Çoğu ders bence boş ve gereksiz.

Olay işe yaramasını değil düşünme yapısını vs. geliştirmesi matematiğe sadece matematik olarak baktığınız sürece asla 1 adım ileri gidemeyeceksiniz. olay problem çözmeyi öğrenme farklı açılardan bakmayı öğrenme her şey x = ln 3 - ln2 değil sadece
her şey bu kardeş, matematiğin başka bir halta yaradığı yok. Roman okuyarak ta problem çözmeni geliştirirsin, konu alakasız bölümlerin alakasız dersleri görmesi.

Okul sizi günlük hayat için değil, meslek hayat için hazırlıyor. Günlük hayata sizi hazırlayacak olanlar, aileniz.

Marangoz oldunuz ve size ölçüler ve şekiller verdiler. Önce Youtube'da bir video mu izleyeceksiniz?

Okulda öğrendikleriniz ömür boyu aklınızda kalır. Öğrenemediklerinizi de sonradan öğrenemezsiniz. Çünkü artık kafanız almaz.

Okul sizi günlük hayat için değil, meslek hayat için hazırlıyor. Günlük hayata sizi hazırlayacak olanlar, aileniz.

Marangoz oldunuz ve size ölçüler ve şekiller verdiler. Önce Youtube'da bir video mu izleyeceksiniz?

Okulda öğrendikleriniz ömür boyu aklınızda kalır. Öğrenemediklerinizi de sonradan öğrenemezsiniz. Çünkü artık kafanız almaz.
Matematik dil ve sözel bölümündeki mesleklerin neyine yarayacak acaba. 😃

Yabancı dil öğrenecekler, İngilizce matematik terimlerini, Almanca matematik terimlerini, İngilizce edebiyatını, Almanca edebiyatını bilmeli.

Almanya'ya tercüman veya tüccar olarak gittiniz, adam size Heinrich Heine'den bir şeyler anlatıyor. Mizah olabilir, benzetme olabilir. Ne anlayacaksınız? Nasıl tercüme edeceksiniz?

Oto tamircisi oldunuz, karşınıza teknik terimler çıkacak. Araç modeline ve ağırlığına göre ölçekler çıkacak. Bunları kim hesaplayacak?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Matematik dil ve sözel bölümündeki mesleklerin neyine yarayacak acaba. 😃
Kern fizik laboratuarına tercüman olarak gönderdiler. Hesaplanan formülleri nasıl tercüme edeceksin?

Dil öğrenenler ne iş yapar? Şarkı sözleri mi dinler?

Rehberlik yapsan tarih ve kültür bilmen gerekecek. Sade İngilizce konuşabilmek bir meslek değil ki.

her şey bu kardeş, matematiğin başka bir halta yaradığı yok. Roman okuyarak ta problem çözmeni geliştirirsin, konu alakasız bölümlerin alakasız dersleri görmesi.
Evet ondan dolayı zaten araştırmalarda ileri düzey eğitim gören insanların ortalama düzeyde eğitim gören insanlara kıyasla problem çözmede, günlük hayatta herhangi bir yönetim vs. tarzındaki işlerde kompleks düşünme gereken yerlerde önde oluyorlar
ayrıca post buram buram ortaokul/lise kokuyor önce liseyi geçip hayata karşı bir bakış açısı edinin ondan sonra bu tarz yorumları yapın daha doğru olur

Evet ondan dolayı zaten araştırmalarda ileri düzey eğitim gören insanların ortalama düzeyde eğitim gören insanlara kıyasla problem çözmede, günlük hayatta herhangi bir yönetim vs. tarzındaki işlerde kompleks düşünme gereken yerlerde önde oluyorlar
ayrıca post buram buram ortaokul/lise kokuyor önce liseyi geçip hayata karşı bir bakış açısı edinin ondan sonra bu tarz yorumları yapın daha doğru olur
Ya arkadaş bırak bu işleri ya yok problem çözme yok kompleks düşünme bilmem ne. Bende sana şunu söyleyeyim o zaman:

Leşmatik, gündelik yaşamda arkadaşlık ilişkilerinde sohbetlerde ne işine yarayacam mesela? Günlük hayat diyorsun ya hani, günlük yaşamda doğayı izlerken leşmatiksel formülleri kullanarak mı izleyeceksin? Hadi en basitinden günlük hayatta yapacağımız seçimler veya kararlar leşmatiksel formüllerden daha çok senin deneyimlerine ve içgüdülerine bağlı olarak gerçekleşir
Sana şunu da söyleyeyim bir tablodan örnek verelim. Bir resim tablosu var ve sen bu resim tablosunu yapan ressamın matematik kullandığını söyleyemezsin. Çünkü o adam o eseri hayal güçleri ve duygularıyla çizmiştir. Sen ona matematiksel bir formülle oluştuğunu düşünürsen o eserin ruhunu ve estetiğini kaçırırsın.

Bak asla işe yaramaz demiyorum elbette bazı mesleklerin işine yarar(mühendis, muhasebe uzmanı,ekonomist,yazılım vs. )

Lakin matematik öğretmeni haricinde ben hiçbir öğretmenin matematik bilmesine gerek olduğunu sanmıyorum ki öylede zaten.

Son düzenleme:
Yabancı dil öğrenecekler, İngilizce matematik terimlerini, Almanca matematik terimlerini, İngilizce edebiyatını, Almanca edebiyatını bilmeli.

Almanya'ya tercüman veya tüccar olarak gittiniz, adam size Heinrich Heine'den bir şeyler anlatıyor. Mizah olabilir, benzetme olabilir. Ne anlayacaksınız? Nasıl tercüme edeceksiniz?

Oto tamircisi oldunuz, karşınıza teknik terimler çıkacak. Araç modeline ve ağırlığına göre ölçekler çıkacak. Bunları kim hesaplayacak?

Kern fizik laboratuarına tercüman olarak gönderdiler. Hesaplanan formülleri nasıl tercüme edeceksin?

Dil öğrenenler ne iş yapar? Şarkı sözleri mi dinler?

Rehberlik yapsan tarih ve kültür bilmen gerekecek. Sade İngilizce konuşabilmek bir meslek değil ki.
Herhangi bir dil mesleği veya edebiyatçı, duygu ve düşüncelerini söylerken anlatırken leşmatiksel formül kullanılmıyor, Dil öğrenenler ne iş yapar yazmışsın, Yazarlık, editörlük, tercümanlık veya öğretmenlik bu mesleklerde dil seviyesi, anlatım yeteneği ve kültürel bilgi gerekiyor matematik değil bu alanlarda başarı matematiğe değil edebiyat bilgine bakar, öncelikle sallamasyon konuşma. Yabancı dilde yazı yazmak, konuşmak veya kendini ifade etmek için nerde matematiksel formül gerekiyor be arkadaş? Senin bahsettiğin Cern laboratuarı zaten C2 dil seviyesi istiyor. LAN BAŞINDA ANLATTIM YA, B1-B2 yeterli öğretmenlik için diye. Bütün mesajlarımı okuda öyle yorum yap. C2 zaten dil öğretmenleri için çok gereksiz. Bizim İngilizce hocası söyledi geçen zaten. C2 eğer Yurt dışında veyahut Avrupa'da sayısal bir meslek yapacaksan öğren. Eğer benim gibi sadece öğretmen olmak istiyorsan B1 bile yeter dedi. Yani burda bilip bilmeden konuşmayı çok zekice zannediyorsun ya. Yazık sana.

Yazıyı okumadım bence direk okul gereksiz bir şey , insanı 12 yıl perişan et ondan sonra elin boş geri dön öğrendiğinle kapıyorsun kullanamıyorsun da

YKS'yi de açık uçlu yapacaklarmış keşke mezuna kalmasaydım
Geç gördüğüm en doğru mesaj.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,793
Üyeler
184,221
Son üye
raxpy64