R4wl0
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 122
- İsim
- Rıdvan
- İlgilendiği Kategoriler
- E-Ticaret,Donanım ve Oyun
- giyinhadi
Dostum çok iyi açmışsın yazılı olarak öncelikle hem kendi adıma hemde herkes adına teşekkür ederiz.Elime geçerse incelemekten zevk alacağımı söylemiştim. O an geldi şimdi. Daha önce de çok tereddütte kalıp bu kasayı mı alayım başka kasa mı alayım sorularıyla hem forumu hem kendimi çok meşgul etmiştim. Artık bu sorular geride kaldı ve elimde çok güzel bir kasa var. İsterseniz benim gibi olanlar için biraz nasıl olduğuna değineyim ve onların da akıllarındaki soruları gidereyim.
Evet kasayı bu hafta pazartesi aldım yani 13.07.2020'de ve elime 18.07.2020'de geldi hızlı gönderi sayılır benim için aynı hafta içinde gelmiş olmasıyla. İtopya'dan almıştım Ups Kargo ile anlaşmaları var onlar getirdi. Kutu ilk gözüme gözüken şey olduğu için oradan başladım incelemeye biraz kutuda ezikler var gibiydi ama büyüktü olabildiğince, bir an kasa bu kadar büyük mü dedim. Neyse inşallah içine bir şey olmamıştır diyerek açtım kasayı iki tarafı köpüklerle (kalın) sarılmış ve kendisi de büyük bir poşet içindeydi. Hoş ,kutu dışında ezikler vardı ama belli ki bu kutu içine asla yansıyamazdı. Kasayı bir çıkardım o da ne ????!!!!??? EGZOZ FANI vaar. Mutluluğumu tarif edemem üstelik cooler masterın kendi fanı tamam Argb değil ama egzoz fan yani. Bu beni bayağı mutlu etmişti. Sakince montaja başladık kuzenimle.
Cooler Master MWE 650 ile gelen kasanın PSU kabloları gereçekten çok şık ve simsiyah bu da cezbedici bir özellik ayrıca o kablolar ele sağlamlık hissi veriyor. İçi çok geniş 50 santimetreye yakın derinlik içine koyulan parçaları çok rahat ihya ediyor. Kasa kalitesi sac kalınlığı çok güzel ele alınca bu sağlam yahu dedirtiyor kendine. Hava akışı çok iyi 52 derecelerde gezen ekran kartım 45 dereceye düştü. İçine takılan ssdlerin çok rahat montajı beni benden aldı zaten ona diyecek hiçbir şeyim yok. Üst tarafı çok büyük 360mm radyatör gerçekten çok rahat takabilirsiniz bu kadar büyük olması beni şaşırttı açıkçası. Evet size iyi yönlerini söylüyorum az çok birer cümleyle lakin kusursuz bir kasa değil. Karşılaştığım zorluklar da oldu gelin onlara da değineyim.
İlk olarak kasa kapaklarını kapatmadan bir bakayım dedim nasıl diye bir çalıştırdım PSU dan tak tak tak ses geliyor Allah Allah diyorum ne olmuş olabilir. Bunu düşünürken çıkartıp bakınca titreşim önleyici plastiklerin ki bunlar PSU nun hemen altında, PSU fanına girdiğini yapışkanından çıktığını gördük geri yapıştırdık düzeldi tabi ama insan şaşırıyor. Sonrasında egzoz fan demiştim ya hah o fan aşşırı titriyor ve garip bir titreşime sebep oluyor gevşetince biraz fan vidalarını düzeliyor tabi. Son olarak da kablo kanallarında kauçuk bir kaplama yok keşke olsaymış.
Az kalsın unutuyordum kasa içinde kablolama için çok güzel cırt cırtlar çıkıyor şayet az çok bilginiz varsa kablolama hakkında siz de şaheserler yaratabilirsiniz. İçinden ssd braketi de çıkıyor kullanmadım tabi ama böyle bir şeyin varlığı da bir artı.
Uzun lafın kısası İtopya'dan 1160 TL'ye almıştım şu an indirimde 1057 TL sanırım. Eğer kasa arıyorsanız bence bu kasaya da bir bakın derim.
Teşekkürler @White Ravens
Teşekkürler @crazyreign
Sorusu ve merak ettiği olan çekinmeden sorabilir.
Bende AeroCool Airhawk ve CoolerMaster MB511 ARGB arasında kaldım. ama hala hangisini alacağımı netliyemedim iyi günler hayırlı olsun iyi forumlar.