyatları çok iyi olsa da cılız bi sesleri var dediğim gibi hangi marka olduklarını anlayamadım söküp bakmaya da uğraşmak istemedim. Kısaca switch sesini beğenmedim. Soranın switch sesi her türlü Thorn'unkinden iyi.
-İkinci eksimiz kutudan yedek switch çıkmamış olması, o kadar para verdik 3 4 switch ataydınız oraya iyi olurmuş.
-Son eksimiz ise yazılım. Aslında yazılımda sorun yok ama ben fnatic'in kendi yazılımı olan FnaticOP de mouseyi çalıştıramadım. Mecbur Lamzu'nun driverını kullanıyorum. Çok da önemli değil.
Fnatic Thorn'a 10 üzerinden 9 puan verip uğurluyorum.
WLMOUSE BEAST X MAGNEZYUM
Esasında benim asıl beklediğim, beni heyecanlandıran arkadaş buydu. Ama Beast X i kullanmaya başladığımda karışık şeyler hissettim. Açıkçası mouse iyi mi yoksa kötü mü hala net bir şey söyleyemem maalesef. Belki birkaç haftalık kullanımda kendini sevdirebilir kesinlikle kalitesiz bi şey değil ancak fiyatını hakediyor mu bence hayır. Magnezyum gövde haricinde fnatic thorn'dan ve muadili diğer yaygın mouselardan daha kaliteli bi tarafı yok. 100 dolardan fazla etmeyecek bir mouse olduğunu söyleyebilirim. Ama içiniz kararmasın, incelemeye olumsuzluklarla başladım ancak mouse çöpe atılacak cinsten de değil. Sadece beni hayal kırıklığına uğrattığı için eksileriyle başladım.
Tuhaf bi kutusu var açarken beni zorladı, meğersem çok basitmiş.
Görüldüğü gibi, tuhaf arkadaşımızın rengi metalik gri, bir sürü rengi var. Limited edition olduğu söylenen beyaz siyah rengi kalmadığı için bunu aldım, o renk çok daha havalıydı açıkçası. Yine görüldüğü üzere tuhaf gri arkadaşımızın daha da tuhaf bi arkadaşı var. Evet, o plastik küp 4000hz dongle. İlginç bi tasarım, dijital ekranı bile var ben sevdim. Ama masayı kalabalıklaştırıyo.
Beast X de tıpkı diğer üst seviye mouseler gibi 3395 sensör kullanıyor. MCU olarak da thorn da olduğu gibi Nordic 52840'a sahip. Encoder konusunda fikrim yok ama bu kadar pahalı bi mouse da dandik bi şey kullanmamışlardır heralde diye bi denyo yorumu yaptım kendi kendime. Switchleri oldukça sessiz ve basım hissi yumuşak. Bana hitap etmeyen bi tarz daha ama seveni vardır. Tutuş hissi iyi ama şekli tam istediğim gibi değil. Magnezyum coating on numara bi şeymiş bu arada.
Ağırlığı merak mı ettiniz? Hayır bu mousenin ağırlığı yok. Yani nerdeyse yok demek istedim çünkü sadece 39 gr. Thron'dan yalnızca 13 gr hafif diyebilirsiniz ama hayır, aradaki fark muazzam. Bunu tuttuğunuzu bile fark etmiyosunuz. Ayrıca aşağıya ekleyeceğim görselde de göreceğiniz üzere kutudan çıkan cam skatezlerini taktım adeta bir beyblade edasıyla dönüyo şu an mousepadin üzerinde.
Beast X şekli itibariyle Gladius'la değil ancak Ninjutso Sora ile kıyaslanabilecek durumda. Elimdeki mouselar arasında beast x'e şekil olarak en yakın mouse Sora zaten. Beast X magnezyum olmasından dolayı Sora'ya kıyasla daha premium bir hisse sahip. Ancak tutuş olarak Sora beni daha çok tatmin etti, belki 1 yıldır aralıklarla Sora kullanmış olmam ve mouse a alışmam böyle düşünmeme sebep oldu. Ancak Beast X'e kıyasla Sora'nın daha rahat ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum hala. Batarya kullanım süresi olarak iki mouse aşağı yukarı denk sayılır. Ağırlık konusunda ise Beast X in hafifliği farkedilmeyecek gibi değil. Beast X'e hala alışamamış olsam da yüksek bütçede çok hafif mouse arayanlara, elleri büyük olmadığı sürece tavsiye ederim. Ancak Sora mı Beast X mi sorusunun cevabı hem fiyat hem kullanım deneyimi olarak bence hala Soradır.
