Neler Yeni

Çift Monitör Görüntü Sorunu

bunstep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Cemil Adlığ
Merhabalar,
Bilgisayarımda çift monitör kullanıyorum. Birincil monitör, 144hz 1ms. Ana monitör olarak kullanıyorum. İkincil monitör ise eski, VGA bir monitör, onu da VGA to HDMI dönüştürücü ile kullanıyorum. Yaşadıığım sorun ise şu;
Birincil monitör tek başına takılıyken dp ve hdmi üzerinden kusursuz görüntü alabiliyorum. Fakat ikincil monitörü taktığımda görüntü ikincil monitöre gidiyor ve birincil monitörde görüntü gidiyor. Monitörler ayrı ayrı olarak çalışıyor. Fakat beraberken sadece ikincil çalışıyor.
Bios güncel.
Dönüştürücüleri değiştirdim, aktif ya da pasif dönüştürücülerin tamamını denedim.
Her iki ekranı da dp ve hdmi üzerinden farklı kablolar ile denedim.
Monitörleri farklı bilgisayarlarda denedim.
Ekran kartı değiştirdim.
Monitörlerin harici güç adaptörlerini ve güç kablolarını değiştirdim.
Sonuç hala aynı. Daha önce bunun gibi bir sorun yaşayan var mı? Şimdiden herkese teşekkürler. :blobdance:

Nssng

80+
İki monitör bağlıyken windows+p tuşlarına basın. Çıkan seçeneklerden uzatı seçin. Daha sonra masaüstü sağ tık görüntü ayarlarından ana monitör olarak kullanmak istediğiniz ekranı seçin 1-2 diye gözükür orda. Ana ekranım yap seçeneğini seçin. Ordan monitör konumlarınıda ayarlayabilirsiniz 2. ekran sağdaysa sağa soldaysa sola gibi. Büyük ihtimalle sizde 2 nolu monitör 144hz olan olacak. Daha sonra monitörünüzün hz değerine bakın bazen 2. mönitörü algılayınca hzleri düşürebiliyor. 1 kere ayarları yaptıktan sonra cihazlar değişmediği sürece ayarlar sabit kalır.

bunstep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Cemil Adlığ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İki monitör bağlıyken windows+p tuşlarına basın. Çıkan seçeneklerden uzatı seçin. Daha sonra masaüstü sağ tık görüntü ayarlarından ana monitör olarak kullanmak istediğiniz ekranı seçin 1-2 diye gözükür orda. Ana ekranım yap seçeneğini seçin. Ordan monitör konumlarınıda ayarlayabilirsiniz 2. ekran sağdaysa sağa soldaysa sola gibi. Büyük ihtimalle sizde 2 nolu monitör 144hz olan olacak. Daha sonra monitörünüzün hz değerine bakın bazen 2. mönitörü algılayınca hzleri düşürebiliyor. 1 kere ayarları yaptıktan sonra cihazlar değişmediği sürece ayarlar sabit kalır.
Konuyu açarken bunu denediğimi yazmayı unutmuşum. Sonuç değişmedi. İki monitör aynı anda bağlıyken birincil monitöre (144hz olan) hiçbir şekilde görüntü gelmiyor.

Nssng

80+
Konuyu açarken bunu denediğimi yazmayı unutmuşum. Sonuç değişmedi. İki monitör aynı anda bağlıyken birincil monitöre (144hz olan) hiçbir şekilde görüntü gelmiyor.
Enteresan bir sorun. Peki 2 monitörde bağlıyken aygıt yöneticisinde tek monitörmü gözüküyor.

bunstep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Cemil Adlığ
Enteresan bir sorun. Peki 2 monitörde bağlıyken aygıt yöneticisinde tek monitörmü gözüküyor.
Displayport ile bağlayınca görünmüyor fakat hdmi ile bağlayınca görünüyor. Zaten tahmin edeceğiniz üzere Displayport'u tercih ediyorum. Displayport ile bağlıyken aygıt yöneticisinde görünmemesinden dolayı kablom bozuk zannederek gidip yenisini aldım ama sonuç aynı. Ekran kartı portu da bozuk olamaz çünkü ekran kartını yeni değiştirdim eski ekran kartında da aynı sorun vardı.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,615
İsim
Özgürcan
windows ekran ayarlarında 1. ekranın da ana ekran tiki var dimi bir de bir çok ekran sekmesinde bu ekranları genişlet tiki seçili olması gerek

bunstep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet Cemil Adlığ
windows ekran ayarlarında 1. ekranın da ana ekran tiki var dimi bir de bir çok ekran sekmesinde bu ekranları genişlet tiki seçili olması gerek
Eğer hdmi ile bağlanırsam var. Fakat görüntü yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,017
Üyeler
164,765
Son üye
nampeira
Top Bottom