Neler Yeni

Corsair iCUE H150i ELITE LCD Tanıtıldı.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Son düzenleme:

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
İşteyim hacım akşama anca.
Şimdi anladım. :D LCD yükseltme kitin kalın kablosunun sonunda ayrılan 3 tane kablo çıkıyor.
• Birisi Commender Core kontrolcüsüne giden ana kablo bu kablo ile pompa raporlama ve kontrol etmeyi + üzerindeki RGB led halkanın renklerini ayarlamaya yarıyor.
• İkinci ince kablo fan kablosu, anakart üzerindeki cpu fan girişine takarak boot etmesini sağlamak ve anakart yazılımında, bios üzerinde veya hwinfo gibi programlarda pompa devrini görmeye yarıyor.
• Üçüncü kablo USB 2.0 girişi LCD ekranın görüntüsü veya güç girişini sağlamak için var, fakat Commender Core kontrolcüsünün de USB 2.0 girişi anakart üzerine bağladığımız da yer kalmıyor çünkü anakart üzerin de USB 2.0 girişinden iki tane bulunuyor, bu yüzden LCD yükseltme kiti içerisine y tipin de USB 2.0 hub kablosu eklemişler bu sayede hub kablosunu Commender Core USB 2.0 kablosunu + LCD panel için olan USB 2.0 bağlantı kablosunu bağlayıp tek kablo ile anakart üzerindeki herhangi bir USB 2.0 girişine bağlayabiliyoruz ve extra 1 tane daha USB 2.0 girişi kaybetmemiş oluyoruz. Kasanın üzerinde USB 2.0 girişi varsa, hatta Corsair'e ait fazladan fan, led ürünleri varsa bunları bağlamamız için yanında verilen node core ve pro kontrolcülerin de USB 2.0 girişini bağlamamıza yarayan son bir giriş yeri daha kalıyor. :)

Son düzenleme:

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
şimdi anladım :D o lcd kitin kalın kablosunun sonunda ayrılan 3 tane kablo çıkıyor.
• birisi commender core kontrolcüsüne giden ana kablo bu kablo ile pompa raporlama ve kontrol etmeyi yarıyor + üzerindeki led halkanın renklerini ayarlamaya.
• ikinci ince pwm kablosunun anakart cpu fan girişine takarak boot etmesini sağlamak ve anakart yazılımında, bios üzerinde veya hwinfo gibi programlarda pompa devrini görmeye yarıyor.
• üçüncü kablo USB 2.0 girişi LCD ekranın görüntüsü veya güç girişini sağlamak için var fakat corsair ön de usb 2.0 bağlantınız var ise ve commender core bağlantısını yaptığımızda usb girişi 2 den fazla olmadığı için yanında y tipinde usb 2.0 hub gönderiyor bu girişe commender core usb kablosunu + lcd panel için olan usb girişini bağlayıp tek kablo ile anakart bağlayıp extra usb 2.0 girişi kaybetmemiş oluyoruz.
Anlaştık şimdi :)

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Anlaştık şimdi :)
ben anlayamadım video da bakıyorum 10:10 da ince kablo var senin demek istediğin yer 10:28 de sonradan gördüm sonra anlatma gereği duydum :D Adamlar düşünceli kasanın ön usb 2.0 girişi varsa kullanıcılar mağdur olmasın diye y usb 2.0 hub kabloyu dahil etmişler 🤗

Top Bottom