Neler Yeni

Rehber Cities Skylines Başlangıç Rehberi #4 [ANA REHBER]

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
la şunun hepsini tek seferde yayınla.
Herkese Selamlar Hayırlı Günler...
Bugün Cities Skylines Rehberimizin 4. bölümünü yayınladım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Önceki Cities Skylines Rehberlerim:
Cities Skylines Rehberi #1: https://forum.donanimarsivi.com/konu/cities-skylines-baslangic-rehberi-1-ana-rehber.250622/
Cities Skylines Rehberi #2: https://forum.donanimarsivi.com/konu/cities-skylines-baslangic-rehberi-2-ana-rehber.253163/
Cities Skylines Rehberi #3: https://forum.donanimarsivi.com/konu/cities-skylines-baslangic-rehberi-3-ana-rehber.256279/

Cities Skylines Başlangıç Rehberi #4 - 850 nüfusta açılan binalar ve paneller [ANA REHBER]

1. 850 nüfusa ulaştığımızda gelen yenilikler

850 nüfusa ulaştığımızda gördüğünüz gibi bizi aşağıdaki bir pencere karşılıyor. 850 nüfusa ulaştığımızda yeni alan, bölge paneli, politikalar, yeni hizmet binaları vb. şeyler açılıyor. 2. madde ile sizlere bunları anlatmaya başlayalım.

Alıntıyı görüntüle

2. Yeni Açılan Alanlar

Gördüğünüz gibi sol alt taraftaki dünya simgesine bastıktan sonra karşımıza böyle bir pencere geliyor. Bu menüden istediğimiz yeri seçip parasını ödeyerek o bölgeyi alabiliyoruz. Zaten çok pahalı değil ancak ilerledikçe bu alanlar pahalaşıyor.

Alıntıyı görüntüle

3. Bölgeler

Öncelikle bu kısım gerçekten önemli. Çünkü üretiminizi sadece tekstil üzerine yapmayacağız. O bölgenin verimliliğine göre petrol, tarım, cevher vb. üretimleri yapmamız gerecek. Bu sayede ihracat artacak ve gelirimiz de artacak. Peki bu menü nasıl kullanılıyor sizlere kısaca anlatayım. Öncelikle bölgeler menüsüne bastıktan sonra elinize kırmızı bir yuvarlak gelecek ve sol tık ile fabrikalarınızın üstünü boyayacaksınız. Boyadığınız fabrikalara ne yapması istediğini söylemek için ise yine bölgeler menüsünün sağ tarafına basarak o bölgede hangi üretimin yapılacağına karar veriyorsunuz. Ancak bu kararı kafanıza göre vermeyeceksiniz. Sol üst taraftaki bilgi ekranı menüsünden doğal kaynaklara gelerek seçtiğiniz bölgede daha çok hangi üretimin yapılabileceğini gösteriyor. Ancak unutmayın bu kaynaklar sınırsız değil. Zamanla bitiyor.

Alıntıyı görüntüle

4. Politikalar

Politikalar menüsü de oldukça önemlidir. Burada belirli kuralları aktif ederek şehirde düzen ve tasarruf sağlayabilirsiniz. Örnek olarak şu anda sadece 3 adet politika açık. Eğer ki siz elektrik politikasını devreye sokarsanız elektrik tüketimi düşer yani tasarruf olur ancak her binaya su sayacı takmanız gerekir buda sizin gelirinizi düşürür. Mesela duman dedektörünü insanlara verirseniz yangınlar azalacaktır ancak yine bu duman dedektörünün bir maliyeti olacağından sizin geliriniz düşecek. Bu politikaları isabetli ve şehrin durumuna göre yapmalıyız.

Alıntıyı görüntüle

5. İtfaiye Binası

Yine 850 nüfusta itfaiye binası açılıyor. Bu gerçekten çok önemlidir. Bu binayı kesinlikle kurmalısınız aksi halde yangınlar çıkar ve yangın büyür. Bu binayı öyle bir noktaya kurmalıyız ki tam merkezde olmalı ancak sizlere tavsiyem itfaiye binasını sanayi bölgesine yakın bir noktaya kurun. Çünkü sanayide çok daha fazla yangın riski var. Ben şu şekilde kurdum.

Alıntıyı görüntüle

6. Karakol Binası

İtfaiye binasını kurduktan sonra paramız bitebilir yada az kalabilir bu yüzden Karakol koymak için çok fazla aceleye gerek yok. Şehirde nüfus az olduğundan bir süre Polis olmadan devam edebilir ancak zamanla hırsızlıklar başlayacaktır ve insanlar şehirden kaçmaya başlayacaktır. Sizlere tavsiyem paranız yeterli seviyeye geldiğinde kesinlikle Karakol binanızı kurun. Ben şu şekilde kurdum.

Alıntıyı görüntüle

Evet rehberimiz burada sona geldi. Bu bölümde sizlere 850 nüfusa ulaştığımızda açılan yeni alan, bölge paneli, politikalar, yeni hizmet binaları
gibi şeylerden bahsettim. Bir sonraki bölüm 3 gün sonra gelecektir.

Sorularınızı sorabilirsiniz...

Kendilerini konudan haberdar olması için etiketliyorum:
@ismailtraslan @Mertarı @oguzkagan08 @Doğukan Fidan @LordHasan @alpolojix / Leroxy @Prmy @baltazar @Forever @Siri @Toukhan @Kaanps4player @BAKÜ @Xesha
Eline sağlık (ramboyu yanlışıkla alıntıladım)

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Elinize sağlık, her zamanki gibi çok güzel olmuş.
Fabrikalarda ne üretileceğini seçebildiğimizi bilmiyordum. O bölüm benim için çok faydalı oldu. Bir sonraki bölümlerde kaynaklar tükenince ne gibi bir yol izlemeliyiz ondan da bahsedilirse çok hoş olur.
Şu oyunda beni en çok zorlayan şeyler su baskınları ve kaynak tükenmeleri galiba... Ondan sonra durumu bir türlü toparlayamıyorum.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Elinize sağlık, her zamanki gibi çok güzel olmuş.
Fabrikalarda ne üretileceğini seçebildiğimizi bilmiyordum. O bölüm benim için çok faydalı oldu. Bir sonraki bölümlerde kaynaklar tükenince ne gibi bir yol izlemeliyiz ondan da bahsedilirse çok hoş olur.
Şu oyunda beni en çok zorlayan şeyler su baskınları ve kaynak tükenmeleri galiba... Ondan sonra durumu bir türlü toparlayamıyorum.
Teşekkürler...
Gerçek hayat gibi düşünün o bölgede kaynak bitince üretim de durur. Kaynak bittiğinde fabrikaları taşımanız gerekebilir yada mod indirip bitmeyen kaynak modunu aktifleştirebilirsiniz.
Su baskınları hiç yaşamadım. Bir kere yanlış yere baraj yapmıştım o kadar. Oda benim suçumdan dolayı. Kendi kendine hiç su basmadı şehri.

• Beğen
Reaksiyonlar: Prmy

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Siri tebrik ediyor 👏
Yeniden mükemmel bir rehber olmuş. Şu endüstri işleri DLC ile oluyordu değil mi?

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Siri tebrik ediyor 👏
Yeniden mükemmel bir rehber olmuş. Şu endüstri işleri DLC ile oluyordu değil mi?
Oyunun DLC'Leri pahalı olduğundan fikrim yok ancak bundan mı bahsediyorsunuz.

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Oyunun DLC'Leri pahalı olduğundan fikrim yok ancak bundan mı bahsediyorsunuz.
Siri cevaplıyor;
Aynen bu DLC.

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler