Neler Yeni

Cehennemden Cennete gidilebiliyor mu?

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Cehennemden Cennete gidilebiliyor mu? Birinin günahı bitti daha sonra cennete gidebiliyor mu? Ebedi cehennemde mi kalıyor?
Müslüman isen varsa cezalarını çektikten sonra cennet i göreceksin.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Benim esas merak ettiğim cennetten cehenneme gidilebiliyor mu? Cennetteyken aklına hiç günah işlemek gelmiyormuş diyorlar ama orada da niyeti bozan çıkar bence ya.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Benim esas merak ettiğim cennetten cehenneme gidilebiliyor mu? Cennetteyken aklına hiç günah işlemek gelmiyormuş diyorlar ama orada da niyeti bozan çıkar bence ya.
Orası sınanma yeri değil dünya ile alakası yok o yüzden öyle bir şey olmaz.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,407
İsim
Hakan
Orada nasıl işleyeceksin ki, kötülük ve üzüntü olmayacak, bir hayal kur suçun,küfrün(inkar) ve sapkınlığın olmadığı, fakat insan aklının alamayacağı kadar fantastik bir yer olduğunu

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Orada nasıl işleyeceksin ki, kötülük ve üzüntü olmayacak, bir hayal kur suçun,küfrün(inkar) ve sapkınlığın olmadığı, fakat insan aklının alamayacağı kadar fantastik bir yer olduğunu
O da doğru. O kadar akıl almaz bir yer ki dünyevi düşüncelerle kavrayamıyoruz.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,407
İsim
Hakan
O da doğru. O kadar akıl almaz bir yer ki dünyevi düşüncelerle kavrayamıyoruz.
Evet hocam basit bir mantık ile özetletebilirim; bir köpek : sahibi bilir mamasını ve oyuncakları bilir. ama televizyonu bilmez, gökdeleni bilmez, koronayında bilmez, bu surelerin ve anlatılanların çok azını insan mantığı anlayabilir.

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
@keremcnsz24 hocam ben aynı soruyu sorduğum zaman bana yardımcı olmuştunuz arkadaşa da yardımcı olabilir misiniz?

-RutHleSs-

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Affedilmeyen 2 büyük günah var diye biliyorum: Şirk koşmak ve kul hakkı. Eğer bunları yapmadıysan ve Müslüman isen bunlar dışındaki işlenen günahların ya affedilir ya da cezanı çekersin. Cezanı çektikten sonra cennete girersin. Affedilmeyen günahlar işlenirse diğer günahların cezası çekildikten sonra da cehennemde mi kalınır bilmiyorum.

Basrii

80+ Bronze
Cehennemden Cennete gidilebiliyor mu? Birinin günahı bitti daha sonra cennete gidebiliyor mu? Ebedi cehennemde mi kalıyor?
Bazı günahların ebedi cehennem azabı göreceği söyleniyor. Ama eğer ufak tefek günahların sevaplarından fazla olursa, cehennemde günahlarının cezasını çekip öylece ebedi cennete gidiceksin. Allah affedicidir yeterki bazı günahlar ile onun karşısına çıkmayın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah insanları dünyaya test için gönderdi. Kimi kötü yola sapar, kimi doğru yolu bulur. Allah'ın en büyük isteklerinden biri hem dünyaya hemde ahirete yatırım yapmaktır. Ne demek yatırım yapmak? Eğer bu dünyada bir garibanın yüzünü güldürürsen allah da öbür tarafta senin yüzünü güldürür diyor.

Son düzenleme:

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam cennete gitme rehberi gelir mi? Cennete nasıl gidilir?
O Rehberi Ben Yaparım %100 Garantili Heaven Yolu.
Hatta Kesin Yapıcam Çalışmalara Start Verdim Başlığı İse "PATH OF HEAVEN" Bu Adla Kitap Çıkarsam Tutar.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,600
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
hocam eğer haram vs günahınız yoksa bir dua mı sure mi ne okuyunca peygamber efendimiz seni gelip alıyormuş galiba
küçüklüğümde anneannemden duymuştum kaynak vesaire bilmiyorum araştırabilirsiniz.

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
Ya o değilde Cennete bile gitsek , "Sonsuza" kadar cennette kalacağız .Çok değişik değil mi ?

Top Bottom