Neler Yeni

Çiğköfte Hakkında Çok Önemli Soru Herkes Gelsin

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Merhaba,

Arkadaşlar bugün evde çipköfte yaptık, internetten araştırdık ettik aynı şeyleri yaptık ve 40- 45 dakika yoğurduk.

İçine kattığımız soğan yok oldu, 4 kase buz koyduk eridi gitti yani uzunca süre yoğurduk.

Bu uzun çabalar sonucunda çiğköfte yine bilindik yerlerde satılan çiğköfte gibi güzel lezzet almadı ve şekil verdiğimizde ele alınca uçtan tutarsak dağılıyordu.

Nedir bu çiğ köftenin sırrı? Neden evde yapılınca olmuyor? Dışarıda yapılan bazı yiyecekler neden evde hiç güzel olmuyor?

Çiğköfte kötü değildi ama kısır ile çiğ köfte karışık bir yiyecek oldu.

Çok acil bu derdime çözüm arıyorum.

Daha sonra dışarıda yapılan baklavaların neden ev yapımı baklavalarsan 999 kat güzel olduğunu da soracağım bir konu gelebilir.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Okumadım ama çiğ köfteye laf atmıyor değil mi?
Tamam laf atmıyormuş.
Dostum senin kullandığın bulgurla bilmem ne ile dışarı da satanların kullandığı aynı şey değil. Ustalar ona özel malzemeleri ne emekle bekletiyorlar hazır hale getiriyorlar ve ta nerelerden özel olarak getirtiyorlar belki o bulguru cartunu curtunu.
Bu arada dışarıda satılan baklavanın evde yapılandan daha iyi olduğunu nereden çıkardın?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba,

Arkadaşlar bugün evde çipköfte yaptık, internetten araştırdık ettik aynı şeyleri yaptık ve 40- 45 dakika yoğurduk.

İçine kattığımız soğan yok oldu, 4 kase buz koyduk eridi gitti yani uzunca süre yoğurduk.

Bu uzun çabalar sonucunda çiğköfte yine bilindik yerlerde satılan çiğköfte gibi güzel lezzet almadı ve şekil verdiğimizde ele alınca uçtan tutarsak dağılıyordu.

Nedir bu çiğ köftenin sırrı? Neden evde yapılınca olmuyor? Dışarıda yapılan bazı yiyecekler neden evde hiç güzel olmuyor?

Daha sonra dışarıda yapılan baklavaların neden ev yapımı baklavalarsan 999 kat güzel olduğunu da soracağım bir konu gelebilir.
Lezzet mevzusu biraz MSG ile alakalı, o yüzden evde ne yaparsan yap o lezzeti tutturamazsın. (Yine de gayet üzmek şekilde yapılabilir.)

Ama sizdeki asıl sorun kıvam vs olarak da tam tutturamamak herhalde. O da biraz tecrübe ile alakalı bence. Usta birinin veya fabrikasyon üretilen bir çiğ köfte ile ilk kez çiğ köfte yapmayı deneyen birinin ilk seferde aynısını yapamaması normal bence.

Ahmet Öztürk

80+ Bronze
Dışarıda yediğinden kastın Oses Komagene vs ise onlar makineyle yoğruluyor. Sizinkiler yapamamış hocam herhalde ben Adıyamanlı yım bizimkiler evde çok iyi yapıyor 🙂

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Siz Becerememissiniz Bizde Yapıyoruz Çiğköfte Tavana At Yapışır Kıvamda Oluyor.

Aynı Şekilde Baklavada Dışardakinden Kat Kat Güzel Oluyor Evdeki.

Hani Siz Beceremeyip Kötü Oluyor Diyince Olmuyor.

İntel Xeon

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Merhaba,

Zeytinyagının %100 hakiki zeytinyağı olması lazım yoksa olmaz

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,603
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Yağın önemi var, ayrıca eksiğin ne olduğunu önce çözmeniz lazım.

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
ARKADAŞLAR ben size "becerip beceremediğimi" sormadım.

Sorunun ne olduğunu sordum, ne yapmalıyım güzel olması için?

Neden yardım etmek yerine yargılıyorsunuz?

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,398
İsim
Emre Yılmaz

Hocam ben size belki yardım edebilirim. Dışarıda yapılanlar makineyle yoğuruluyor. Belki internetten araştırırken görmüşsündur mutfak robotunda cigkofte diye. 2-3 kez yapmıştım dışarıdaki gibi yumuşacık harika bir kıvamı oluyor. Malzemeler birbirine çok iyi karışıyor. Kıvamı tutturmak için bu tarz makine kullanabilirsiniz.

Lezzet ise tamamen içine koyduklarinizla alakalı. Bu konuda pek yardımcı olamam. Mesela bizimkiler daha çok isotlu acılı vs sevdikleri için isotu fazla katiyorlar. Dışarıda pek acı olmaz cigkofte.

Juiclair0

80+ Silver

kardeşim soğanı en son atarsın hakiki zeytinyağı kullanmak gerekiyor en az 400gr zeytinyağı atacaksın bak bakayım dağılıyormu 🤤

1-Malzemelerin kalitesi ve ufak teknikler, makine ile yapılmayan bir yere gidip sorabilirsiniz.

2-Becerilmediğinde olmuyor.

3-Evde yapılınca gayet iyi oluyor becerememişsin

Sorularını sorarken hangi şekil sorduğunu bi sonraki mesajda hesap sormaya çalışırken düzgün tut aklında teşekkürler 🙏

Top Bottom