Altı da delikli (bu arada Thornun altı da aşağı yukarı böyleydi) Çok büyük bi mouse değil. Bi de bunun mini modeli varmış, e girller kullanıyodur herhalde
Bi artı eksi kısmı da buna yapalım. İncelemelerin en faydalı kısmı bence bu:
+Magnezyum mouse harbiden dahice bi fikirmiş hem çok hafif hem hissiyatı çok iyi ben sevdim.
+Benim tarzıma uygun olmasa da şekli ideal kabul edilebilir, kesinlikle rahatsız edici değil.
+Switchleri sessiz.
+Premium hissettiren bi kalitesi var.
+Kutu içeriği fena değil, iki set skatez ve bir set grip tape var.
+4khz.
+Yaratıcı bi dongle çalışması. Seveni olacaktır, bence olsa da olur olmasa da. Ama madem o kadar para verdik olsun bari.
Eksi diyemeyeceğim bi husu var: aşırı hafiflik. muhtemelen alışamadığım olay bu, hem switchler yumuşak hem ultra hafif. Isınamadım bu yüzden.
-Fiyatı yüksek.
-Yedek switch bunda da yok.
-Yan tarafları grip tape olmadan rahatsız hissettiriyo mecburen taktım.
-4k da şarjı çabuk bitiyor. Muhtemelen 30 saat civarı anca dayanır.
-Üzerinde gelen nokta şeklindeki skatezler berbat. Neyse ki kutudan çıkanlar iyi. En azından cam olanı beğendim.
-Sora ile beast x arasında kalsam şu an sora'yı seçerim.
Beast X de tam anlayamadığım bi terslik var. Başta da dediğim gibi bu benim hissettiğim. Genellikle ergo mouse sevdiğim için veya beast x çok hafif olduğu için sevmemiş olabilirim. Ama çok garip bi şekilde net şu yüzden kötü diyemiyorum. Kötü de değil zaten.
Beast X'e notum 7.5/10.
Sora'ya notum 7.5/10.
Thorn 9/10
Gladius III Wireless Aimpoint 9.1/10
Kısaca konuyu toparlayacak olursak Beast X beni üzdü. Thorn'u çok daha fazla sevdim. Ama söylediğim gibi bunlar tamamen benim düşüncelerim. Belki siz beast x i sever thorn'u sevmezsiniz sonuçta kişisel bi olay bu. Elim çok büyük olmamasına rağmen boyut olarak orta-büyük arasında bi yerde olan thorn iyi hissettirdi, küçük-orta arasında bi boyutu olan beast x ise bana küçük geldi. Elim büyük olmamasına rağmen büyük mouse seviyorum galiba.
Eksik olan bi şey varsa sorabilirsiniz. Yanlış bilgileri (çok da bilgi veremedim zaten daha çok kullanıcı deneyimi gibi oldu) düzeltirseniz daha iyi olur.
FNATIC THORN (LAMZU THORN)
Bu mouse aslında lamzu thornun direkt olarak kardeşi. Hatta lamzu thorn fnatic edition. Renkleri haricinde bi farkları yok. Bi de fnatic thorn, lamzu versiyonundan 300 tl kadar daha pahalı.
Fnatic Thorn'u incelemeye başlarken söylemeliyim ki ben asıl olarak Beast X için heyacanlanmıştım. Ancak Fnatic'in kutusunu elime alınca içinden baya iyi bi şeyler çıkacağı hissine kapıldım ve çok da bi beklentim olmayan bu mouse beni gerçekten çok hypelandırdı.
Belki çok bi önemi yok ama kutusu acayip güzel.
Kutuyu açıp mouseyi elime aldığımda uzun süredir aradığım tadın bu olduğuna karar verdim. Rengi falan bi yana şekli gerçekten tam bana göre. Gladius III Aimpoint ile beraber en sevdiğim mouse Fnatic Thorn oldu diyebilirim.
