Çift kanal RAM performans farkı

Fealin

80+
Reaksiyon skoru
14
Şu an elimde 8gb tek kanal 3000mhz apacer ram var. Çift kanal 2x8GB yaparsam ne kadar fark olur? (Sistemim: CPU: Ryzen 3 2200G GPU:RX 570 SSD: Toshiba 3.5 inch 480GB RAM: (başta yazıyor) PSU: Cooler Master 550w 80+)

Amd ram ister. 16 yapman en iyisi gelecege de dönük olur. 16 dan sonrasi render isleriyle ugrasanlar icin.

16gb rame geçmen zaten çok mantıklı olur sayısal olarak farkı veremem ama benchmarklarda fark olduğu aşikar.

apu sistem kullanıyorsun single ve dual farkı çok fazla. verimi buram buram hissedeceksin inan bana :)

Sisteminde ayrıca dahili olarak gelen GPU'yı devre dışı bırakmalısın. Ekran kartı yokken sadece işlemciyle bile oyun oynayabiliyorsun fakat RAM'lerden yiyor onu kapatım çift kanal RAM kullanman daha iyi olacaktır. Youtube üzerinden FPS farkına bakabilirsin. Hatta yapabiliyorsan 3000MHZ'yi satıp çift kanal 2x8GB 3200 veya 3600 MHZ de alabilirsin.

AMD işlemci kullanıyorsun. Single channel yapman performansı hatrı sayılır şekilde artıracaktır.

Sisteminde ayrıca dahili olarak gelen GPU'yı devre dışı bırakmalısın. Ekran kartı yokken sadece işlemciyle bile oyun oynayabiliyorsun fakat RAM'lerden yiyor onu kapatım çift kanal RAM kullanman daha iyi olacaktır. Youtube üzerinden FPS farkına bakabilirsin. Hatta yapabiliyorsan 3000MHZ'yi satıp çift kanal 2x8GB 3200 veya 3600 MHZ de alabilirsin.
Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Anlatırsanız sevinirim

Amd bir bileşenin varsa çift kanal daha mantıklı aradaki fark 13-14 fpslere kadar çıkıyor
intel için kesin bir şey diyemiyorum

Şu an elimde 8gb tek kanal 3000mhz apacer ram var. Çift kanal 2x8GB yaparsam ne kadar fark olur? (Sistemim: CPU: Ryzen 3 2200G GPU:RX 570 SSD: Toshiba 3.5 inch 480GB RAM: (başta yazıyor) PSU: Cooler Master 550w 80+)
15-20 Fps ortalama fark olabilir.

Araştırdım ve monitörden gelen kabloyu direkt ekran kartına takıyorsan otomatik olarak devre dışı kalıyormuş. Olmaması durumunda BIOS'tan yapabiliyorsun.
Tamam teşekkürler ekran kartına takılı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,556
Üyeler
184,182
Son üye
winball501
Geri