Neler Yeni

Cities Skylines Başlangıç Rehberi #1 [ANA REHBER]

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Herkese Selamlar Hayırlı Günler...
Bugün sizlere Cities Skylines Başlangıçta neler yapmamız gerekiyor. Altyapıyı başta nasıl oluşturmalıyız bunları anlatacağım.

Cities Skylines Başlangıç Rehberi #1

1. Yol Düzeni
Öncelikle şehrimizin geleceğine göre bir yol yapısı düzenlemeliyiz. Yol planımızı yanlış yaparsak şehrimiz ortalama 30.000 nüfusa geldiğinde trafik sıkışıklığı olur ham maddeler ve trafik sıkışır. Zarar etmeye başlarsınız ve şehriniz batmaya başlar.

Ne Yapmamız Gerekiyor:
Öncelikle paramız en başlarda az olduğundan yollarımı çok fazla pahalı kullanmayacağız ancak ana şeridi düzgün kaliteli bir yol yapmamız gerekiyor. Çünkü şehrin kemik kısmını burası oluşturacak. Ben yollarınız bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Zamanla paranız olduğundan yollarınızı geliştirirsiniz.
1610309681709.png

NOT: Bu fotoğraftaki yol düzeni yanlıştır. Nedeni ise yol trafiği ters kısımdan akıyor. Gördüğünüz gibi ana yol okları ile uyuşmuyor. Siz yaparken bunu lütfen düzeltin. Yoksa şehrinize insan gelmez.

2. Su hatları
Su hatları konusu aslında çok önemli değil ancak çok önemli bir detay var ki bu konuyu kanalizasyon bölümünde anlatacağım. Su pompalarını koyarken başlarda paramız az olduğundan 1 tane bir süre yetecektir. 1 tane Su Pompası koyup boru hattımızı en ekonomik şekilde çekiyoruz. Ancak dikkat edelim su pompamızda elektrik olmaz ise borulara su pompalanamaz ve şehrimiz ve insanlarımız susuz kalır.

1610309747952.png

3. Kanalizasyon Sistemi
Bu bölümde kanalizasyon sisteminin nasıl yapılacağını anlatacağım. Öncelikle kanalizasyon bölümü önemsiz gibi gözükse de en önemli kısımdır. İlk yapmamız gerek tahmin edeceğiniz gibi Atık Su Pompamızı kuracağız. Tabii bu alete elektrik çekmeyi unutmayın. Bu kanalizasyon sistemini koyarken su akıntısının yönüne doğru koymanız gerekiyor. Aksi halde tüm suyunuz kirlenir ve Su Pompası koyacak yer bulamazsınız. Atık Su Pompamızı Su Pompamızdan uzak bir yere koyacağız. Eğer ki kirli su Su Pompalarımızın hattından geçerse bir süre sonra şikayetler gelmeye başlar ve şehirde hastalıklar başlar. Sonuçta şehirdeki musluklardan pis su akacak.

1610309772627.png

4. Elektrik Sistemi

Elektrik Sistemimiz için bütçe olmadığından üretim olarak önce Rüzgar Gülü koyacağız. Ancak aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere en çok elektrik üreten yere koymalıyız. Elektrik direklerimizi ise olabildiğince köşelerden geçirelim ki şehrimizde kalabalık oluşturmasın. İsterseniz atölyeden yer altı hat modunu indirip daha kolay bir şekilde elektriğinizi şehre getirebilirsiniz. Tabii Su Pompamıza ve Atık Su Pompamıza elektriğimizi çekelim.

1610309793662.png

5. Ev ve Sanayi kuruluşu

Ev ve Sanayi binalarımızı kurarken kesinlikle hızlı davranmamak gerekiyor. Alt tarafta üç adet renk vardır. Bunlar taleplerdir. Yeşil ev isteği, Turuncu Sanayi isteği ve Mavi olan Ticari Bina isteğidir. Binalarınızı bu oranlara göre kurmanız gerekir. Önce evlerimizi kuralım. Bir süre bekleyip renkleri kontrol edelim ve doğru zamanda Sanayi binalarımızı kuralım ve yine bir süre bekleyip doğru zamanda Ticarı Binalarımızı kuralım. Ticari binalarınızı kurana kadar zarar edeceksinizdir. Ancak Ticari binalar kurduktan sonra sizde göreceksiniz ki paranız artmaya başlayacak.

1610309832844.png

Önemli Noktalar

. Hiç bir zaman acele etmeyin. Her şeyi zamanı geldiğinde yapın.

. Atık Su Pompanızı su akış yönüne göre düzgün yerleştirin. Aksi halde şehrinizde hasatlıklar başlar.
. Elektik hatlarınız en en tasarruflu ve düzgün şekilde çekin.
. Oyunun başında Su Pompanızı ve Atık Su Pompanızı 1 tane kurun ileride bunu zaten arttırırsınız.
. Sol üst menüden üretimlerini, tüketimlerinizi, sağlık durumunuzu kısaca her şeyi takip edin ve ona göre strateji planı yapın.
. Şehrinizin yollarını düzenli yapın.
. Şehrinizin her köşesine Su ve Elektrik geldiğinden emin olun.

