Çip kıtlığı Xbox'a vurur mu?

ps5ten isterse 100 kat daha iyi olsun. kendi özel oyunları olmadıkça insanlar bilgisayar ve xbox arasında seçim yapacaklar. bilgisayarı olan almayacak. bilgisayara da ihtiyacı olan almayacak. ama ps oyunlarını başka yerde oynayamıyorsun ve oynamak için mecbur olduğun tek şey ps5 sahibi olmak. o yüzden daha satışa çıktığı gibi stoklar tükenirken xbox stokları olduğu yerde kalıyor. burası güç savaşı değil. oyun konsolu piyasası. oyunculara oynayacak oyun yerine güç pazarlarsan biz daha iyiyiz diye ortada dolaşır. oynayacak oyun bulamaz.
Türkiye gibi bir ülkede oyun fiyatları 500-600 lira bandında gezerken kusura bakmayın da bu oyunlara o kadar para veren kerizdir üstüne üstlük PS5 in fiyatı da ortada, bu durumda Xbox almak çok daha mantıklı (Türkiye de almak) oyunları abonelik sistemi ile vermesi ve yılda bir oyun parasına 100 tane oyun oynayabilmek bana daha cazip geliyor ve Bethesda gibi büyük oyun yapımcılarını bünyesine kattığını düşünürsek Microsoft'un 2-3 yıl içinde Xbox ın da PS dan geri kalır yanı olmayacağını düşünüyorum.

Uncharted oyunlarını ps4 proda oynadım sevmedim, benim gözümde sadece gow güzel ama çok uzun süreçte 1 tane oyunu çıkan seri için ps almak mantıksız geliyor bana.
Hocam bu oyunları herkes seviyor sen sevmedin diye ps kötü olmuyor açıkçası xbox özel oyun çıkarmadığı sürece ekonomisi iyi olan ülkelerde ps5 alınıcak ki adamlar hem xbox hem ps5 alıyor.

Muhtemelen olmaz böyle bir şey ama olabilir de

Türkiye gibi bir ülkede oyun fiyatları 500-600 lira bandında gezerken kusura bakmayın da bu oyunlara o kadar para veren kerizdir üstüne üstlük PS5 in fiyatı da ortada, bu durumda Xbox almak çok daha mantıklı (Türkiye de almak) oyunları abonelik sistemi ile vermesi ve yılda bir oyun parasına 100 tane oyun oynayabilmek bana daha cazip geliyor ve Bethesda gibi büyük oyun yapımcılarını bünyesine kattığını düşünürsek Microsoft'un 2-3 yıl içinde Xbox ın da PS dan geri kalır yanı olmayacağını düşünüyorum.
oyunları konsola özel değil. herhangi bir bilgisayarda da xboxda olan her şey ve daha fazlası var. neden xbox? anca bu piyasada series s alınır. onda da depolama sıkıntısı var.

Ekonomisi kötü olan ülkelerde diyorsun ekonomisi iyi olan ülkeler ps5 alıcak ki özel oyunlari için 2 3 yılda xbox ın ps den geri kalır yanı olmaması için özel oyun çıkartması lazım.

Hocam bu oyunları herkes seviyor sen sevmedin diye ps kötü olmuyor açıkçası xbox özel oyun çıkarmadığı sürece ekonomisi iyi olan ülkelerde ps5 alınıcak ki adamlar hem xbox hem ps5 alıyor.
Hayatınızda hiç xbox game pass kullandınızmı acaba?

Evet kullandım bilgisayardaki oyunları içine koyup güzel bir hizmet veriyorlar ama Ps5 i bu nesil geçemez series s güzel bir alternatif ona sözüm yok ama ps5 in rakibi series x

XBOX'ın şu an fiyatı güzel, PS 5 gibi karaborsada değil. Eğer XBOX alma düşünceniz varsa bir an önce alın. Bu stok sorunundan onların etkilenmeyeceği kesin bir şey değil. Bir çok arkadaş etkilenmez demiş ama siz gene de elinizi çabuk tutun.
Bu arada XBOX, Playstation kavgası yapan arkadaşlara söylüyorum. Başka bir kişinin konsol tercihinde sizin fikirleriniz etkili olmaz. Kişi kendi ihtiyacına göre tercih yapar. GamePass ihtiyacı olan XBOX alır. GamePass ihtiyacı olmayan ve özel oyun almak isteyen Playstation alır. Kişi XBOX tercih etmişse de demek ki kendine göre ihtiyacını kapatan aleti XBOX olarak görmüş.

XBOX gamepass bile xboxa özel değil. Pcde de kullanılabiliyor. Ben oyunlarımı kiralamak yerine satın almayı tercih ediyorum.

XBOX gamepass bile xboxa özel değil. Pcde de kullanılabiliyor. Ben oyunlarımı kiralamak yerine satın almayı tercih ediyorum.
Banada kiralamak yerine satın almak daha iyi geliyor değişik bir duygu 😍😍

oyunları konsola özel değil. herhangi bir bilgisayarda da xboxda olan her şey ve daha fazlası var. neden xbox? anca bu piyasada series s alınır. onda da depolama sıkıntısı var.
Evet bende de series s var ve onun sayesinde bu yorumları yapıyorum, şuan piyasada alınabilecek konsol ne derseniz series s derim çünkü PS5 in oyunlarının çıkmasına daha var ve konsol açığını güzel bir şekilde kapatıyor ayrıca dediğiniz gibi Xbox PC'de de var ama bu konsolun fiyatında ki bir PC oyunları max+rtx grafikte oynatamıyor, Xbox fanboyı gibiyim ama değilim bu rekabetten biz kendi çıkarımıza bakalım 😂

Geri