Mousenin özelliklerine gelirsek alışkın olduğumuz üzere Pixart 3395 sensöre sahip. MCU olarak ise Nordic 52840 kullanıyor encoderi yanlış hatırlamıyorsam TTC Silver idi. Thorn'un bir diğer özelliği ise yeni nesil mouselarda görmeye alıştığımız 4000hz yebileme hızı. Kutu içeriğinden de zaten 4000hz dongle gelirken normal usb a şeklinde bir dongle bulunmuyor. Mouse nin switchlerinin hangi marka olduğuna ulaşamadım, bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Thorn un ağırlığı 52 gram. Açıkçası Sora'ya göre ağır hissettirmedi aksine birazdan aşağıda açıklayacağım üzere ağırlığı bence Sora'dan daha iyi. Kutu içeriği ise zengin sayılır. Bir set grip tape, üç set farklı türlerde skatez ve bir miktar Fnatic Esports sticker ı mevcut. Yedek switch olmaması hayal kırıklığı yaratmadı değil.
Daha önceden kullandığım ve aşırı memnun kaldığım gladius ııı wireless aimpoint ile kıyaslayacak olursak; ki bence ergo yapıda olması sebebiyle bu mousenin asıl rakibi sora değil gladiustur, gladius ııı'ün boyutu net bir şekilde thorn'dan daha büyük. Eli büyük olanlar veya büyük ergo mouse sevenler için Gladius III, Thorn'dan daha iyi bir seçenek. Kaldı ki Gladius III Wireless Aimpoint hala ergo mouselar arasında alınabilecek en iyi seçeneklerden bir tanesi, gerek deathadder v3 gerekse thorn ve diğer üst düzey mouselerla kolayca boy ölçüşebilecek seviyede. Gladius'un eksiği, 4khz olmaması ama benim için çok önemli bir özellik değil.
Diğer kriterlerde thorn ve gladius'u kıyaslayacak olursak Gladius net bir şekilde thorn'dan ağır, aralarında 30 gram'a yakın bir ağırlık var ki bu fark nerdeyse bir beast x ağırlığı kadar ve net biçimde farkedilebiliyor. Yani ağır mouse sevmiyorsanız ve ergo mouse istiyorsanız thorn daha iyi bir seçenek. Ancak ağırlık çok mühim değilse Gladius III yabana atılacak bir mouse değil. Batarya ömrü konusunda ise Gladius çok daha iyi bi konumda. 15 16 gün hiç şarj etmeden kullandığımı bilirim. Tabi ki Thorn'u da 1000hz modunda kullanırsak şarj süresi 10 gün kadar dayanıyor ancak 4khz özelliğinin tüm mouselerde şarj süresini önemli ölçüde kısalttığını söylemem gerekiyor. Malzeme kalitesi ve kutu içeriği olarak bu iki mouse'u kıyaslayacak olursak Gladius'un kutusundan bir set skatez ve grip tape çıkıyorç Thorn'da eksik olan yedek switchler Gladius'ta mevcut ancak orjinal switchlere göre bir kademe alt kalite. Malzeme kalitesi ve coating yönünden her iki mouse da gerçekten S+ tier. Ancak gladius daha ağır ve kalıplı olmasından dolayı daha sağlam ve tok bir hissiyata sahip. Switchlere gelecek olursak Gladius III ün sesi ve hissiyatı çok daha iyi. Thorn'un tek beğenmediğim özelliği olan cılız tuş sesine göre Gladius'un clickleri tam bir sanat eseri diyebilirim.
Peki mouselardan hangisi daha iyi veya hangisi alınmalı?
Fiyatları göz önüne alındığında Lamzu/Fnatic Thorn, Gladius III Wireless Aimpoint ile kıyaslandığında öne çıkıyor. Aralarındaki 900 Tl lik farka değecek bir kalite veya kullanım farkı yok. Büyük mouse isteyenler Gladius'u alabilir Thorn'a göre bariz daha büyük ve daha net bi asimetrik yapısı var bu yüzden palm tutuş için aslında benim gördüğüm en iyi mouse. Ancak claw ve finger tip için Thorn daha iyi. Ayrıca günümüzde oyuncular ağır mouse pek sevmiyorlar bu yüzden 80gr lık ağırlğı yüzünden Gladius III bir adım daha geride kalıyor.
Mouseyi alıp kullanacaklar sizlersiniz, marka, renk vs. gibi durumları göz ardı edip elinize ve kullanım tarzınıza en uygun mouseyi seçmeniz önemli. Karar sizin yani, ikisi de diğerinden net daha iyi veya kaliteli değil.
Kısaca bi + - yapıp bu mouseyi bitirelim.
