Cachy OS'e geçilir mi?

Tekirr

80+
Reaksiyon skoru
19
Hocam işlemcim 5600 ve ekran kartım 4060. yaklaşık 1 aydır Linux Mint 22.3 Cinnamon kullanıyorum. Bayağı alıştım Linux'a(önceden de kullandım) sorunsuz kullanıyorum. Ama cacyh OS biraz dikkatimi çekti. Sizce kurulur mu? Kurursam ne değişir. Ne kazanırım?

Güncellemelerde bozulma riskini göze alıp (snapshotlarla önlem alırsanız sorun olmaz), mint e göre çok daha güncel ve hızlı bir deneyim yaşarsınız

Bayadır kullanıyorum Amd ekran kartlarıyla çok stabil çalışıyor nvidia cephesinde direcx12 de fps kaybı oluyor kapalı kaynak driverları ama yüzde 95 sorunsuz diyebilirim. Daha güncel masaüstü deneyimi daha hızlı yenilikler daha iyi oyun deneyimi(bu tartışılır linux mint te uğraşsan yine güzel çalıştırırsın ama cachyos bi tıkla oyun paketlerini lutris i vs indiriyor)

Arch dağıtımlarında nvidia sürücülerinde sorun yaşanıyor diye bir duyumum var o yönden sorun yaşayabilirsin
Onun dışında 6 ay kullandım 4050 mobile ile güzel dağıtım geçilir (şu an macos kullanıyorum)

Merhaba,

Son bir kaç gündür Nvidia kartlı bir pc ye cachy kurmayı deniyorum. Garip bir şekilde GNOME ile sorunsuz kuruluyor ancak diğer masaüstü varyasyonları ile sıklıkla sorun çıkarttı. O yüzden uğraşmadım. Linux tarafında anladığım kadarı ile marka değilde karttan karta bile değişen bir kafa var. Deneme yanılma ile kurcalamanız gerekecek..

Felsefeye göre Linux dağıtımı seçmenizi öneririm. Çünkü amaç için değil felsefeye göre dağıtımlar vardır. Arch Linux kullanıcısı olarak tek bana uyan dağıtım Arch idi ancak dağıtımları iyicene araştırmanızı öneririm. Eğer KISS ve D.I.Y felsefesini benimsiyorsanız Arch, Slack, Gentoo uyar.

Geri