Google İto nedir
En fazla ram kapasitesi 8gb diyorNormalde hdd ile windows 10 kullanmak sorun oluşturuyor %100 disk kullanımı gibi ve çekilmez çile oluyor. Öyle bir sorun yoksa gayet iyi. Ssd ile de daha iyi olacaktır.
Heard of Iron 4 diyorsanız maalesef çalıştırmaz. İşlemci ram ekran kartı gibi yönlerden çok zayıf kalıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Emin olmak adına aida64'te bu alanı atar mısınız? Ben internetten bakıp max 2 gb destekliyor diye görmüştüm.Alıntıyı görüntüle
Vauv çok iyi. 4+4 ddr2 800 mhz ramlerden alıp 8 gb yapılabilir o halde.Mesaj otomatik birleştirildi:
En fazla ram kapasitesi 8gb diyor
Şu an var olan ram tek slot 2 gb mi yoksa çift slot 1+1 şeklinde iki slot muMesaj otomatik birleştirildi:
şimdi şöyle çift slot ram ve işlemciyi değiştirmeyi düşünmüyorum ama bu 190tl gelme olayını anlamadım onu nasıl yapıcaz?Vauv çok iyi. 4+4 ddr2 800 mhz ramlerden alıp 8 gb yapılabilir o halde.
Veya 8 gb fiyat yönünden çok olursa 2+2 4gb da kurtarır
Şu an var olan ram tek slot 2 gb mi yoksa çift slot 1+1 şeklinde iki slot mu
Alıntıyı görüntüle
Bu şekilde ekran görüntüsü atar mısınız?
Eğer 2gb varsa tek slottan aynı ramdan bir tane daha alırsın 4 gb eder. Ama eğer 1+1 şeklinde iki taneyse mecbur 2 tane 2 gb alman gerekecek 4 gb yapmak için. İşlemciyi Pentium T7700 yükseltmesi yaparsan ve ramların 1+1 ise 2+2 yaparsan 800 mhz ram alman daha iyi, ama tek slot 2gb 533 mhz ise 2gb 533 mhz veya 800 mhz ram alabilirsin ki burda aynı olması için 533 daha iyi olur. İşlemciyi yükseltmezsen, şu andaki ram büyük ihtimal 533 mhz değerine sahip, var olan ramden bir tane daha alıp 4 yapabilirsin.
2 tane 1gb varmış. Keşke 1 tane 2 gb olsaydı.şimdi şöyle çift slot ram ve işlemciyi değiştirmeyi düşünmüyorum ama bu 190tl gelme olayını anlamadım onu nasıl yapıcaz?
Alıntıyı görüntüle
anladım çok teşekkür ederim yardımınız için2 tane 1gb varmış. Keşke 1 tane 2 gb olsaydı.
İşlemci yükseltmesi yapmayacaksanız 2 tane 2gb 667 mhz ram alabilirsiniz. Şimdi 2gb ram normalde 119 TL. Her ayın 9, 10, 11. günlerinde saat 10, 14 ve 20.00'de n11'de süper tık hızında kuponlar oluyor. Orda 100 üstü 30 TL indirim kuponu oluyor. O kuponu alıp 119-30=89TL ye alabilirsin 2gb rami. 2 tane ayrı alıp her birine ayrı ayrı kupon kullanınca yaklaşık 180 TL eder. Mesela 9 mayısta saat 10'da 30 TL kuponu seçtiniz ve kullandınız. Her saatte tek kupon seçilebiliyor. Diğer kuponu da 9 mayıs saat 14'te alıp kullandınız. Toplam 60TL indirim olacak yani. Bu da 119×2-60=178 TL ediyor.
Yeni görüyorum mesajınızı, teşekkür ederim düşünceniz için ama hiç gerek yok öyle şeylere.@Abdullah Hacıgül arkadaşa uygun bütçeli bir laptop mu hediye etsek acaba