+En büyük artısı benim için tabii ki de mouse nin şekliydi. Adeta bana özel yapmışlar, avuç içi tutuş için oldukça uygun. Ancak yapısı gereği claw kullananlara da kendini sevdirir.
+Tasarım. Lamzu'nun standart Thorn mouse u ile şekilleri aynı olsa da turuncu siyah renkler Fnatic Thorn'u bambaşka bi seviyeye taşımış. Şeker gibi mouse.
+Coating. Elinize aldığınızda, "adamlar yapmış" demekten kendinizi alıkoyamazsınız. Güzel bi kalitesi var.
+Yan tuşlar. Basım hissiyatı gayet güzel.
+Scroll gayet sessiz ve insanı yormuyor.
+Ağırlık. Sora'dan az bi şey daha ağır olsa da ağırlık dağılımı Sora'ya göre çok daha dengeli. Sora'da yaşadığım mousenin arka kısmının ağır ön tarafının hafif olması sorununu bunda yaşamadım. muhtemelen batarya konumuyla alakalı.
+4000hz. Benim pek önem vermediğim ve farkını hissedemediğim bi özellik. Ortamlarda millete hava atarız bizim oğlan 4k diye.
-En büyük eksisi sağ ve sol tuşun sesi. Basım hissiyatları çok iyi olsa da cılız bi sesleri var dediğim gibi hangi marka olduklarını anlayamadım söküp bakmaya da uğraşmak istemedim. Kısaca switch sesini beğenmedim. Soranın switch sesi her türlü Thorn'unkinden iyi.
-İkinci eksimiz kutudan yedek switch çıkmamış olması, o kadar para verdik 3 4 switch ataydınız oraya iyi olurmuş.
-Son eksimiz ise yazılım. Aslında yazılımda sorun yok ama ben fnatic'in kendi yazılımı olan FnaticOP de mouseyi çalıştıramadım. Mecbur Lamzu'nun driverını kullanıyorum. Çok da önemli değil.
Fnatic Thorn'a 10 üzerinden 9 puan verip uğurluyorum.
WLMOUSE BEAST X MAGNEZYUM
Esasında benim asıl beklediğim, beni heyecanlandıran arkadaş buydu. Ama Beast X i kullanmaya başladığımda karışık şeyler hissettim. Açıkçası mouse iyi mi yoksa kötü mü hala net bir şey söyleyemem maalesef. Belki birkaç haftalık kullanımda kendini sevdirebilir kesinlikle kalitesiz bi şey değil ancak fiyatını hakediyor mu bence hayır. Magnezyum gövde haricinde fnatic thorn'dan ve muadili diğer yaygın mouselardan daha kaliteli bi tarafı yok. 100 dolardan fazla etmeyecek bir mouse olduğunu söyleyebilirim. Ama içiniz kararmasın, incelemeye olumsuzluklarla başladım ancak mouse çöpe atılacak cinsten de değil. Sadece beni hayal kırıklığına uğrattığı için eksileriyle başladım.
Tuhaf bi kutusu var açarken beni zorladı, meğersem çok basitmiş.
Görüldüğü gibi, tuhaf arkadaşımızın rengi metalik gri, bir sürü rengi var. Limited edition olduğu söylenen beyaz siyah rengi kalmadığı için bunu aldım, o renk çok daha havalıydı açıkçası. Yine görüldüğü üzere tuhaf gri arkadaşımızın daha da tuhaf bi arkadaşı var. Evet, o plastik küp 4000hz dongle. İlginç bi tasarım, dijital ekranı bile var ben sevdim. Ama masayı kalabalıklaştırıyo.
Beast X de tıpkı diğer üst seviye mouseler gibi 3395 sensör kullanıyor. MCU olarak da thorn da olduğu gibi Nordic 52840'a sahip. Encoder konusunda fikrim yok ama bu kadar pahalı bi mouse da dandik bi şey kullanmamışlardır heralde diye bi denyo yorumu yaptım kendi kendime. Switchleri oldukça sessiz ve basım hissi yumuşak. Bana hitap etmeyen bi tarz daha ama seveni vardır. Tutuş hissi iyi ama şekli tam istediğim gibi değil. Magnezyum coating on numara bi şeymiş bu arada.