. Fotoğraflar Temsilidir.
NOT: Cities Skylines rehberim bölümlerden oluşacaktır. Bu 1. bölümdür ve devamı gelecektir.
Hepinizi İyi Forumlar, İyi Oyunlar...
Sorularınızı sorabilirsiniz :)

Ekler

• 20210110223417_1.jpg
    20210110223417_1.jpg
    291.4 KB · Hit: 375
  • 20210110223926_1.jpg
    20210110223926_1.jpg
    387.8 KB · Hit: 227
  • 20210110224600_1.jpg
    20210110224600_1.jpg
    373.1 KB · Hit: 219
  • 20210110225218_1.jpg
    20210110225218_1.jpg
    372.8 KB · Hit: 244
  • 20210110230252_1.jpg
    20210110230252_1.jpg
    321.8 KB · Hit: 609
Son düzenleme:

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
Bugün sizlere Cities Skylines Başlangıçta neler yapmamız gerekiyor. Altyapıyı başta nasıl oluşturmalıyız bunları anlatacağım.

1. Yol Düzeni
Öncelikle şehrimizin geleceğine göre bir yol yapısı düzenlemeliyiz. Yol planımızı yanlış yaparsak şehrimiz ortalama 30.000 nüfusa geldiğinde trafik sıkışıklığı olur ham maddeler ve trafik sıkışır. Zarar etmeye başlarsınız ve şehriniz batmaya başlar.

Ne Yapmamız Gerekiyor:

Öncelikle paramız en başlarda az olduğundan yollarımı çok fazla pahalı kullanmayacağız ancak ana şeridi düzgün kaliteli bir yol yapmamız gerekiyor. Çünkü şehrin kemik kısmını burası oluşturacak. Ben yollarınız bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Zamanla paranız olduğundan yollarınızı geliştirirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

NOT: Bu fotoğraftaki yol düzeni yanlıştır. Nedeni ise yol trafiği ters kısımdan akıyor. Gördüğünüz gibi ana yol okları ile uyuşmuyor. Siz yaparken bunu lütfen düzeltin. Yoksa şehrinize insan gelmez.

2. Su hatları
Su hatları konusu aslında çok önemli değil ancak çok önemli bir detay var ki bu konuyu kanalizasyon bölümünde anlatacağım. Su pompalarını koyarken başlarda paramız az olduğundan 1 tane bir süre yetecektir. 1 tane Su Pompası koyup boru hattımızı en ekonomik şekilde çekiyoruz. Ancak dikkat edelim su pompamızda elektrik olmaz ise borulara su pompalanamaz ve şehrimiz ve insanlarımız susuz kalır.

Alıntıyı görüntüle

3. Kanalizasyon Sistemi
Bu bölümde kanalizasyon sisteminin nasıl yapılacağını anlatacağım. Öncelikle kanalizasyon bölümü önemsiz gibi gözükse de en önemli kısımdır. İlk yapmamız gerek tahmin edeceğiniz gibi Atık Su Pompamızı kuracağız. Tabii bu alete elektrik çekmeyi unutmayın. Bu kanalizasyon sistemini koyarken su akıntısının yönüne doğru koymanız gerekiyor. Aksi halde tüm suyunuz kirlenir ve Su Pompası koyacak yer bulamazsınız. Atık Su Pompamızı Su Pompamızdan uzak bir yere koyacağız. Eğer ki kirli su Su Pompalarımızın hattından geçerse bir süre sonra şikayetler gelmeye başlar ve şehirde hastalıklar başlar. Sonuçta şehirdeki musluklardan pis su akacak.

Alıntıyı görüntüle

4. Elektrik Sistemi

Elektrik Sistemimiz için bütçe olmadığından üretim olarak önce Rüzgar Gülü koyacağız. Ancak aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere en çok elektrik üreten yere koymalıyız. Elektrik direklerimizi ise olabildiğince köşelerden geçirelim ki şehrimizde kalabalık oluşturmasın. İsterseniz atölyeden yer altı hat modunu indirip daha kolay bir şekilde elektriğinizi şehre getirebilirsiniz. Tabii Su Pompamıza ve Atık Su Pompamıza elektriğimizi çekelim.

