Neler Yeni

Yardım {ÇÖZÜLDÜ}3000 mhz ram 2133 çalışıyor ve donanıma ayrılmış bellek sorunu.

mertiko95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Gündoğan
Merhabalar bilgisayarımda 8x2 total 16 gb 3000 mhz corsair vengeance pro ram var. Bu ramleri ayrı ayrı değil dual kit olarak aldım yani chipleri aynı.
Anakart : Gigabyte B450 Aorus Elite
Ekran Kartı: msi gtx 1060 6 gb
İşlemci: R5 2600 Fan: Stock Amd Fan
Sorun 1:Bugün farkettim ki bu ramler görev yöneticisinde 2133 mhz olarak çalışıyor.
Sorun 2:Aynı zamanda performans/bellek kısmında donanıma ayrılmış bellek miktarı 8 gb olarak gözüküyor yani tam yarısı.

Biostan xmp ayarını açtım 3000 olacak diye yazıyor ama windows acıldıgında aynı sekilde 2133 yazıyor yani sorun devam.
Manuel ayar yaparak 3000 mhz getirerek voltajı 1.35 yaptım ancak bir şey değişmedi.
Ramlerin slotlarını değiştirerek ve slot içlerini temizleyerek tekrar taktım düzelmedi.
Önerebileceğiniz farklı metotlar varsa duymayı çok isterim yarın sabahtan tek tek deneyeceğim, şimdiden teşekkürler.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Merhabalar bilgisayarımda 8x2 total 16 gb 3000 mhz corsair vengeance pro ram var. Bu ramleri ayrı ayrı değil dual kit olarak aldım yani chipleri aynı.
Sorun 1:Bugün farkettim ki bu ramler görev yöneticisinde 2133 mhz olarak çalışıyor.
Sorun 2:Aynı zamanda performans/bellek kısmında donanıma ayrılmış bellek miktarı 8 gb olarak gözüküyor yani tam yarısı.

Biostan xmp ayarını açtım 3000 olacak diye yazıyor ama windows acıldıgında aynı sekilde 2133 yazıyor yani sorun devam.
Manuel ayar yaparak 3000 mhz getirerek voltajı 1.35 yaptım ancak bir şey değişmedi.
Ramlerin slotlarını değiştirerek ve slot içlerini temizleyerek tekrar taktım düzelmedi.
Önerebileceğiniz farklı metotlar varsa duymayı çok isterim yarın sabahtan tek tek deneyeceğim, şimdiden teşekkürler.
En son ne zaman macun yeniledin?

mertiko95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Gündoğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En son ne zaman macun yeniledin?
uzun zamandır macun yenilemiyorum ama 2 gün önce kule tipi fanımı garantiye göndermek için çıkarıp amd stok fanını taktım. Vidalarken işlemciye baskı binmiş olabilir ve böyle bir pin arızası veriyor olabilir mi? Açıkçası ne zamandır böyle olduğunu da bilmiyorum bu durumun uzun zamandır kontrol etmedim görev yöneticisini

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
uzun zamandır macun yenilemiyorum ama 2 gün önce kule tipi fanımı garantiye göndermek için çıkarıp amd stok fanını taktım. Vidalarken işlemciye baskı binmiş olabilir ve böyle bir pin arızası veriyor olabilir mi? Açıkçası ne zamandır böyle olduğunu da bilmiyorum bu durumun uzun zamandır kontrol etmedim görev yöneticisini
Bende bu cevabı bekliyordum. Son zamanlarda soğutucuyu söktün mü sorusunu sormuştum aslında. Aynı sorunu bende yaşamıştım çünkü. İşlemciyi çıkar tak. Muhtemelen çözer. Ama ondan önce donanımsal olmayan olası çözümleri yazayım.

BIOS sıfırla.

Çözmez ise
Tek ram XMP aç muhtemelen çalışacaktır. Soldaki olsun. Sonra 2. RAM' i tak. Sorunun devam ederse işlemciyi söküp takmaktan başka çaren yok. En azından benim başıma geldiğinde yoktu.

mertiko95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Gündoğan
Bende bu cevabı bekliyordum. Son zamanlarda soğutucuyu söktün mü sorusunu sormuştum aslında. Aynı sorunu bende yaşamıştım çünkü. İşlemciyi çıkar tak. Muhtemelen çözer. Ama ondan önce donanımsal olmayan olası çözümleri yazayım.

BIOS sıfırla.

Çözmez ise
Tek ram XMP aç muhtemelen çalışacaktır. Soldaki olsun. Sonra 2. RAM' i tak. Sorunun devam ederse işlemciyi söküp takmaktan başka çaren yok. En azından benim başıma geldiğinde yoktu.
Dediğini deneyeceğim, sanırım direkt işlemci montajını baştan yapıcam. Cünkü vidalamayı yaparken kasayı yatırmadım ve biraz fazla bastırdım ve sanırım fps problemini o zaman biraz biraz yaşadım ve bişeyleri kontrol etme ihtiyacı duydum. Bir sorum daha var, benim anakartımda işlemciyi sürekli 3.9 ghz calıstırma yolu yok. Auto yapıyorsun 3.4 çalışıyor devamlı görev yöneticisinde de bu yazıyor ve oyunlara girdiğimde falan da artmıyor. Ama eski anakartım daha kötü olmasına rağmen msi b450 a pro max onda 3.9 secenegi vardı ve öyle calıstırıyordu. Bunun bir yolu var mı sence? Gigabyteın arkadasımda s2h modeli giriş modeli olmasına rağmen bu ayar var ama benim biosta amd cpu overboost sekmesi yok..

