Cougar MX350 - MSI MAG FORGE M100A D60 - SEGOTEP BRAVE W1

Ordulum52

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
3000
Arkadaşlar yeni sistem topluyorum. Segotep görüntü açısından şık ve 750 watt, Cougar büyük bir kasa ve 700 watt, MSI'da marka bilinirliği olarak hepsinden daha iyi ama 600w ve kasa hacmi küçük. Fiyat olarak da zaten 100 lira bile oynamıyor aralarında. Segotep ve Cougar markalarını önceden hiç duymadığım için şüpheyle yaklaştım. Hepsinin güç kaynağında 80 plus sertifikası var ama bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz?

Ryzen 5 8400F
GIGABYTE B650M-S2H
16GB KINGSTON BEAST 5600MHZ RAM
WD GREEN SN3000 512GB M.2 SSD
Ekran kartını daha almadım ama hedefimde Gigabyte RTX 5060 Eagle 8GB var.

Son düzenleme:
Sistem nedir ve 750w alıcaksanız bence bütçeyi biraz daha arttırmanızı tavsiye ederim

Arkadaşlar yeni sistem topluyorum. Segotep görüntü açısından şık ve 750 watt, Cougar büyük bir kasa ve 700 watt, MSI'da marka bilinirliği olarak hepsinden daha iyi ama 600w ve kasa hacmi küçük. Fiyat olarak da zaten 100 lira bile oynamıyor aralarında. Segotep ve Cougar markalarını önceden hiç duymadığım için şüpheyle yaklaştım. Hepsinin güç kaynağında 80 plus sertifikası var ama bilemedim. Yardımcı olabilir misiniz?
MSI'ı düşünme bile. İçindeki PSU berbat. Segotep kağıt üstünde güzel duruyor. Cougarın içindeki model belli değil. Bu sebeple bir fikrim yok.

Yeni videoda Segotep'in bu kasası önerilmiş. Güvende biraz ordan geldi bana.

Kağıt üstünde güzel duruyor. Parçalar giriş seviyesi. C tier alabilecek seviyede. Yalnız gerilim korumalı priz alman iyi olur eğer bu kasayı alırsan. Çünkü içinde MOV dediğimiz prizden gelen ani akım sıçramalarından PSU'yu koruyan entegre yok.

Yanlış Bilgilendirme

msi 600w → watt az gibi gözükebilir ama marka güvenilir, psu içi kaliteli parçalar var, mesela DC-DC dönüştürücü, 105C japon kapasitörler, iyi mosfetler falan, voltaj stabil, ripple düşük. OVP, OCP, OTP, SCP, OPP yani tüm korumalar mevcut. rtx 5060 + ryzen 8400f rahat kaldırır. garanti de türkiyede var.

cougar 700w → kasa büyük, watt biraz fazla ama kalite belli değil, bazı modellerde voltaj dalgalanması ve düşük kaliteli kondansatör rapor edilmiş, uzun ömür konusunda soru işareti. korumalar var ama her model aynı değil, dikkat etmek lazım.

segotep 750w → watt çok ama marka tanınmıyor, profesyonel inceleme yok, hangi korumalar var bilmiyorsun, kalite konusunda risk büyük.

özeti: watt yüksek olması yeterli değil, kalite ve güvenlik daha önemli. bu yüzden msi > cougar > segotep. 600w olması sistem için fazlasıyla yeter, 750w uydurma bi riskten iyidir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kağıt üstünde güzel duruyor. Parçalar giriş seviyesi. C tier alabilecek seviyede. Yalnız gerilim korumalı priz alman iyi olur eğer bu kasayı alırsan. Çünkü içinde MOV dediğimiz prizden gelen ani akım sıçramalarından PSU'yu koruyan entegre yok.
bence sıkıntı olur belirli bağımsız incelemeler yeterince yok garantide meçhul

msi 600w → watt az gibi gözükebilir ama marka güvenilir, psu içi kaliteli parçalar var, mesela DC-DC dönüştürücü, 105C japon kapasitörler, iyi mosfetler falan, voltaj stabil, ripple düşük. OVP, OCP, OTP, SCP, OPP yani tüm korumalar mevcut. rtx 5060 + ryzen 8400f rahat kaldırır. garanti de türkiyede var.

cougar 700w → kasa büyük, watt biraz fazla ama kalite belli değil, bazı modellerde voltaj dalgalanması ve düşük kaliteli kondansatör rapor edilmiş, uzun ömür konusunda soru işareti. korumalar var ama her model aynı değil, dikkat etmek lazım.

segotep 750w → watt çok ama marka tanınmıyor, profesyonel inceleme yok, hangi korumalar var bilmiyorsun, kalite konusunda risk büyük.

