Neler Yeni

Corsair Vengeance RGB RT 32 GB OC Nasıl Yapılır?

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,234
İsim
yusuf ecer
biosunu bilmiyorum gigabytaların ama zor değil @freygasm yardımcı olacaktır
Slm geldim :D
Bakalım etiketlediğin arkadaş yardımcı olursa güzel olur.
Şimdi dram calculatoru bosver, micron 1die micron d de olabiliyor micron e de. Hangisi veya iyi micron e mi onu anlamak için bir kaç değer vericem. Bios konusuna gelince de çok kısa bi vaktini alıcam, gigabyte biosu hurda biraz, tarif edicem bakıp.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,182
İsim
Murat Orhan

Şimdi dram calculatoru bosver, micron 1die micron d de olabiliyor micron e de. Hangisi veya iyi micron e mi onu anlamak için bir kaç değer vericem. Bios konusuna gelince de çok kısa bi vaktini alıcam, gigabyte biosu hurda biraz, tarif edicem bakıp.
Bu adam forumda ki en underrated adam yav. Canını yerim hadi kolay gelsin size

witicieen

80+

Tamamdır istersen, görüntülü arayabilirim. anakart üzerinden gösterip yapabiliriz istersen?

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,234
İsim
yusuf ecer
Tamamdır istersen, görüntülü arayabilirim. anakart üzerinden gösterip yapabiliriz istersen?
Ram overclock işlemci gibi değil biraz zahmetli. Ben sana basitçe mantığını göstericem, deneme işini sen yapcaksın. Anakartın bios kısmına gel, advanced-MIT tarzı bir yer olması lazım. O şekilde de göremezsen ; advanced kısmında system memory multiplier görmen lazım. Xmpyi kapatıyorsun, advanced voltage settingse giriyorsun dram voltage yazıcak oraya 1.5
40-1.45 arası bir değerle başlayabilirsin. Micron e chipler voltajı sever, voltajla da iyi scale olur. 1.45-1.55aralığında bir sıkıntı yaşamadım uzun süre. Ama 1.45 iyi bir başlangıç. O menüden tekrar geri gelip advanced memory settingse geliyorsun ; standart timing kısmında 15-15-15-32-58(62 dene bootlamazsa) 3600mhz dene öncesinde (advanced kısmına en sonda girişmeyi göstercem, şuan neyin ne olduğunu anlamak için basit değerler verdim) eğer sistem bootlarsa değerleri test edicez, bootlamazsa bios pilini 5dk çıkarıp geri takıp sistemi aç. Sonrasında değer kısmaya stabilite bulmaya çalışıcaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu adam forumda ki en underrated adam yav. Canını yerim hadi kolay gelsin size
Tşk ederim <3

Son düzenleme:

witicieen

80+
Ram overclock işlemci gibi değil biraz zahmetli. Ben sana basitçe mantığını göstericem, deneme işini sen yapcaksın. Anakartın bios kısmına gel, advanced-MIT tarzı bir yer olması lazım. O şekilde de göremezsen ; advanced kısmında system memory multiplier görmen lazım. Xmpyi kapatıyorsun, advanced voltage settingse giriyorsun dram voltage yazıcak oraya 1.50-1.55 arası bir değerle başlayabilirsin. Micron e chipler voltajı sever, voltajla da iyi scale olur. 1.60-1.65 aralığında bir sıkıntı yaşamadım uzun süre. Ama 1.55iyi bir başlangıç. O menüden tekrar geri gelip advanced memory settingse geliyorsun ; standart timing kısmında 16-17-17-34 3600mhz dene öncesinde (advanced kısmına en sonda girişmeyi göstercem, şuan neyin ne olduğunu anlamak için basit değerler verdim) eğer sistem bootlarsa değerleri test edicez, bootlamazsa bios pilini 5dk çıkarıp geri takıp sistemi aç. Sonrasında değer kısmaya stabilite bulmaya çalışıcaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tşk ederim <3

Dostum özeline mesaj yazdım bakar mısın

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,234
İsim
yusuf ecer
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR