Yardım Corsair H100 soğutmuyor

Lawrence

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
236
Ryzen 7 5800x3D işlemcim için Corsair H100 sıvı soğutma aldım. Daha önce 5700X ve SE-214XT kullanıyordum.
Fakat sıcaklıklarım eskiye nazaran artmaya başladı.
Anakartım ASUS Prime B450M K ve pompa girişi yok. CPU fan ve CHA_FAN girişi var. Pompa soketini CPU Fan'a, radyatörün fanlarını da CHA_FAN girişini bağladım.

Uncharted hırsızlar mirası koleksiyonu.

Ekran görüntüsü 2023-08-12 091909.png

GTA 5

Ekran görüntüsü 2023-08-11 215606.png

Isı değerleri bu şekilde eskiye nazaran artış var.

Termal macunu 2 kez yeniledim fakat sonuç aynı.

Kankacım bende Xigmatek'in vardı, soğutmuyordu. Farklı iki anakart, iki ayrı işlemci ile denedim yine soğutmayınca suçu buna attım. Bi yaklaş dinle, cızırtı gibi ses geliyorsa kasayı sallayınca su çalkalanma sesi geliyorsa sıvısı azalmıştır kesin.. Birde önündeki bakır levhanın da içinde suyun değdiği kısımda çizgi çizgi yapraklar var onların arası kirle dolunca da soğutmuyor. İmkanın var ve elin yatkınsa bi aç sıvısını çıkar süz, üzerine ekleme yap. Sonrasında bakırın da varsa pasağını temizle bi su tut hepsine geri tak takıştır devammmm.

Kankacım bende Xigmatek'in vardı, soğutmuyordu. Farklı iki anakart, iki ayrı işlemci ile denedim yine soğutmayınca suçu buna attım. Bi yaklaş dinle, cızırtı gibi ses geliyorsa kasayı sallayınca su çalkalanma sesi geliyorsa sıvısı azalmıştır kesin.. Birde önündeki bakır levhanın da içinde suyun değdiği kısımda çizgi çizgi yapraklar var onların arası kirle dolunca da soğutmuyor. İmkanın var ve elin yatkınsa bi aç sıvısını çıkar süz, üzerine ekleme yap. Sonrasında bakırın da varsa pasağını temizle bi su tut hepsine geri tak takıştır devammmm.
Hocam ürün sıfır nasıl kirli olsun ?

Sıcaklıklar normal görünüyor.
Soğutmayı kaça aldınız?
İade etme gibi bi şansınız varsa iade edin.

Nasıl normal görünüyor hocam ? Kule tipi soğutucuyla daha düşük sıcaklık oluyordu
h100 çok iyi bi soğutucu değil. performans olarak giriş seviye, kalite olarak çok kötü değil ama

H115i kullanan arkadaşım vardı 5600X soğumuyordu. Değiştirildi yine aynı sorun vardı. Çoğu Corsair sıvı soğutucularda kronik pompa sorunu mevcut. LT720 ile R9 7900 çok rahat 65 derecede tutabiliyorum Adana'da :D.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

H115i kullanan arkadaşım vardı 5600X soğumuyordu. Değiştirildi yine aynı sorun vardı. Çoğu Corsair sıvı soğutucularda kronik pompa sorunu mevcut. LT720 ile R9 7900 çok rahat 65 derecede tutabiliyorum Adana'da :D.

Nasıl normal görünüyor hocam ? Kule tipi soğutucuyla daha düşük sıcaklık oluyordu
Pompa ve fan devirlerini kontrol edin ısınca.
Pompa tam oturdu mu?
Pompa jelatinini söktünüz mü?

Sıcaklıklar normal görünüyor. 240lık orta seviye bir soğutucu kullanıyorsun ve işlemci ısınan bir model çoğu modele nazaran. Bence endişelenecek bi durum yok.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Normal diyorum inanmıyor (!).
Piyasanın en iyisi LT720 soğutur 🙂 bana mısın demez :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,964
Üyeler
184,361
Son üye
Hasan8371
Geri