Neler Yeni

C# Split() metodu olmadan Metin ayırma

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Abdullah Üzülmez
Üniversitede okuyorum hoca string Split metodunu kullanmadan textboxa girilen metini ayırmamızı söyledi fakat ne yaptıysam çözemedim önce IndexOf ile indexini bulup remove metodu ile silmeye çalıştığımda sadece ilk boşluktan sonrasını siliyor for döngüsüne bağladım ama yine çalışmadı nasıl yapabilirim

faceage

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Alperen
hangi metni hangi parçalara ayırmak istiyorsun?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Abdullah Üzülmez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
textboxa girilen verinin boşluklarını alıp listboxa aktarmak

faceage

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Alperen
Kanka biraz karmaşık oldu c# da çok bilmiyorum ama şöyle yaptım(textbox listbox vs bilmiyorum c# da onu sen eklersin)

string str = "Donanım Arşivi Forum"; var splittedStr = new List<string>(); string temporaryStr = ""; char karakter = ' ';//parçaya ayırcağınız char değeri. boşluk burda for (int i = 0; i < str.Length; i++) { if(str[i] == karakter) { splittedStr.Add(temporaryStr); temporaryStr = ""; continue; } temporaryStr+=str[i]; if((str.Length - 1 == i) & (i != karakter)) { splittedStr.Add(temporaryStr); } }
elemanları yazdırmak ya da eklemek istersen de foreach ile eklersin listbox'a fazlalık olmasın diye eklemedim.
Hatta listeye ve ek döngüye bile gerek yok direk splittedStr.Add(temporaryStr); olan yerleri Listbox item ekleme koduyla değiştir olur

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Abdullah Üzülmez
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanka biraz karmaşık oldu c# da çok bilmiyorum ama şöyle yaptım(textbox listbox vs bilmiyorum c# da onu sen eklersin)

string str = "Donanım Arşivi Forum"; var splittedStr = new List<string>(); string temporaryStr = ""; char karakter = ' ';//parçaya ayırcağınız char değeri. boşluk burda for (int i = 0; i < str.Length; i++) { if(str[i] == karakter) { splittedStr.Add(temporaryStr); temporaryStr = ""; continue; } temporaryStr+=str[i]; if((str.Length - 1 == i) & (i != karakter)) { splittedStr.Add(temporaryStr); } }
elemanları yazdırmak ya da eklemek istersen de foreach ile eklersin listbox'a fazlalık olmasın diye eklemedim.
Hatta listeye ve ek döngüye bile gerek yok direk splittedStr.Add(temporaryStr); olan yerleri Listbox item ekleme koduyla değiştir olur
kodu tekrar incelediğimde bir şey farkettim ve adım adım çalıştırsamda çözemedim olayı temporaryStr değişkenine bizim ayırdığımız veri nereden atanıyor

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
kodu tekrar incelediğimde bir şey farkettim ve adım adım çalıştırsamda çözemedim olayı temporaryStr değişkenine bizim ayırdığımız veri nereden atanıyor
temporaryStr+=str[ i ];

N0XI

80+ Bronze

bana da bu kod lazım da çıktısını alamadım yardımcı olur musunuz?

faceage

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Alperen

N0XI

80+ Bronze
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri