Calıştığım yerde yaşanan saçmalık

Reaksiyon skoru
201
Fırında çalışıyorum simit vb. Yapıyoruz saat 22:00 dan gece 2 3 civarında bitiyor iş, aylık 15 bin alıyorum 2 aydır burdayim sigorta vb. Oluyor diye girdim ondada daha yapmadı adamlar,
Çırak oldugum için coğunluk işi ben yapıyorum. Simit pekmez susamlama getir götürme koymak hamur yapımı vb.
En sonda masayi yerleri temizleyip işi bitiriyorum. Yine iyi 15 bin tl benim icin zaten evden disari cikmiyorum biriktiririm.
Ancak orada çalışanlardan iki ücü muhabbetimi etmisti 4 5 saatcik calisiyor 15 alıyor aylik oladar para verilirmi diye....

J
Hiyjen cok yok ztn bone vb. De takmıyoruz bu son denetim olaylarından dolayi denetime gelirler diye bone takdırdilar simdide artik takdırmiyorlar. Adamlar disardan geldiği gibi basliyor elini vb. Yikamıyor, yüzünü burnunu temizliyor elini suyla yikayip geri işe dönüyor yere (zemine hamur vb.) düşse icine atıyoruz ama ben kötü hissediyorum bazen kirleniyor cunku biraz. Pekmezi vb. 7 8 günde bi değistiriyoruz kokusu igrenc oluyor ama adam degisttirtmiyor ozaman pekmez hemen biter kalmaz diyor. Bende belki normali budur diyordum ama alakası yokmuş.
Sigara vb. Ztn iciliyor o ayrı konu.

Fırında çalışıyorum simit vb. Yapıyoruz saat 22:00 dan gece 2 3 civarında bitiyor iş, aylık 15 bin alıyorum 2 aydır burdayim sigorta vb. Oluyor diye girdim ondada daha yapmadı adamlar,
Çırak oldugum için coğunluk işi ben yapıyorum. Simit pekmez susamlama getir götürme koymak hamur yapımı vb.
En sonda masayi yerleri temizleyip işi bitiriyorum. Yine iyi 15 bin tl benim icin zaten evden disari cikmiyorum biriktiririm.
Ancak orada çalışanlardan iki ücü muhabbetimi etmisti 4 5 saatcik calisiyor 15 alıyor aylik oladar para verilirmi diye....

J
Hiyjen cok yok ztn bone vb. De takmıyoruz bu son denetim olaylarından dolayi denetime gelirler diye bone takdırdilar simdide artik takdırmiyorlar. Adamlar disardan geldiği gibi basliyor elini vb. Yikamıyor, yüzünü burnunu temizliyor elini suyla yikayip geri işe dönüyor yere (zemine hamur vb.) düşse icine atıyoruz ama ben kötü hissediyorum bazen kirleniyor cunku biraz. Pekmezi vb. 7 8 günde bi değistiriyoruz kokusu igrenc oluyor ama adam degisttirtmiyor ozaman pekmez hemen biter kalmaz diyor. Bende belki normali budur diyordum ama alakası yokmuş.
Şikayet Et reis
Zabıta bir anda çöksün

İşten çıkıp şikayet et dükkana yüklü miktar ceza kesilir

Şikayet etsen bir dert etmesen bir dert. Ediyorsun sonra seni buluyorlar ya kesiyorlar ya öldürüyorlar. Şikayet ediyorsun, tanıdıkları oluyor önceden haber veriliyor denetime geldiklerinde bir şeyler çıkmıyor yine seni buluyorlar. Bu işler biraz saçma bu ülkede. Herkes şikayet et demiş de bir yandan da işinden de olacaksın. En kötü git patronla konuş, durumun kötülüğünden bahset. Müşteriler şikayet edecekmiş hijyen konusunda üstümüze geliyorlar falan de en azından kanına gir. Başka türlü adaletli bir çözüm bulmak maalesef çok zor. Bugün ceza yeseler bir daha oraya denetime gelmezler ama şikayet eden bulunursa daha çok sorun olabilir. Düşün taşın karar ver işte.
İnsanlar beni yanlış anlamasın. Kötüye sürüklemiyorum. Ben de tabii ki böyle yerlerden bir şeyler yemek istemem. Anlatılanı okurken bile midem bulanıyor. Ahlak denen şey artık kalmadı ülkemiz insanında ama arkadaşı da bir yandan düşünüyorum. Halimiz hayrolsun.

J

Şikayet etmekten vaşka yapacak bir şeyin yok.

Geri