özeti: watt yüksek olması yeterli değil, kalite ve güvenlik daha önemli. bu yüzden msi > cougar > segotep. 600w olması sistem için fazlasıyla yeter, 750w uydurma bi riskten iyidir.

bence sıkıntı olur belirli bağımsız incelemeler yeterince yok garantide meçhul
MSI'da nasıl DC-DC kartı var hocam? Grup regulasyonlu bir model. Üstelik içindeki kondansatörlerde japon meşeii'li falan değil. Tamamı çin veya tayvan menşeii'li ucuz komponentler. Ripple değerleri berbat. Regulasyondada başarısız. Keşke chatgpt'ye yazdırırken biraz kontrol ettirseydiniz. Markanında bir önemi yok. Üreticisi MSI değil. HEDY adında OEM PSU üreticisi. Segotep ile karşılaştırmak bile hata sayılır.

Ryzen 5 8400F
GIGABYTE B650M-S2H
16GB KINGSTON BEAST 5600MHZ RAM
WD GREEN SN3000 512GB M.2 SSD
Ekran kartını daha almadım ama hedefimde Gigabyte RTX 5060 Eagle 8GB var.
Bu arada cougardaki STX serisiymiş öğrendim. İyi bir seri değil. Segotep 3'ü arasından en alınası model. STX serisi genel anlamda iyi değil. Grup regulasyonlu. İç bileşenler segotep ile benzer. Fakat segotep bulk kapasitörde ve DC-DC kartıyla genel kalite anlamında daha önde.

1756073185501.webp

Son düzenleme:
MSI'da nasıl DC-DC var hocam? Grup regulasyonlu. İçindeki kondansatörlerde japon meşeii li falan değil. Tamamı çin veya tayvan menşeiili ucuz komponentler. Ripple değrleri berbat. Regulasyondada başarısız. Keşke chatgpt'ye yazdırırken biraz kontrol ettirseydiniz.
ilk olarak chatgpt ye yazı düzeltirdim hızlı yazınca harfler saçma oluyor evet dc-dc yook çin ve taycan olması muhtemel ben karıştırdım ripple değerleri ölü değil regulasyondada iyi değil ama korumalar ve garanti konusunda diğerlerine kıyaslan iyi joş tek iyi olduğu konu bu düzeltiğiniz için teşekürler model karıştırmışım

ilk olarak chatgpt ye yazı düzeltirdim hızlı yazınca harfler saçma oluyor evet dc-dc yook çin ve taycan olması muhtemel ben karıştırdım ripple değerleri ölü değil regulasyondada iyi değil ama korumalar ve garanti konusunda diğerlerine kıyaslan iyi joş tek iyi olduğu konu bu düzeltiğiniz için teşekürler model karıştırmışım
Model nasıl karıştırdınız? MSI'ın başka 600W modeli yok zaten. Segotep her iki modeldende kağıt üstünde çok daha üstün.

Model nasıl karıştırdınız? MSI'ın başka 600W modeli yok zaten?
seri kopyaladım yazarkende yanlış psuya baktım msi bile değil arka planda farklı psulara bakıyordum bunlardan biride Antec NE600G modeline hızlıca yazınca 600w görünce yazdım nedendir bilmiyorum chathpt yadıklarımı msi olarak atmış

Segotep'i sipariş ediyorum o zaman. Kasası da çok şık ve hoşuma gitti. Biraz küçük gibi ama ilk defa böyle bir kasa kullanacağım.

Bilgilerinizi paylaştığınız ve zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim Yusuf hocam. Hayırlı geceler.

Segotep'i sipariş ediyorum o zaman. Kasası da çok şık ve hoşuma gitti. Biraz küçük gibi ama ilk defa böyle bir kasa kullanacağım.

Bilgilerinizi paylaştığınız ve zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim Yusuf hocam. Hayırlı geceler.
Hayırlı geceler dilerim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,199
Üyeler
192,642
Son üye
ramazanYldrm
Geri