Neler Yeni

C den sonra hangi dili öğrenmeliyim?

ventioNN

80+ Platinum
C Dili ile proglamaya giriş yapmıştım ve bitti sayılır bundan sonra hangi dili öğrenmeliyim?

cnut

80+ Bronze
Bir dili bitirmek 1 ayını alır ama bir dilde uzmanlaşmak yıllarını alır :) Burada asıl soru senin hangi platform üzerinden devam etmek istediğin.Eğer mobil ise Flutter öneririm gerçekten çok eğlenceli.

waxie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Ömer
C diline başlamadan da c++ başlayabilirdin. Yine de kesinlikle C++ öğrenmeni öneriyorum. Genel olarak masaüstü kapsamında düşündüğün her şeyi yapabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Abdulkadir Memiş
C diline başlamadan da c++ başlayabilirdin. Yine de kesinlikle C++ öğrenmeni öneriyorum. Genel olarak masaüstü kapsamında düşündüğün her şeyi yapabilirsin.
Şuan c# gayet güncel ve güzel ayrıca c++ Python Java html gibi dilleride öğrenebilirsin

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
İsmail Selçuk Çınar
Twitter
ismail_selcuks
Merhaba.C programlama dili ile başlamanız güzel bir seçim olmuş.Temel yapıyı öğrenmişsinizdir.Bundan sonraki programlama dillerinde göreceksiniz ki mantık hep aynı işliyor.C programlamayı öğrendim diyorsunuz.C programlamanın temellerini öğrendikten sonra nesne tabanlı programlamayı da öğrendiniz mi?Eğer cevabınız evet ise C++ öğrenmenizi tavsiye ederim.Ondan sonra ise HTML,CSS,JavaScript öğrenmeyi deneyebilirsiniz.Daha sonrasında ise Phyton,Ruby,Visual Basic vs. şeklinde ilerleyebilirsiniz.Seçim sizin. :)(y)

Toroslu

80+ Bronze
C++'ın da %70 lik kısmına hakimsin demektir. C++ öğren, OOP'ye atıl. Mantıklı olan bu.

ximelez

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ömer Faruk Korkmaz
C Dili ile proglamaya giriş yapmıştım ve bitti sayılır bundan sonra hangi dili öğrenmeliyim?

c dilinden sonra OOP(nesne tabanlı programlama) geçmeni tavsiye ederim. Bu felsefenin en saf üyeleri Java , C# gibi dillerdir. C de programlama mantığını anladığın için bu dillere geçmek çok kolay olacaktır. Tavsiyem iki dilden birine bakıp saf OOP felsefesine hakim olmaktır.

(senin için demiyorum ama çevrende eğer birisi ben x dilini bitridim y dilinin her şeyine hakimim diye bir şey diyorsa o insandan direkt uzaklaşmanı tavsiye ederim. Çünkü programlamada her zaman öğrenci kalınır. )

iyi çalışmalar dilerim..

FethatGec

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ferhat Geçdoğan
Dili bitirdim demek yerine, dilde uzmanlas ve benzer syntaxa sahip dilleri öğrenmeye bak. C'yi öğrendim demekle bitmiyor, basit CLI bir app yazmakta bir şey yok zaten, amaç profesyonelleşmek. Mesela ben 15 yaşımda koskoca şirkette mülakata girdim, yaptım mı evet ama yaşımdan dolayı almadılar :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,405
Üyeler
165,813
Son üye
YaVuz555
Top Bottom