Chrome Cache Klasöründe 6 Adet Trojan Bulundu - Güvenli Modda Silmek Yeterli mi?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Reaksiyon skoru
1
google üzerinden crackli bir oyun indirdim ardından eset online scanner ile virüs taraması yaptım ve C:\Users\username\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\cache/cache_data dosyanın içinde 6 tane Trojan çıktı ve eset silemedi güvenli mod'a alarak dosyanın içinde ki büttün her şeyi sildim ve google dan da her şeyi temizledim ardından tekrar eset ile tarama yaptım ve temiz çıktı acaba gerçekten de dosyanın içindekileri silmem ile trojan tamamen gitmiş olabilir mi? bu arada oyunu silmedim

Kaspersky Virus Removal Tool, Malwarebytes ve AdwCleaner ile taratın. Sonrasında bu üç uygulamayı da kaldırabilirsiniz.

Ayrıca tarayıcına Ublock Origin gibi sadece reklam engellemeyen zararlı öğeleri de engelleyen kaliteli bir uzantı yükleyin. Chrome desteklemiyorsa Edge veya Brave geçin. Veya UBO Lite'da olabilir.

Ekstra olarak Privacy Badger öneririm. Ama bu bazı sitelerde sorun oluşturabilir. Güvendiğin sitelerde kapatabilirsin veya sorun yaşarsan.

2025-12-21_02-14.webp

Filtre önerisi.

2025-12-21_02-10.webp

Zararlı sitelere girmemeye özen gösterin, korsan oyun indiriyorsanız ücretli bir antivirüs alın. Kaspersky, Norton 360 veya Avast olabilir. Veya bir uzantı kullanın.

Bu arada ben Edge kullanıyorum öneririm. Çok verin yoksa Chrome'dan şu an daha iyi. Arama motoru yerelde Yandex geliyor onu değiştir. Bir de güvenlik, gizlilik ayarlarını aç kullan. Ublock Origin de çalışıyor.

2025-12-21_02-14_1.webp

2025-12-21_02-14_2.webp

2025-12-21_02-15.webp

2025-12-21_02-15_1.webp

Kaspersky Virus Removal Tool, Malwarebytes ve AdwCleaner ile taratın. Sonrasında bu üç uygulamayı da kaldırabilirsiniz.

Ayrıca tarayıcına Ublock Origin gibi sadece reklam engellemeyen zararlı öğeleri de engelleyen kaliteli bir uzantı yükleyin. Chrome desteklemiyorsa Edge veya Brave geçin. Veya UBO Lite'da olabilir.

Ekstra olarak Privacy Badger öneririm. Ama bu bazı sitelerde sorun oluşturabilir. Güvendiğin sitelerde kapatabilirsin veya sorun yaşarsan.

Alıntıyı görüntüle

Filtre önerisi.

Alıntıyı görüntüle

Zararlı sitelere girmemeye özen gösterin, korsan oyun indiriyorsanız ücretli bir antivirüs alın. Kaspersky, Norton 360 veya Avast olabilir. Veya bir uzantı kullanın.

Bu arada ben Edge kullanıyorum öneririm. Çok verin yoksa Chrome'dan şu an daha iyi. Arama motoru yerelde Yandex geliyor onu değiştir. Bir de güvenlik, gizlilik ayarlarını aç kullan. Ublock Origin de çalışıyor.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
çok teşekkür ederim hocam

Ayrıca Keenetic modem alabilme (bazı ISS'ler izin vermiyor, aşma yöntemleri var) imkanınız varsa öneririm. Direkt cihazlara DNS ayarlamanızı sağlıyor. Bu DNS'lerde kötü amaçlı yazılım koruması da var. Yanlışım yoksa AdGuard varsayılanında da var. Ama reklam engellediğinden bazen sorunlara yol açabiliyor. DNS ile reklam engelleme sistemleri halen konforsuz. Ücretli olan AdGuard veya Next DNS gibiler ayar sağlayabiliyor. Ama arayüz kullanımı basit kullanıcı için karışık ve ücretli.

2025-12-21_02-25.webp

Veya bu DNS'leri sitelerinde kopyalayıp cihazınıza da uygulayabilirsiniz.

2025-12-21_02-27.webp

Cloudflare güvenlik DNS'ini bulamadım. Nasıl yapılıyor bilmiyorum. Belki modeme özel de tutuyor olabilirler.

Bunlara ek olarak kalıcı AdGuard lisansı alınabilir. Daha önceden bağlantıdaki siteden aile paketi almıştım. AdGuard'ı pek sevemiyorum çok sorun yaşatıyor. O yüzden kardeşimin Iphone'unda sadece safari tarayıcısı için çalışıyor. Yani aile paketim boşta kaldı. Alırken tek kişilik alın bence.

Bunlara pek imkânım yok da kaspersky satın alıp crackli oyun indirsem güven de olur muyum? Oyunu indirdiğim zaman eset online scanner tam arama yaptım. malwarebytes free ve Kaspersky free indirerek hızlı tarama yaptım ve ikisi de hiç bir şey bulamadı bir ciddi bir virüs bulaşmıştı razer,opera gibi şeyler indirdi onların dosyaları vardı onları da bulamadı bazı arkadaşlar Kaspersky'ın hiç bir şey'e yaramayacağını söylüyorlar acaba bu konular da bilginiz var mı

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.