C# ile back end çalışılabilir mi?

Mobil de C# ile sağlıklı bir şey yapamazsın.
Mobil uygulama açısından baktığımızda evet C# bu konu da oldukça yetersiz fakat unity tarafında mobil oyun yapmak ek gelir ya da projeye göre profesyonel oyunlar için gayet yeterli.

@halilkartt Oyun geliştirme alanı profesyonel anlamda baktığımızda bir takım işidir. Herkesin farklı bir uzmanlığı bulunur ve bir bütün oluşturur. Ek gelir olarak değil ana gelir kaynağı olarak profesyonel bir şekilde çalışılabilir. Kitaptan çalışmak veya araştırmak kişiden kişiye göre değişir. Kimi arkadaşlarım kitaptan kimileri kurslardan kimileri kendi kendine araştırarak daha rahat öğrendiğini söylüyor bunu kendin keşfetmen daha doğru olur. Oyun geliştirme de 3d tasarım, animasyon, UI tasarım yada backend gibi farklı bölümlerin her birinde uzman olmak ciddi anlamda zorlayıcı ama temel anlamda ek gelir oluşturmak için yapılan oyunlar için yeterli düzeyde öğrenmek fazla zorlamayacaktır. Kısacası sadece ek gelir için oyun geliştirme yapılmıyor.

@HeVen peki hocam bir sorum daha olacak. Ben şimdi back-end, front-end veya full stack çalışmalarına başlasam. Web üzerinde çalışmış oluyorum değil mi. Peki ben bu alandan başlayıp önemli seviyede ilerler belki uzmanlaşabilirsem. Daha sonradan masaüstü programlamada, veritabanı programlamada, nesne tabanlı programlamada veya mobil programlamada daha sonradan eğitim almak istesem. Web programlamada kendimi geliştirdiğim için bu diğer programlamada kendimi geliştirmem de kolay olur mu? Hani bir yabancı dil öğrenen diğerlerini de öğrenmede kolaylık yaşar diye bir muhabbet var ya programlamada da böyle olur mu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Araştırmalara başlıyorum hocam. Kitaptan yararlanmak beni yavaşlatır mı? Günümüzden kitaplardan yararlanmak, internetten araştırmaya göre ne kadar verimli olur?
İnternet'te çoluk çocuk sana yanıt verir. Bu da kafanı karıştırır. Çocukların basılı kitap yazabildiği henüz görülmemiş.

Anlıyorum :D
the parts of a computer, piece of software, or website that are seen and directly used by the user
Kaynak:
Lütfen bilmediğin bir konuda yorum yapmakta bu kadar ileri gitme bu insanlara zarar veriyor.

Ve ek olarak belirtmek isterim savunmanız kahkahımı gui kelimeniz ile arttırdı front end zaten ui tasarlayan kişilere denir gui adobe kısmı gibi grafiksel kısımdır genel itibariyle webde ihtiyaç duyulduğu için sadece google yapanlar için bu tarz sonuçlar bulunması normaldir html css v.b. kullanılan her alanda front end dev olarak geçersiniz.
Eklediğin kaynağı bir oku. Bence İngilizcen yok.
Bir At'ın götü ile başı arasındaki farkı anlayamayan insanlardan söz etmiş front end'i tanımlarken baş kısımda bir yerde.
Şimdi sen oradan ne anladın da kaynak olarak ekledin?

Son düzenleme:
İnternet'te çoluk çocuk sana yanıt verir. Bu da kafanı karıştırır. Çocukların basılı kitap yazabildiği henüz görülmemiş.

Eklediğin kaynağı bir oku. Bence İngilizcen yok.
Bir At'ın götü ile başı arasındaki farkı anlayamayan insanlardan söz etmiş front end'i tanımlarken baş kısımda bir yerde.
Şimdi sen oradan ne anladın da kaynak olarak ekledin?
Terimlere göre ayırmış ama gözün seçemedi galiba azıcık aşağıya in görürsün :D ingilizce olarak eklediğim metin COMPUTING kısmın da ekli ha o da yetmiyorsa zaten hayatın da sözlük açmamışsın demektir :D
1663761352892.png

Dur sen keşfedemedin hemen ekliyorum :D
"Piece of software OR website" bak göremedin diye senin için kocaman alıntı yaptım.

Son düzenleme:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Frontend_and_backendTerimlere göre ayırmış ama gözün seçemedi galiba azıcık aşağıya in görürsün :D ingilizce olarak eklediğim metin COMPUTING kısmın da ekli ha o da yetmiyorsa zaten hayatın da sözlük açmamışsın demektir :D
Alıntıyı görüntüle
Dur sen keşfedemedin hemen ekliyorum :D
"Piece of software OR website" bak göremedin diye senin için kocaman alıntı yaptım.
Önce programlama öğren de gel çocuk.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Frontend_and_backend

:d Rezil olmaktan zevk mi alıyorsun? Attığın yeri mi okumuyorsun.
Bir masaüstü uygulaması sunucu bağlantısı olmadan çalışamıyorsa zaten web uygulamasına girer. Çünkü web'de çalışıyor. Online olmadan çalışamayan masaüstü uygulamalarından bana bir örnek söyle. Benim aklıma gelen olmadı, çünkü bende öyle bir uygulama kurulu değil.

Tabi, sen sunucu ne anlama gelir? Onu da kafanda canlandıramazsın.

Bir masaüstü uygulaması sunucu bağlantısı olmadan çalışamıyorsa zaten web uygulamasına girer. Çünkü web'de çalışıyor. Online olmadan çalışamayan masaüstü uygulamalarından bana bir örnek söyle. Benim aklıma gelen olmadı, çünkü bende öyle bir uygulama kurulu değil.

Tabi, sen sunucu ne anlama gelir? Onu da kafanda canlandıramazsın.
:D cahili yenmek zor derlerdi de bu kadarını ilk kez gördüm :D

Varsa yazmışlığın bizi aydınlat. Eminim hazır bulduğunu da derleyemezsin.
Açıkçası severek atardım ama ilk ben istediğim halde atmadan bana aynı şeyle döndüğün için umursancak biri olarak görmedim ilk başta yeni başlamış hevesli biri sanmıştım sadece boş keseden biriymişsiniz :D

Geri