Çok fazla fps düşüşü

Merhabalar, arkadaşlar bilgisayarı alalı 1 hafta oldu. Düne kadar GTA 5 oynarken genel olarak 144, min 90 fps alıyordum. Bugün girdiğimde en fazla 80 fps almaya başladım. Bunun sebebi ne olabilir?

Özellikler

Ryzen 5 3600
Geforce RTX 2060
8+8 16gb ram
512 ssd - Okuma/Yazma 3200-3000
144hz 1 ms monitör

- Ekran kartı vs. her şey güncel.
Bende de öyle oldu pcye reset attım düzeldi valoda 200-300 fpsden 70 fpse düştüm reset atınca düzeldi.

Çipset, ekran kartı ve diğer bileşenleri için en güncel yazılımı yüklemek her zaman iyi değildir. Sürüm notlarında sizin donanımınızla ilgili optimizasyon yoksa yüklemeyin!
Büyük üreticiler microsoft, intel, nvidia, amd(gpu tarafında bazı istisnalar mevcut) size daha güncel teknolojileri satabilmek adına herhangi güncel bir donanım için optimizasyon sunarken biraz daha eskiolanı için performas düşüren sürücüler geliştirir bunu unutmayın!
Son günlerde yüklediğiniz çipset sürücüsü, ekran kartı sürücüsü, windows update sürüm güncellemesi varsa bunları tek tek kontrol edin.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Fakat yapılabilecek her şeyi yaptım ve durum değişmedi. Başka bir çözümü olan varsa, yardımını bekliyorum.

Geri