Arkadaşlar ben çok özgüvensizim. Asla bir kızla konuşamıyorum ve bu çok kötü bir şey. Mesela geçen benim hoşlandığım bir kız var ama öyle böyle değiş çok fena. Neredeyse hiç konuşmadık bana birkaç kez nasılsın diye sordu ben onda bile sen nasılsın diyemedim. İyiyim dedim geçtim. Geçen sınıf kapısında bekliyordum, hoşlandığım kızda bu sırada bizim sınıfa giriyordu hiç beklemediğim anda kapıda karşılaştık. Ben ondan uzunum biraz gözüme bakarak yanıma geldi önüme durdu. Konuşacaktık yani ben o anda düşünmeden bir anda istemsizce arkamı dönüp sırama oturdum. Bu olaydan sonra bana bakmıyor bile. Çok pişmanım ama istemsizce oldu ben isteyerek yapmadım. Yardımcı olun bu konuda. Kendimi iyi hissetmiyorum.
Dostum çok kısa basit bir cevap vereceğim. Konuştun olumsuz cevap aldın ne kaybedersin ki, böyle çekinerek davranmaya devam edersen yine kaybedeceksin zaten. Azar yerim, dalga geçer gibi korkuların varsa eğer anlattığına göre öyle biri değil, öyle biriyse de en başından kestirip atmış olursun daha sonra aklında kalmaz. Şimdi konuşmazsan yıllarca aklında kalacak.
Dostum çok kısa basit bir cevap vereceğim. Konuştun olumsuz cevap aldın ne kaybedersin ki, böyle çekinerek davranmaya devam edersen yine kaybedeceksin zaten. Azar yerim, dalga geçer gibi korkuların varsa eğer anlattığına göre öyle biri değil, öyle biriyse de en başından kestirip atmış olursun daha sonra aklında kalmaz. Şimdi konuşmazsan yıllarca aklında kalacak.
Dostum bu hayatta utanıyorum, çekiniyorum, yapabiliyorum, beceremiyorum diye bir şey yok. Bahanelere sığınmanın bir anlamı yok. Bu psikolojiye girdiğin anda hep bu yetersizlik duygusu ömrün boyunca yanında olacak. Bu senin hayatın ve sen ne istersen yapabilirsin. Genç yaştasın bu psikolojiye girme.
Arkadaşlar ben çok özgüvensizim. Asla bir kızla konuşamıyorum ve bu çok kötü bir şey. Mesela geçen benim hoşlandığım bir kız var ama öyle böyle değiş çok fena. Neredeyse hiç konuşmadık bana birkaç kez nasılsın diye sordu ben onda bile sen nasılsın diyemedim. İyiyim dedim geçtim. Geçen sınıf kapısında bekliyordum, hoşlandığım kızda bu sırada bizim sınıfa giriyordu hiç beklemediğim anda kapıda karşılaştık. Ben ondan uzunum biraz gözüme bakarak yanıma geldi önüme durdu. Konuşacaktık yani ben o anda düşünmeden bir anda istemsizce arkamı dönüp sırama oturdum. Bu olaydan sonra bana bakmıyor bile. Çok pişmanım ama istemsizce oldu ben isteyerek yapmadım. Yardımcı olun bu konuda. Kendimi iyi hissetmiyorum.
kanka git spor yap ne biliyim sağlıklı beslenmeye başla yani adını koy bu işin ben kendimi düzene sokucam de buraya niye gelip yazıyorsun burdan kimse elinden tutup kızın yanına götürüp seni konuşturtmayacak sürekli yaptığın şeyleri bırak. bilgisayarmı oynuyorsun her akşam, oynama git dışarı çık müzik dinle. sabah kalktığında saat 10 mu oluyor, 10 olmasın 8 olsun sabah git temiz havada bi koşu yap. ilgi alanları keşfet, kendine özgü bir giyim tarzın olsun. diğer insanlardan değişik olmaya çalış. millet küfürmü ediyor sen etme, sigaramı içiyor sen sağlıklı beslen. hiçbirey motivasyon değil burda sana moral veren herkezi 2 3 gün sonra unutacaksın. önemli olan disiplin. canın istesede istemesede çalışacaksın, insan üstü bir varlık değilsin, kızlarla konuşan elemanlarda insanüstü varlık değil.
Hocam sosyalleşmeye ihtiyacın var özellikle de kendinle yüzleşmeye. Duygularını daha net ifade etmediğin sürece sadece o kız için değil gelecek hayatında pek çok yerde bu durumun sana sıkıntı çıkaracak. Kızlar duyguları net erkekleri sever. Uzun lafın kısası alacağın cevaptan korkma kendini ifade et ne olursa olsun az veya çok. Bu şekilde düzene girecektir zaten