Alıntıyı görüntüle

5. Ev ve Sanayi kuruluşu

Ev ve Sanayi binalarımızı kurarken kesinlikle hızlı davranmamak gerekiyor. Alt tarafta üç adet renk vardır. Bunlar taleplerdir. Yeşil ev isteği, Turuncu Sanayi isteği ve Mavi olan Ticari Bina isteğidir. Binalarınızı bu oranlara göre kurmanız gerekir. Önce evlerimizi kuralım. Bir süre bekleyip renkleri kontrol edelim ve doğru zamanda Sanayi binalarımızı kuralım ve yine bir süre bekleyip doğru zamanda Ticarı Binalarımızı kuralım. Ticari binalarınızı kurana kadar zarar edeceksinizdir. Ancak Ticari binalar kurduktan sonra sizde göreceksiniz ki paranız artmaya başlayacak.

Alıntıyı görüntüle

Önemli Noktalar

. Atık Su Pompanızı su akış yönüne göre düzgün yerleştirin. Aksi halde şehrinizde hasatlıklar başlar.
. Oyunun başında Su Pompanızı ve Atık Su Pompanızı 1 tane kurun ileride bunu zaten arttırırsınız.
. Sol üst menüden üretimlerini, tüketimlerinizi, sağlık durumunuzu kısaca her şeyi takip edin ve ona göre strateji planı yapın.

NOT: Cities Skylines rehberim bölümlerden oluşacaktır. Bu 1. bölümdür ve devamı gelecektir.
Şu oyunda hastalık ve cenaze işini bi beceremedim yatak kapsitesi nüfusun üzerinde ama yine hastalık geliyo cenaze sorununda öyle almıyor

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme

Şu oyunda hastalık ve cenaze işini bi beceremedim yatak kapsitesi nüfusun üzerinde ama yine hastalık geliyo cenaze sorununda öyle almıyor
Hastane konusunda yatak kapasitesinin şehrin nüfusunun üstünde olması bir şey ifade etmez. . Bir de bu sorunun büyük ihtimalle yüksek binalarda oluyor. Yüksek binalar için çok çok muazzam bir altyapın olmalı. Bende yüksek binalar koyduğumda bu sorunu ne yaparsam yapayım çözemedim. Bug gibi bir şey aslında. Bunlar yok ise şunları kontrol et.
- Su kirliliği ne alemde
- Hava kirliliği var mı
- Ses kirliliği var mı
- Park var mı
- Hastaneler evlere trafiksiz ve hızlı şekilde erişebiliyor mu

Cenaze konusunda ise en önemli şey trafik olmaması. İstersen yüz tane cenaze yıkama ve mezarlık koy yine de ifade etmez. Şunları kontrol et.
- Trafik sıkışıklığı var mı
- Mezarlıklar dolu mu
- Yıkama istasyonları dolu mu
- En yakın mezarlık uzak mı

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Up up

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik

1. Yol Düzeni

Ne Yapmamız Gerekiyor:
Alıntıyı görüntüle

2. Su hatları

Alıntıyı görüntüle

3. Kanalizasyon Sistemi

Alıntıyı görüntüle

4. Elektrik Sistemi

Alıntıyı görüntüle

5. Ev ve Sanayi kuruluşu

Alıntıyı görüntüle

Önemli Noktalar

Bilgisayar toplarsam oynarım dedim oyunu beleşe aldım. Bu konuyu kaydedeyim belki lazım olur dedim kaydettim. Şuan oyun iniyor ve şimdi işime yarayacak :D

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Bilgisayar toplarsam oynarım dedim oyunu beleşe aldım. Bu konuyu kaydedeyim belki lazım olur dedim kaydettim. Şuan oyun iniyor ve şimdi işime yarayacak :D
Süper 🤗
Soruların olur ise sorabilirsin.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Oynayabildin mi?

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
dostum ben oyunu indirmeyi düşünüyorum ama dlcsiz çok boş diyorlar gerçekten öylemi dlc almadan değermi oynamaya
Dostum ben de DLC olmadan oynuyorum. Evet bir süre sonra özellikle belli bir nüfusa geldiğinde oyun tıkanıyor. Ancak DLC olmadan da oynanabilir tabii. Steam'de Modlar olduğundan yine DLC almadan bir süre idare edebiliyorsunuz.

robop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Utku Şahin
110 saatim var. Başlangıç için çok çirkin bir yol taslağı bu. En iyi opsiyon başlangıçtaki ikili gidiş geliş yolu döner kavşağa bağlamak ve bu döner kavşaktan ana yollar çıkartmak. Bu yolları alt-üst geçitle desteklerseniz trafik sorunu olmaz. Ana yolların bir tanesi doğrudan sanayi bölgesine gidebilir böylece sanayi şehir içinde kalmaz.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
110 saatim var. Başlangıç için çok çirkin bir yol taslağı bu. En iyi opsiyon başlangıçtaki ikili gidiş geliş yolu döner kavşağa bağlamak ve bu döner kavşaktan ana yollar çıkartmak. Bu yolları alt-üst geçitle desteklerseniz trafik sorunu olmaz.
Para sıkıntısı olduğundan başlarda zor oluyor yapmak. Sonrasında dediğin çok mantıklı. Kendim de denedim. Zaten fotoğraflar temsili.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Top Bottom