Neler Yeni

Yardım Çift monitör mü tek monitör mü ? Ankete katılın lütfen.

Hangisi sizce ?

• TEK MONİTÖR - 26.5 inç 2K Oled ( hem hikâyeli oyun için hem rekabetçi oyun için )

• ÇİFT MONİTÖR - 32 inç 4K Oled ( hikayeli oyun için ) / 24 inç 540 Hertz TN panel (rekabetçi için)

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

medusa1

80+
rekabetçi oyunu nasıl oynadığına bağlı gerçekten iyi oynuyosan verilir ama ortalama oyuncuysan asla değmez aradaki 45bin çok daha iyi değerlendirilir
Hocam ciddi anlamda iyi oynuyorum. Zaten dediğiniz gibi sıradan bir oyuncu olsam 540 hertz muhabbetini hiç düşünmezdim bile. Şimdi şöyle bir durum var kısaca açıklayim :

2k 480 hertz oled monitör alırsam eğer hikayeli oyunları diğer seçeneğe göre 4k oynayamıcam. Rekabetçi oyunları da 540 hertz yerine 480 hertz oynayacam. İkisi arasındaki farklar bunlar. Hertz olayına takılmıyorum. 480 hertz bile yüksek bir değer zaten işimi görür. Sadece 2k-4k konusuna takıldım. Hikayeli oyunlarda 2k ile 4k arasında ne çeşit bir fark var bilsem keşke ona göre karar verecem de bilmediğim için arada kalıyorum.

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
ÇİFT MONİTÖR bence daha avantajlı. ben kullanıyorum gerçekten velinimet her konuda öyle. siz oyun tercihi için sormuşsunuz ama ekstradan 2 monitör olması herşeyi kolaylaştırıyor. 540 hz güzel avantaj sağlar

medusa1

80+
ÇİFT MONİTÖR bence daha avantajlı. ben kullanıyorum gerçekten velinimet her konuda öyle. siz oyun tercihi için sormuşsunuz ama ekstradan 2 monitör olması herşeyi kolaylaştırıyor. 540 hz güzel avantaj sağlar
Hocam 540 hertz olan monitör TN panel olduğu için 30 bin TL parayı hakediyor mu peki ?

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Hocam 540 hertz olan monitör TN panel olduğu için 30 bin TL parayı hakediyor mu peki ?
hocam TN paneller bu işte biçilmiş kaftan. profesyonel olarak kullanacaksanız görüntü kalitesi bence çok önemli değil cs de amaç kazanmak zaten

medusa1

80+
hocam TN paneller bu işte biçilmiş kaftan. profesyonel olarak kullanacaksanız görüntü kalitesi bence çok önemli değil cs de amaç kazanmak zaten
Yok hocam görüntü kalitesi açısından demedim. oled monitörler tepkisellik olarak daha iyi ya hani. Oled monitörde rekabetçi oynamak daha avantaj sağlamaz mı o açıdan sordum. Ama yine de çift monitör yapıp rekabetçiyi TN panelde oynama taraftarıyım.

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Yok hocam görüntü kalitesi açısından demedim. oled monitörler tepkisellik olarak daha iyi ya hani. Oled monitörde rekabetçi oynamak daha avantaj sağlamaz mı o açıdan sordum. Ama yine de çift monitör yapıp rekabetçiyi TN panelde oynama taraftarıyım.
hocam tTN paneller oledlere kıyasla tepkime geçikmede daha iyidir. oledler fark olarak görüntüsü hepsinden iyi verir. tepkisel olarak oled tn den daha iyi değil. oledler testlerde bile geçikme sürelerinde kötü.çünkü kalite yüksek olunca tepkime süresi artıyor

medusa1

80+
hocam tTN paneller oledlere kıyasla tepkime geçikmede daha iyidir. oledler fark olarak görüntüsü hepsinden iyi verir. tepkisel olarak oled tn den daha iyi değil. oledler testlerde bile geçikme sürelerinde kötü.çünkü kalite yüksek olunca tepkime süresi artıyor
İşte bunu bilmiyordum hocam. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

emre_kck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Emre Küçük
Rekabetçi oyunlar için kullanacağın monitörün o kadar da yüksek hz değeri olmasına gerek yok bence. Kaliteli 240hz 1080p bir monitör ortalama bir oyuncu için yeter de artar bile fakat siz ben daha profesyonel odaklı bir oyuncuyum diyorsanız sizin tercihiniz. Hikayeli oyunlara gelecek olursak 32inç 4k yerine 27 inç 2k monitör alırsanız kafanızı monitörün dibine sokmadığınız sürece pek bir fark göremezsiniz. Örnek verdiğim gibi bir kombinasyonla bu iş çok daha ekonomik bir şekilde halledilebilir.

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Yağız
Hocam ciddi anlamda iyi oynuyorum. Zaten dediğiniz gibi sıradan bir oyuncu olsam 540 hertz muhabbetini hiç düşünmezdim bile. Şimdi şöyle bir durum var kısaca açıklayim :

2k 480 hertz oled monitör alırsam eğer hikayeli oyunları diğer seçeneğe göre 4k oynayamıcam. Rekabetçi oyunları da 540 hertz yerine 480 hertz oynayacam. İkisi arasındaki farklar bunlar. Hertz olayına takılmıyorum. 480 hertz bile yüksek bir değer zaten işimi görür. Sadece 2k-4k konusuna takıldım. Hikayeli oyunlarda 2k ile 4k arasında ne çeşit bir fark var bilsem keşke ona göre karar verecem de bilmediğim için arada kalıyorum.
1080p den 2k geçiş gibi fark var 2k ile 4k arasında

emre_kck

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Emre Küçük
1080p den 2k geçiş gibi fark var 2k ile 4k arasında
Piksel yoğunluğu ile alakalı bu dediğiniz. 24 inç'e kadar 1080p sırıtmaz fakat sonrasında 2k veya 4k arar gözler. 32inç monitöre çok ihtiyaç var mı bilemedim yanında 24 inç rekabetçi oyun için olacak monitör yavrusu gibi duracağından estetik durmaz zaten. 27 inç 2k monitör mis gibi olur hikayeli oyunlar için 4k ya o kadar para bayılmaya gerek yok.

Yağız_82

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Yağız
Piksel yoğunluğu ile alakalı bu dediğiniz. 24 inç'e kadar 1080p sırıtmaz fakat sonrasında 2k veya 4k arar gözler. 32inç monitöre çok ihtiyaç var mı bilemedim yanında 24 inç rekabetçi oyun için olacak monitör yavrusu gibi duracağından estetik durmaz zaten. 27 inç 2k monitör mis gibi olur hikayeli oyunlar için 4k ya o kadar para bayılmaya gerek yok.
Hocam 2k 480 Hertz olan da 27 inç falandır veya daha büyük arkadaş ciddi ciddi oynuyorsa 24 falan bakmasi lazım aradaki masraf çok ama bütçem olsa bende böyle yapardım herhalde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom