Neler Yeni

"Coca Cola içiyorum işte resmi" "Boykot tırt, hisseleri yükseliyor" | ACM

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ne düşünüyorsunuz?

Bir şirketin Türk borsası gibi sığ bir borsada, kripto para terimiyle balinacılık oynayarak çok kolay spekülatif yükseliş veya düşüşler yapılabiliyorsa bir şirketin Türk borsasındaki yükselişinin şirketin iç değerini yükselttiği fikri nereden gelmiş olabilir? Hele hele Coca Cola gibi markalar söz konusuysa, bu spekülasyonlar çok kolaydır.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,451
İsim
Hakan
Hiç bir şey düşünmüyorum, İrtica'nın yaptığı protestolar hiç bir işe yaramaz ve özel mülkiyet hakkına safi zarardır, isteyen boykot etsin işe yarayacağını düşünüyorsa yazık.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Asıl bu boykotçular azınlık seviyesinde. İsterseniz 500 bin kişi olun. Muhasebesine baktığım orta çaplı bir marketin bile aylık 5000e yakın Coca Cola firmasından mal alış kaydı gördüm(adet) ve bu stabil aylık olarak gidiyor. Unilever ürünleri öyle basit bir yelpaze bile değil.

Vatandaşın kafa yapısına bak Müslüman kardeşlerini savunurken yerli mal kullanmak aklına geldi. Gel de gülme.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,604
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Cola içmeye devam ediyorum. Devletimiz sağolsun işimi de kolaylaştırıyor.
598291

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

Şimdi anlıyon mu sadece coladan ibaret olmadığını? Sana Unileverin tüm yelpazesini sayarım tahminimce bu ay en az 5 ünilever ürününü tüketmişsindir. Millet sadece coca cola da değil direkt Coladan ibaret sanıyor listeyi.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi anlıyon mu sadece coladan ibaret olmadığını? Sana Unileverin tüm yelpazesini sayarım tahminimce bu ay en az 5 ünilever ürününü tüketmişsindir. Millet sadece coca cola da değil direkt Coladan ibaret sanıyor listeyi.
ACM öyle değil. ACM basit bir adam değil. Adam kartlarını troy'a geçirecek mesela.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,451
İsim
Hakan
ACM öyle değil. ACM basit bir adam değil. Adam kartlarını troy'a geçirecek mesela.
Büyük başarıymış, 0 önemsiz, dünyaya ve piyasaya ne faydası var kartlarını troy'a geçirmesi Visa ve Mastercardın umrunda bile olmaz

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Şunu anlamadım ben ACM üzerinden mi konuşacağım yoksa genel kitle hakkında mı?
Troy'un uluslararasında geçerliliği var mı? Amazonda yok galiba geçen gördüm adam alışveriş yaparken alamıyordu. Popüler uluslararası Türkiyeye kargo yapan şirketlerden ürün alamıyorsam büyük bir kayıp bence.

Şu an Ankarada(Başka şehirlerde uygulanıyor mu bilmiyom) ihtiyaç sahibi binlerce insanın PTT kartına yüklenen et parası, ekmek parası Mastercard Vısa üzerinden işleniyor. Ya da emekli adamın kartına yatan maaş Mastercard Vısa temelli. Emekli adam gidip kartını değiştirecek mi?

İstediklerini yapsınlar bu kısa süreli boykot kalıcılığını aşılamış firmalara kısa veya uzun vadede etki etmeyecek. Firma 10 kar edeceğine 9 kar edecek. Yıl sonu gelir eskiye göre dalgalı olacak. Müslüman düşmanı kesim inadına alacak; Müslüman hayranı kesim inadına almayacak.

Sen bu milletin kalitesiz ürünü tercih edeceğini sanıyor musun aynı fiyattayken?

Bu denli kalıcılaşmış firmalar boykotla da zarar verilmez. Rakip ikame bir firma çıkararak olacak işler bunlar ki Türkiyede ikame mal var da uluslararası paydaya çıkamayacak kadar dandik.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Şunu anlamadım ben ACM üzerinden mi konuşacağım yoksa genel kitle hakkında mı?
Şimdi boykot yapan iki tür kitle var. Biri senin bahsettiğin tip. Biri de benim bahsettiğim konuyla ilişkili tip.
Hayatta yalnızca beyaz siyah yoktur. Nereden ne boykot yapabiliyorsan oradan yaparsın. Bu bile yeterli.
Yani sen ör, Unilever markalarından 5 tanesini kullanmak yerine 3 tanesini kullanarak da boykot yapabilirsin.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,451
İsim
Hakan
Şimdi boykot yapan iki tür kitle var. Biri senin bahsettiğin tip. Biri de benim bahsettiğim konuyla ilişkili tip.
Hayatta yalnızca beyaz siyah yoktur. Nereden ne boykot yapabiliyorsan oradan yaparsın. Bu bile yeterli.
Yani sen ör, Unilever markalarından 5 tanesini kullanmak yerine 3 tanesini kullanarak da boykot yapabilirsin.
Hiç bir işe yaramaz global markaların umrunda değil, ürün boykot ederek savaş durdurabileceğiniz sanıyorsunuz.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Firma her türlü satışını yapıyor nasıl zarar vereceksin? Bana mantıksız geliyor. Bir işi yapacaksan krallar gibi yapacaksın. İçi boş ekmek yer misin mesela? Bunun gibi düşün. Yapıyorsun ama yarım yamalak.
Biri de benim bahsettiğim konuyla ilişkili tip.
İsrail tabanlı bu saatten sonra hiçbir ürünü kullanmayacaksa tebrik ederim ama şimdi aklına yerli milli Troy sistemine geçiyor olması üzdü. Ülkemizde ne kadar az tanıtılmış ve bilinmiyormuş onu öğrendik.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Firma her türlü satışını yapıyor nasıl zarar vereceksin? Bana mantıksız geliyor. Bir işi yapacaksan krallar gibi yapacaksın. İçi boş ekmek yer misin mesela? Bunun gibi düşün. Yapıyorsun ama yarım yamalak.
Bak toplum bireyleri içerir. Bir toplumdaki her bireyin bir fiili, toplumsal etki yaratır. Firma tabi ki satışını yapacak. Koskoca Unilever sonuçta. Bu boykot "Firma batsın" diye yapılmıyor, en azından benim görüşüm bu. Yani kimse Starbucks'ın TR'de batacağını zannetmiyor. Ama hiçbir şey yapmamaktansa en azından bir şeyler yapmak daha "mantıklı".
Bir işi yapacaksan krallar gibi yapacaksın. İçi boş ekmek yer misin mesela? Bunun gibi düşün. Yapıyorsun ama yarım yamalak.
Benim resim öğretmenimin hiç unutmadığım daima aklımda olan bir sözü var: "Her puan sıfırdan iyidir."

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,246
Üyeler
168,271
Son üye
yusufyuce
Top Bottom