Neler Yeni

çok sık net kopma problemi.

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
iyi günler dilerim.
bulunduğum bölgede tek alt yapı ttnet bulunmakta. önce millenicom kullanıyordum. sorunum çözülmeyince dün akşam tekrar ttnete geçtim. sorunum hala devam ettiği için buraya yazmak istedim. sorunum şu ki internetim kopuyor. bu kopma modemde dsl ışığı sönüyor ve ardından kopma oluyor. yaklaşık 1-2 dakika sürüyor sonra tekrar bağlanıyor. eskiden çok nadir oluyordu gittikçe arttı. çok ayarsız ilerliyor. mesela bazen her 3 dakikada bir kopuyor interneti hiç kullanamıyorsunuz. bazen saatte 5 kere kopuyor. bazen günlerce kopmuyor. ama 1 haftadır 3 dakikada bir kopma olduğu için neti hiç kullanamadım. daha önce böyle yine olmuştu sonrasında telekom geldi baktı falan iç tesisattadır sorun dedi ( eve baktırmadım eve baktırınca millenicom 400 lira kesiyor. ) lakin gittikten sonra onlar 2 hafta kopmadı (rahatsız edici şekilde ) . sorunun kaynağını bir türlü bulamıyorum. ev sahibiyle konuştum iç tesisatla ilgili. oda çok masraflı olduğunu belirtti. kendim yaptırsam sorun ondan kaynaklı değilse kiracı olduğum evde 2000-3000 boşa ödemiş olacağım. deneyebileceğim başka modem yok bu arada. tıkandım kaldım. bu konuda tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim. şu yazıyı yazarken bile 2 kere gitti bekliyorum ki gelsin paylaşayım.

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,396
İsim
Eren
iyi günler dilerim.
bulunduğum bölgede tek alt yapı ttnet bulunmakta. önce millenicom kullanıyordum. sorunum çözülmeyince dün akşam tekrar ttnete geçtim. sorunum hala devam ettiği için buraya yazmak istedim. sorunum şu ki internetim kopuyor. bu kopma modemde dsl ışığı sönüyor ve ardından kopma oluyor. yaklaşık 1-2 dakika sürüyor sonra tekrar bağlanıyor. eskiden çok nadir oluyordu gittikçe arttı. çok ayarsız ilerliyor. mesela bazen her 3 dakikada bir kopuyor interneti hiç kullanamıyorsunuz. bazen saatte 5 kere kopuyor. bazen günlerce kopmuyor. ama 1 haftadır 3 dakikada bir kopma olduğu için neti hiç kullanamadım. daha önce böyle yine olmuştu sonrasında telekom geldi baktı falan iç tesisattadır sorun dedi ( eve baktırmadım eve baktırınca millenicom 400 lira kesiyor. ) lakin gittikten sonra onlar 2 hafta kopmadı (rahatsız edici şekilde ) . sorunun kaynağını bir türlü bulamıyorum. ev sahibiyle konuştum iç tesisatla ilgili. oda çok masraflı olduğunu belirtti. kendim yaptırsam sorun ondan kaynaklı değilse kiracı olduğum evde 2000-3000 boşa ödemiş olacağım. deneyebileceğim başka modem yok bu arada. tıkandım kaldım. bu konuda tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim. şu yazıyı yazarken bile 2 kere gitti bekliyorum ki gelsin paylaşayım.
modem arayüzüne girip hat değerlerini atar mısın?

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran görüntüsü 2024-08-21 111712.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

modem arayüzüne girip hat değerlerini atar mısın?
attım bu sayfa demi

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
snr margin değerlerin iyi hat değerlerin bir tık yüksek gibi geldi ama emin olamadım modem kaynaklı da olabilir farklı bir modem ile deneme şansın var mı?
yok malesef. tek modemim var. ve bu şehirde öyle bir tanıdığım yok.