Ağırlığı merak mı ettiniz? Hayır bu mousenin ağırlığı yok. Yani nerdeyse yok demek istedim çünkü sadece 39 gr. Thron'dan yalnızca 13 gr hafif diyebilirsiniz ama hayır, aradaki fark muazzam. Bunu tuttuğunuzu bile fark etmiyosunuz. Ayrıca aşağıya ekleyeceğim görselde de göreceğiniz üzere kutudan çıkan cam skatezlerini taktım adeta bir beyblade edasıyla dönüyo şu an mousepadin üzerinde.
Beast X şekli itibariyle Gladius'la değil ancak Ninjutso Sora ile kıyaslanabilecek durumda. Elimdeki mouselar arasında beast x'e şekil olarak en yakın mouse Sora zaten. Beast X magnezyum olmasından dolayı Sora'ya kıyasla daha premium bir hisse sahip. Ancak tutuş olarak Sora beni daha çok tatmin etti, belki 1 yıldır aralıklarla Sora kullanmış olmam ve mouse a alışmam böyle düşünmeme sebep oldu. Ancak Beast X'e kıyasla Sora'nın daha rahat ve kullanışlı olduğunu düşünüyorum hala. Batarya kullanım süresi olarak iki mouse aşağı yukarı denk sayılır. Ağırlık konusunda ise Beast X in hafifliği farkedilmeyecek gibi değil. Beast X'e hala alışamamış olsam da yüksek bütçede çok hafif mouse arayanlara, elleri büyük olmadığı sürece tavsiye ederim. Ancak Sora mı Beast X mi sorusunun cevabı hem fiyat hem kullanım deneyimi olarak bence hala Soradır.
Altı da delikli (bu arada Thornun altı da aşağı yukarı böyleydi) Çok büyük bi mouse değil. Bi de bunun mini modeli varmış, e girller kullanıyodur herhalde
Bi artı eksi kısmı da buna yapalım. İncelemelerin en faydalı kısmı bence bu:
+Magnezyum mouse harbiden dahice bi fikirmiş hem çok hafif hem hissiyatı çok iyi ben sevdim.
+Benim tarzıma uygun olmasa da şekli ideal kabul edilebilir, kesinlikle rahatsız edici değil.
+Switchleri sessiz.
+Premium hissettiren bi kalitesi var.
+Kutu içeriği fena değil, iki set skatez ve bir set grip tape var.
+4khz.
+Yaratıcı bi dongle çalışması. Seveni olacaktır, bence olsa da olur olmasa da. Ama madem o kadar para verdik olsun bari.
Eksi diyemeyeceğim bi husu var: aşırı hafiflik. muhtemelen alışamadığım olay bu, hem switchler yumuşak hem ultra hafif. Isınamadım bu yüzden.
-Fiyatı yüksek.
-Yedek switch bunda da yok.
-Yan tarafları grip tape olmadan rahatsız hissettiriyo mecburen taktım.
-4k da şarjı çabuk bitiyor. Muhtemelen 30 saat civarı anca dayanır.
-Üzerinde gelen nokta şeklindeki skatezler berbat. Neyse ki kutudan çıkanlar iyi. En azından cam olanı beğendim.
-Sora ile beast x arasında kalsam şu an sora'yı seçerim.
Beast X de tam anlayamadığım bi terslik var. Başta da dediğim gibi bu benim hissettiğim. Genellikle ergo mouse sevdiğim için veya beast x çok hafif olduğu için sevmemiş olabilirim. Ama çok garip bi şekilde net şu yüzden kötü diyemiyorum. Kötü de değil zaten.
Beast X'e notum 7.5/10.
Sora'ya notum 7.5/10.
Thorn 9/10
Gladius III Wireless Aimpoint 9.1/10
Kısaca konuyu toparlayacak olursak Beast X beni üzdü. Thorn'u çok daha fazla sevdim. Ama söylediğim gibi bunlar tamamen benim düşüncelerim. Belki siz beast x i sever thorn'u sevmezsiniz sonuçta kişisel bi olay bu. Elim çok büyük olmamasına rağmen boyut olarak orta-büyük arasında bi yerde olan thorn iyi hissettirdi, küçük-orta arasında bi boyutu olan beast x ise bana küçük geldi. Elim büyük olmamasına rağmen büyük mouse seviyorum galiba.
Eksik olan bi şey varsa sorabilirsiniz. Yanlış bilgileri (çok da bilgi veremedim zaten daha çok kullanıcı deneyimi gibi oldu) düzeltirseniz daha iyi olur.
Ekler
Son düzenleme: