TeşekkürlerSürümden sürüme değişir
Mesela ben crack oynarken eski sürüm olduğu için yer altı tüneli yapamiyordum ve bu çok kolaylık sağlıyor. Ancak acayip büyük fark yok. Ama tabii crack oynamasan daha iyi olur zaten 12TL
Teşekkürler...Size çok teşekkür ediyorum oyunu oynayamasamda merakla bu rehberi okuyorum. (Ekran kartım gt 220
Teşekkürler.Teşekkürler...
İnşAllah en yakın zamanda güzel bir ekran kartı alırsınız
Steam'de 30 ancak çokk uzun bir süre crack geçmişim var. Çünkü 6 ay indirim bekledim. Yani toplam 400 saat vardır bikaç saatin var bu oyunda
Oyunu trafik yüzünden bırakmıştım artık trafik sorununu çözebiliyorum fakat 170bin nüfustan sonra oyun 0.5x ile akıyor :/Herkese Selamlar Hayırlı Günler...
Bugün Cities Skylines Rehberimizin 3. bölümünü yayınladım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
Cities Skylines Başlangıç Rehberi #3 - Çöp sistemi, Sağlık sistemi ve okul sistemi [ANA REHBER]
Bu Cities Skylines rehberimde sizlere Çöp, Sağlık ve Okul sistemlerinin nasıl kurmanız gerektiğini anlatacağım.
1. Çöp, Sağlık ve Okul binalarından önce hangisini kurmalıyım?
Bu üç binadan öncelikle kurmanız gereken Çöp ve Sağlık binalarıdır. Sizin en son kurmanız gereken şey ise eğitim ihtiyacı yani okul binalarıdır. Peki bu sıralama neden böyle diye soracak olursanız şehrimizde en hızlı patlak veren sorunlar sağlık ve ilerleyen zamanlarda çöp sıkıntıları olacaktır. Hiç bir vatandaş çevrede az okul var diye şikayet etmez. Tabii bu dediğim bir süre geçerli olacaktır. Ancak sağlık ve Çöp sistemi kötü olursa şehriniz hızlı bir şekilde batacaktır.
2. Çöp Sistemi nasıl ve nereye kurulmalı
Konumuza geçmeden önce sizlere çöp binalarının çalışma mantığını söyleyeyim. Çöp binalarını kurduğunuz zaman otomatik olarak çöp kamyonları da şehrinizde ortaya çıkacaktır. Siz çöp biriktirme yerini kurduktan sonra çöp kamyonları evlere tek tek dolaşarak çöpleri alacaklar ve depoya götüreceklerdir. Peki bu çöp sistemini nereye kurmalısınız sorusunu cevaplayayım. Çöp binamızı kesinlikle şehir dışına yani sanayi bölgesine kurmalısınız. Nedeni ise çöp depolarından çok fazla kirli hava ortaya çıkarır ve şehre kurarsanız çevredeki binalarda hastalıklar görülür ve sağlık sisteminiz zamanla çöker. Aşağıda gördüğümüz gibi sanayide bir noktaya koyabilirsiniz. En önemlisi ise kamyonlar şehrinize ulaşabiliyor mu kontrol edin.
Alıntıyı görüntüle
3. Sağlık Sistemi nasıl ve nereye kurulmalı
Öncelikle sağlık binamızı şehir içine kurmamız gerekiyor. Sonuçta bu hastaneyi vatandaşlar için yapacağız. En önemlisi ambulansların evlere en kolay şekilde ulaşması. Sağlık binalarımızı ilk zamanlarda 1 tane kursak yeterli olacaktır. Zaten ileride büyük hastane binaları açılacak ve oyun çok daha keyifli bir hâl alacak. Ben sağlık binamı şu şekilde kurdum.
Alıntıyı görüntüle
4. Okul Binası nereye ve nasıl kurulmalı
İlk Okul binamızı şu anda kurmayacağız çünkü şu anda paramız kısıtlı. Zaten 800 nüfusa geldiğimde itfaiye, polis vb. yeni yapılar açılacak. Yani kısacası şu anda okul gereksiz. Ancak ben nasıl kurmanız gerektiğini göstermek amacıyla 1 tane İlk Okul kuracağım. Okulumuzu yine şehrin merkezine bir noktaya koymalıyız. Çünkü ileride otobüs hatları çektiğimizde hem otobüsler şehre ulaşmış olacak hem de okulumuza. Bu oyunda her şeyi ileriyi düşünerek kurmak zorundayız. Ben şu şekilde kurdum.
Alıntıyı görüntüle
Evet rehberimiz burada sona geldi. Bu bölümde sizlere Sağlık binası, Çöp sistemi, Okul sistemi
gibi şeylerden bahsettim. Bir sonraki bölüm 3 gün sonra gelecektir.
Sorularınızı sorabilirsiniz...
Kendilerini konudan haberdar olması için etiketliyorum:
@ismailtraslan @Mertarı @oguzkagan08 @Doğukan Fidan @LordHasan @alpolojix / Leroxy @Prmy @baltazar @Forever @Siri @Toukhan
Ya evet o trafik çokk sorun iş ben bu şeritli yollardan kullanıp şehri sıfırdan tasarlamıştım. Bir de yer altı tünelleri çok işime yaramıştıOyunu trafik yüzünden bırakmıştım artık trafik sorununu çözebiliyorum fakat 170bin nüfustan sonra oyun 0.5x ile akıyor :/
Daha önce maksimum kaç nüfusu gördünüz ?Ya evet o trafik çokk sorun iş ben bu şeritli yollardan kullanıp şehri sıfırdan tasarlamıştım. Bir de yer altı tünelleri çok işime yaramıştı
Ya ortalama 150 200k gördüm sonra sıkılıp bıraktım. Zaten oyunu da hep deneme yanılma ile öğrendim. Tekli yol hiç kullanmadım tüneller hariç ancak bu kavşaklar hayat cidden.Daha önce maksimum kaç nüfusu gördünüz ?
Tek şeritli yol ile çözülüyor.
4lü kavşaklar hayat kurtarıyor
Tünel vs yapmadım ama 250k nüfustan sonra yapmak zorunda kalacak gibiydim.
Eyv reis sorarımEllerinize sağlık çok güzel olmuş. Kral takıldığın veya yardım gereken bir konu olursa yazabilirsin oyunda 250 saatim var
Sizde zaman yavaşlama sorunu yaşadınız mı ?Ya ortalama 150 200k gördüm sonra sıkılıp bıraktım. Zaten oyunu da hep deneme yanılma ile öğrendim. Tekli yol hiç kullanmadım tüneller hariç ancak bu kavşaklar hayat cidden.