mahşerin pompacısı
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 1
Ben giderim@mahşerin pompacısı ve @XecAts şu iki arkadaş gidemez (!)
Ben giderim@mahşerin pompacısı ve @XecAts şu iki arkadaş gidemez (!)
İnsan müslüman olarak ölürse cezasını çektikten sonra cennete gidiyor diye biliyorum sadece gayrimüslimler ebedi cehennemde kalıyorCehennemden Cennete gidilebiliyor mu? Birinin günahı bitti daha sonra cennete gidebiliyor mu? Ebedi cehennemde mi kalıyor?
Yaklaşık 4-5 yıl kuran kursuna gitmiştim son ders böyle konu anlatımı gibi şeyler olurdu ve hoca bize şöyle demişti: Eğer birisi Allah'a inanmıyorsa sonsuza kadar cehennemde yanar ama Allah'a inandıp günahı çok ise cezasını çekene kadar cehennemde kalır sonra cennete geçer fakat alnında siyah bir nokta olur. Bu siyah nokta cehennemden cennete geçtiğini simgeler.Cehennemden Cennete gidilebiliyor mu? Birinin günahı bitti daha sonra cennete gidebiliyor mu? Ebedi cehennemde mi kalıyor?
Evet çok değişik, zaten bunu insan zekası alamadığı için değişik geliyor, Allahu teala için sıkıntı yok ezelden beri orda, ve ezelden sonra da oradaYa o değilde Cennete bile gitsek , "Sonsuza" kadar cennette kalacağız .Çok değişik değil mi ?
Kul hakkı kardeşim. geri kalanların hepsini yanıp çıkıyon bu nası konu btw dfsafdsfsdsdaHocam affedilmeyen de var mı