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Dediğini deneyeceğim, sanırım direkt işlemci montajını baştan yapıcam. Cünkü vidalamayı yaparken kasayı yatırmadım ve biraz fazla bastırdım ve sanırım fps problemini o zaman biraz biraz yaşadım ve bişeyleri kontrol etme ihtiyacı duydum. Bir sorum daha var, benim anakartımda işlemciyi sürekli 3.9 ghz calıstırma yolu yok. Auto yapıyorsun 3.4 çalışıyor devamlı görev yöneticisinde de bu yazıyor ve oyunlara girdiğimde falan da artmıyor. Ama eski anakartım daha kötü olmasına rağmen msi b450 a pro max onda 3.9 secenegi vardı ve öyle calıstırıyordu. Bunun bir yolu var mı sence? Gigabyteın arkadasımda s2h modeli giriş modeli olmasına rağmen bu ayar var ama benim biosta amd cpu overboost sekmesi yok..
Önce bu sorunu çözmeye odaklanalım çözünce ona da bakalım. Tek slot XMP muhtemelen çalışır. Çalışırsa direkt sök işlemciyi. Vidaları da yarım sık. Hepsini yarım sıkınca köşelerden başlayarak tam' ın çok çok az altı sık. Elin durunca çok çok az gevşet. Milim yani.

mertiko95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Gündoğan
Hocam kafayı kırmak üzereyim. gider gitmez işlemciyi cıkardım pinlerde sorun yok şükür geri taktım sakince fan montajını yaptım hersey tamam. ramin bir tanesini cıkardım. tek bir şekilde cihazı calıstırdım. sonra xmp ayarlarını yaptım başlattım!! ve tada 8 gb ram donanım icin ayrılan 62 mb ve mhz değeri 3000 gözüküyor. buraya kadar her şey süper sonra kapadım fişten cektim diğer rami taktım. başlat tusuna bastım pc acılmadı 3 4 kere acılıp kapandı hızlıca sonra acıldı ve eskisi gibi 8 gb donanıma ayrılmıs ve 2133 mhz görüyor, xmp yaptım tekrar nafile!!
bu sefer 2. taktıgım ram arızalı diye düsündüm digerini cıkararak onu 1. ram yaptım ve başlattım xmp yaptım, hic bir sorun yok pc acılıyor 3000 mhz ve tıpkı az önceki gibi 62 mb donanıma ayrılmıs... Nasıl cözücem ben bunu 2 ramde sıkıntısız calısıyor gözüküyor..

mertiko95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Gündoğan

msconfig kısmından maximum bellek kullanma kapasitesini sınırsız yaptım düzelmedi.

Bios sıfırladım düzelmedi.

Ramlerin 1 tanesini taktıgımda pc acılıyor ve tam istediğim gibi 3000 mhz oluyor donanıma ayrılan miktarda makul seviyeye geliyor(60 mb). Sonrasında 2. rami takıp acmaya calıstıgımda bilgisayar kendini başlatmıyor.

2 rami de tek olarak tek tek denedım 2 sinde de tek basına bilgisayar acılıyor ama 2 li taktıgımda acılmıyor 4 5 kere denıyor sonrasında 2133 mhz şeklinde acılıyor ve 8 gb donanıma ayırmış..

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    7.5 KB · Hit: 135

mertiko95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Gündoğan
Sorun cözüldü en başından beri gözümün önündeymiş.. ram slotlarını hatalı takmışım, 1, 2 şeklinde takmıştım. 1,3 yada 2,4 takmalıymışım.. her iki sorunda düzeldi teşekkürler dostum

mertiko95

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mert Gündoğan
Sorunum hala düzelmiş değil... Ramlerin yerini değiştirip taktım şuan 3000 mhz kullanabiliyorum ve donanıma ayrılmış bellek makul seviyede ama pc üzerinde single channel olarak gözüküyor ramler dual channel değil. Dual gözükmeleri icin 2 ve 4 nolu slotlara takmam lazımmış ama onlara taktıgımda 2133 mhz görüyor ve donanıma ayrılmış bellek 8 gb yapıyor. Biostan 3000 mhz yaptıgımda başlatmıyor, bios sesi cıkıyor anakarttan 4 5 kere başlatmayı deniyor ve en son 2133 mhz ile başlatıyor.. Acaba anakartım mı arızalı nedir bunun sebebi?

Vatulian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
827
İsim
Ege ÖZTABAK
Bu konuyu sanki geçen ay okumuştum diyecektim ki zaten geçen ayın konusuymuş. @RevDeisDou işin uzmanını sahaya alalım..

namos745

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Osman Mirsat Karapıçak
Herhangi bir çözüme ulaşabildin mi ben de tıpatıp aynı durumu yaşıyorum ?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sorunum hala düzelmiş değil... Ramlerin yerini değiştirip taktım şuan 3000 mhz kullanabiliyorum ve donanıma ayrılmış bellek makul seviyede ama pc üzerinde single channel olarak gözüküyor ramler dual channel değil. Dual gözükmeleri icin 2 ve 4 nolu slotlara takmam lazımmış ama onlara taktıgımda 2133 mhz görüyor ve donanıma ayrılmış bellek 8 gb yapıyor. Biostan 3000 mhz yaptıgımda başlatmıyor, bios sesi cıkıyor anakarttan 4 5 kere başlatmayı deniyor ve en son 2133 mhz ile başlatıyor.. Acaba anakartım mı arızalı nedir bunun sebebi?
İşlemciyi söküp takmayı denediniz mi?
Herhangi bir çözüme ulaşabildin mi ben de tıpatıp aynı durumu yaşıyorum ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,156
Üyeler
159,279
Son üye
emrea1
Top Bottom