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,396
İsim
Eren
yok malesef. tek modemim var. ve bu şehirde öyle bir tanıdığım yok.
anladım yani dsl kopması genelde iç tesisat veya port kaynaklı oluyor hat değerlerinize baktım snr margin değerlerin iyi ama hat zayıflaman bir tık yüksek gibi emin olamadım modem kaynaklı da olabilir iç tesisatı yenile ilk önce diyeceğim ama boşuna masraf yapmış olursun ayrıca iç tesisat yenilemek o kadar tutmaz sadece ankastre kutusundan modeme gelen dsl kablosunu yenileyeceksin.

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
anladım yani dsl kopması genelde iç tesisat veya port kaynaklı oluyor hat değerlerinize baktım snr margin değerlerin iyi ama hat zayıflaman bir tık yüksek gibi emin olamadım modem kaynaklı da olabilir iç tesisatı yenile ilk önce diyeceğim ama boşuna masraf yapmış olursun ayrıca iç tesisat yenilemek o kadar tutmaz sadece ankastre kutusundan modeme gelen dsl kablosunu yenileyeceksin.
7. katta oturuyorum ve bina eski olduğu için kablo geçecek yerler çok ince. elektrikçi nasıl yapar ondan bile emin değilim.

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
düşündüğün kadar maliyeti yok bu arada ,bende de hat değerlerim iyi olmasına rağmen sürekli net gidiyordu meğerse telekomdaki eleman modeme giren dsl kablosunun ekini iyi yapamamış , kestim eki yeniden yaptım 1 aydır kesilmiyor.

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
düşündüğün kadar maliyeti yok bu arada ,bende de hat değerlerim iyi olmasına rağmen sürekli net gidiyordu meğerse telekomdaki eleman modeme giren dsl kablosunun ekini iyi yapamamış , kestim eki yeniden yaptım 1 aydır kesilmiyor.
bir elektrikçi 3000 istedi sorduğumda. ben anlasam bakacağımda yok anlamam. telekomdakiler ısrarla bizden değil diyor. ama cidden güvenemiyorum onlara. çünkü başka hatta mı ne bağladı bir şey yaptı 2 hafta düzelmişti. tabi şansta olabilir

The King of Comedy

80+ Silver
En İyi Cevap
1
bir elektrikçi 3000 istedi sorduğumda. ben anlasam bakacağımda yok anlamam. telekomdakiler ısrarla bizden değil diyor. ama cidden güvenemiyorum onlara. çünkü başka hatta mı ne bağladı bir şey yaptı 2 hafta düzelmişti. tabi şansta olabilir
kabloyu da elektrikçiden alıyorsan evet olabilir, bak ben bu kablodan aldım kendim taktım evet 100 metre , aman aman bir kaliteye gerek yok inan bana telefon kablosu bile yeter 50 mbps hıza, sadece işçilik kabul ederse onusor kabloyu ben alayım sen tak de
edit: ki kablo dandik değil havadan getirdim bu kabloyu (direkten, altyapı falan da yok) 100 metre aylardır kullanıyorum

1724231433875.png

haiko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
haiko haikoloji
İkamet ettiğiniz yerde hat DSL kabloları yeşil direkler aracılığı ile hava hattından ankastreye iletim sağlıyorsa; iletim kablolarında yaralanma oluşmuş olabilir. Türk Telekom ekiplerinin hat tesis kablolarını sağlamlık testine tabi tutması lazım. Bana biraz öyle geldi. Zannedersem anlatmış olduğunuz arıza zamanları, yağmur veya rüzgarlı bir zaman aralıklarını işaret ediyor.

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
buraya gelecekte okuyacak insanlara yardımcı olsun diye not düşeyim. kablolar arasında kısa devre oluşuyormuş. sonradan gelen daha tecrübeli bir yetkili uzun süren uğraşların sonucunda bir anda şüphelenip buldu. çözümü ise tüm kabloları birbiriyle kısa devre edenler şeklinde 2 grup yapıp birbirine bağladı. dedi ki bu son çare 1 saat da gidebilir 1 yılda. kısaca özeti budur.

Top Bottom