c# sql havalimanı uygulaması

NotFounds

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba arkadaşlar C# ve SQL kullanarak bir hava yolu uygulaması geliştiriyorum. Uygulamamda bir uçuş arama özelliği bulunuyor. Kullanıcıdan kalkış noktası, varış noktası ve tarih bilgilerini alıyorum. Örneğin, kullanıcı Ankara'dan İstanbul'a 5 Mayıs için uçuş arıyor.

Kullanıcı bu bilgileri girdikten sonra "Bul" butonuna tıkladığında, SQL veritabanında kayıtlı olan uçuşları kontrol edicek. Eğer kullanıcının girdiği bilgilere uygun bir uçuş varsa, bu uçuşları ListBox'a ekliyecek. Eğer uygun bir uçuş bulunamazsa, ListBox boş kalacak.
eskiden çalışıyordu şimdi çalışmıyor.
1714907120890.png
1714907142375.png
1714907184556.png

Breakpoint kullanarak verilerin gelip gelmediğini kontrol et. Hata alıyorsan hatayı paylaşabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar C# ve SQL kullanarak bir hava yolu uygulaması geliştiriyorum. Uygulamamda bir uçuş arama özelliği bulunuyor. Kullanıcıdan kalkış noktası, varış noktası ve tarih bilgilerini alıyorum. Örneğin, kullanıcı Ankara'dan İstanbul'a 5 Mayıs için uçuş arıyor.

Kullanıcı bu bilgileri girdikten sonra "Bul" butonuna tıkladığında, SQL veritabanında kayıtlı olan uçuşları kontrol edicek. Eğer kullanıcının girdiği bilgilere uygun bir uçuş varsa, bu uçuşları ListBox'a ekliyecek. Eğer uygun bir uçuş bulunamazsa, ListBox boş kalacak.
eskiden çalışıyordu şimdi çalışmıyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Breakpoint kullanarak verilerin gelip gelmediğini kontrol et. Hata alıyorsan hatayı paylaşabilirsin.
hocam geçende yardım etmiştiniz olmuştu tarih formatını değiştirince ama şimdi çalışmıyor tekrardan hatada vermiyor.

Arkadaşın dediği gibi dosyayı paylaşırsan daha sağlıklı yardımcı olunur.

Hata dönmeyen durumlarda kontrol yapmak için şartlarını genişlet. Yani nerden nereye ve tarihi kontrol etmek yerine sadece nereden uçuş olduğuna göre sorguları getir. Select sorgunda where'den sonra sadece nereden şartı kalsın diğerlerini sil o şekilde dene geliyor mu sonuç kontrol et. Sonra nereye verisini de ekle dene. En son tarihi eklersin. Ek olarak bu hatayla ilgisi yok ama olası diğer hataların önüne geçmek için sql'den veri çekmeyi bitirdikten sonra connection.Close() ve reader.Close() methodlarını çalıştırmayı unutma.

Bir de tek bir veri ile test etmek sağlıklı sonuç vermeyebilir. Daha fazla deneme yapmak için verileri çoğalt. En az 5-10 tane verin olsun ki karakter sorunlarından olmadığına emin ol. Daha net veriler ekle 01.01.2001 tarihi gibi ya da van, konya gibi türkçe karakter içermeyen kısa isimli illerden de koy. Bazen bu tarz karakter sorunlarından da bulmayabiliyor.

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim proje ödevini teslim ettim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,172,925
Üyeler
186,264
Son üye
radiuxs
Geri