Neler Yeni

Corsair iCUE H150i ELITE LCD Tanıtıldı.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Bende Fuma2 vardı 600e sattım gittim H150i capellix kapalı bir abiden aldım jelatinli :) 1500e. 900e Geldi bana 1k da hadi 1200e kit gelse 2100e gelmiş olucak bana :)
1000TL h150i Elite Cappellix mi aldın "What" nasıl ya? valla mükemmel iyi olacak senin için :kekw:

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
1000TL h150i Elite Cappellix mi aldın "What" nasıl ya? valla mükemmel iyi olacak senin için :kekw:
Amazondan 1950e capellix aldım aldım taktım sisteme 3 hafta kullandım. Sonra tanıdık bir abiden capellix buldum itopyadan alınma jelatinli 1500e. Onuda aldım sonra itopya malını amazona iade diye geri gönderdim :)

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Amazondan 1950e capellix aldım aldım taktım sisteme 3 hafta kullandım. Sonra tanıdık bir abiden capellix buldum itopyadan alınma jelatinli 1500e. Onuda aldım sonra itopya malını amazona iade diye geri gönderdim :)
Temiz. :blobdance:

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,932
İsim
Oğuz Oğuz
hocam attığım linkteki soğutucuya kit takılmıyor di mi?
Bu model lazım;

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
hocam attığım linkteki soğutucuya kit takılmıyor di mi?
Bu model lazım;
2. olana takılıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran 2ye bölünüyormu hem cpu hem gpu sıcsklıgı
yükseltme kitinin nasıl takıldığını gösteriyor, ayrıca tek bir tema da gpu ile cpu sıcaklığını gösteren bölümü seçebiliyorsun 15:39 dakika da :) galiba aşık oldum lcd ekran ve yazılıma 💛

Son düzenleme:

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
2. olana takılıyor.

yükseltme kitinin nasıl takıldığını gösteriyor, ayrıca tek bir tema da gpu ile cpu sıcaklığını gösteren bölümü seçebiliyorsun 15:39 dakika da :) galiba aşık oldum lcd ekran ve yazılıma 💛
Dediğim gibi oldu bak %100 alındı :)

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Dediğim gibi oldu bak %100 alındı :)
Bittim bu arada bu kadar güzel gözükeceğini düşünmemiştim. Kablo CPU güç kablosu olmuş bildiğin dayanıklı gözüküyor hiç bir şey olmaz o kabloya kolay kolay :D fakat o raporlama kablosunun ne işi var incecik kablo çok çirkin duruyor, kontrolcüye giden kalın kablonun içinden direk kontrolcüye gitsin tek kablo olsun ne gerek var ona zaten bios dan cpu fan header ignore yapıyordum.

Son düzenleme:

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
2. olana takılıyor.

4000D Kullanan birisi 3 fan öne 2 fan yukarı 1 fan egsoz taksa capellix iinden çıkan kontrolcü ile tam kullanıyor birde bu kiti alsa ekstradan 1 adet rgb hub lazım olucak 1 uç boşta kalıyor.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
4000D Kullanan birisi 3 fan öne 2 fan yukarı 1 fan egsoz taksa capellix iinden çıkan kontrolcü ile tam kullanıyor birde bu kiti alsa ekstradan 1 adet rgb hub lazım olucak 1 uç boşta kalıyor.
anlamadım?

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bak şimdi bende Misal 4000D Kasa var Öne 3 adet üste 2 adet egsoz 1 adet fan takılıyor dimi.
Corsair Ml120 Atıyorum Her fandan 1 pwm 1 argb kablo çıkıyor 1 kontrolcü ile 1 kasaya donatabiliyorsun. 1 Kontrolcüde 6adet Pwm 6 ADet ARgb giriş var. Şimdi Birisi Bu Pompa Kitinden alsa Pompadan 1 tane argb kablo cıkıyor ekstradan 1 adet rgb hub alıp takması lazım.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Hayır bak zaten cappellix sıvı soğutucusunun pompasının üzerindeki rgb logo aydınlatmanın kablosu değil sadece okla işaretlediğim yere pompanın verisi ve kontrolü o rgb logolu aydınlatmanın altındaki 8 pinli yuvadan alınıyor ve okla işaretlediğim yere takıyorsun, fakat sen lcd upgrade kiti aldığında zaten cappellix üzerindeki rgb logoyu çıkardığında kablosunu da çıkarmış olacaksın aldığın kitte extra hiç bir şey bağlamayacaksın hepsi aynı okla bağlanan yere kalın kablosunu bağlayacaksın ve lcd ekranı o 8 pinle haberleşen yere oturacağı pompa devirini filan haberleşmesini sağlayacaksın. :D Zaten adam da aynı şeyi video da yapıyor 7:44 dakika da.

Screenshot_3.png

@cLarq Bütün olay bu 8 pin yuvaya bakıyor pompa gücünü ve kontrolünü oradan sağlıyor :D adamlar düşünmüş baba.

Screenshot_4.png

Son düzenleme:

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hayır bak zaten cappellix sıvı soğutucusunun pompasının üzerindeki rgb logo aydınlatmanın kablosu değil sadece okla işaretlediğim yere pompanın verisi ve kontrolü o rgb logolu aydınlatmanın altındaki 8 pinli yuvadan alınıyor ve okla işaretlediğim yere takıyorsun, fakat sen lcd upgrade kiti aldığında zaten cappellix üzerindeki rgb logoyu çıkardığında kablosunu da çıkarmış olacaksın aldığın kitte extra hiç bir şey bağlamayacaksın hepsi aynı okla bağlanan yere kalın kablosunu bağlayacaksın ve lcd ekranı o 8 pinle haberleşen yere oturacağı pompa devirini filan haberleşmesini sağlayacaksın. :D Zaten adam da aynı şeyi video da yapıyor 7:44 dakika da.

Alıntıyı görüntüle

@cLarq Bütün olay bu 8 pin yuvaya bakıyor pompa gücünü ve kontrolünü oradan sağlıyor :D

Alıntıyı görüntüle
10.10 da Kontrolcüye 8pin büyük takıyor tamam ayriyeten sağ tarafa bir kablo daha takıyor ne kablosu işte o.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
10.10 da Kontrolcüye 8pin büyük takıyor tamam ayriyeten sağ tarafa bir kablo daha takıyor ne kablosu işte o.
he o ince kablo pwm kablosu commender core pwm bölümüne takıyor o ince kabloyu ben anakart aio pwm bölümüne takıyorum oraya takmayacaksın! Aynı şeyi yapıyor zaten o kabloyu cpu fan pwm girişine bölümüne taksınlar ki system boot etsin diye koymuşlar bir nevi gereksiz kablo onu takmasan bile pump rpm gözükür çünkü commender core giden kalın kablosunun içerisinde pwm ve raporlamasını görüntülüyorsun.
Bak attığım son fotoğrafta o ince kabloyu söktüm kasadan hala gözüküyor ve çalışıyor 🤣

Screenshot_5.png
Screenshot_8.png

Son düzenleme:
Top Bottom