Neler Yeni

Çözüldü✓ (ÇÖZÜLDÜ) Gaming.Gen.Tr

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50
Bunun bana göre, sana göresi yok, mevzuat nelerin hijyen eşyası olduğunu açıkça belirtmiş. Bunlar arasında kulaklık yok.
Mevzuata göre kutusu açılmış ürün de iade edilebilir.
Bu konuda tüketici %100 haklıdır. Firmayı haklı bulanlar ya kanuni haklarını bilmiyor yada firmaların haklarını yemelerine alışmışlar veyahutta firmayla bağlantılıdır.

Ayrıca firmanın iyisi iade aşamasında belli olur.
Türkiye de yap hocam tebrik edicem. Maalesef durum böyle.

brxtt

80+
'Mayo, iç çamaşırı veya kozmetik gibi hijyenik açıdan hassas ürünler'
kulaklık da giriyor mu öğrenmek gerek

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Semih NARİN
Bunun bana göre, sana göresi yok, mevzuat nelerin hijyen eşyası olduğunu açıkça belirtmiş. Bunlar arasında kulaklık yok.
Mevzuata göre kutusu açılmış ürün de iade edilebilir.
Bu konuda tüketici %100 haklıdır. Firmayı haklı bulanlar ya kanuni haklarını bilmiyor yada firmaların haklarını yemelerine alışmışlar veyahutta firmayla bağlantılıdır.

Ayrıca firmanın iyisi iade aşamasında belli olur.
Aslında sonda notlara eklemiştim kulaküstü kulaklığın iade konusunda "hijyen ürünü" kategorisine girmediğini ancak sanırım bazı arkadaşlar okumamış sorun değil teşekkür ederim değerli yorumunuz için

Arkadaşlar ben tüm görüşlere saygılıyım firmayı haklı bulsanızda bulmasanızda ben hakkımı savunmak için elimden geleni yapıyorum. İyi veya kötü tüm yorumlarınız ve görüşleriniz için teşekkürler.

maury

80+
Haksızsın. İadenin ret yemesi doğru bir karar. Kutuyu aç, bir süre kullan sonra beğenmedim deyip iade et. Sorun da yokmuş. Satıcı o ürünü ne yapacak peki?
Misal. Senin iaden bir şekilde onaylandı ve paranı aldın. Satıcı bu ürünü satmak zorunda. Ve açılmış kullanılmış ürün forumdan birine gönderiliyor. O da yazıyor açık ve kullanılmış ürün gönderdiler diye. Eee bunun sonu nerede?
Alırken neden araştırmadın? Beğenmediğine göre araştırma yapmadın.

R3b311i0n_01

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Türkiye de yap hocam tebrik edicem. Maalesef durum böyle.
Hak kaybı alışılacak bir durum değildir.
Herkes böyle bir yaklaşıma girerse firmalar "bunlar ses çıkarmıyor yiyelim haklarını" derler ve hakkınızı yer, siz de durum böyle yesinler moduna girersiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Semih NARİN
Haksızsın. İadenin ret yemesi doğru bir karar. Kutuyu aç, bir süre kullan sonra beğenmedim deyip iade et. Sorun da yokmuş. Satıcı o ürünü ne yapacak peki?
Misal. Senin iaden bir şekilde onaylandı ve paranı aldın. Satıcı bu ürünü satmak zorunda. Ve açılmış kullanılmış ürün forumdan birine gönderiliyor. O da yazıyor açık ve kullanılmış ürün gönderdiler diye. Eee bunun sonu nerede?
Araştırmadığımı nereden biliyorsunuz tam olarak? :) Videolarda abartılan ürün bana geldiğinde eski kulaklığımdan daha kötü performans verdiğini kendilerine ilettim bu yüzden iade etmek istiyorum dedim dostum.. Bir ürünün performansını sadece araştırarak öğrenemeyiz değil mi?

Sen bir cihaz satın aldın cihazın performansını takmadan, kutuyu açmadan bilebiliyorsan o senin nihai özelliğindir bizde malesef o özellikten yok.

ben o ambalajı açmadan ne olduğunu nereden göreceğim? Ben o kulaklığı takmadan nasıl çalıştığını nereden bileceğim?

Benim kullandığım kulaklık Gamepower. Aldığım kulaklık ise Asus aralarında muazzam bir fark olması gerekirken malesef yok. dB olarak özellikler kısmında asus daha önde olmasına rağmen yani ürün özelliklerini karşılaştırdığımızda Asus 130Db Gözüküyor Gamepower bundan daha Az DB gözüküyor ama gerçekte Gamepower daha önde. ben o ambalajı açmadan ne olduğunu nereden göreceğim? Ben o kulaklığı takmadan nasıl çalıştığını nereden bileceğim? Beğenmemişim ürünü kullanmıyacağım yani cayıyorum.

Yine de yorumun için teşekkürler.

Son düzenleme:

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50
Herkes böyle bir yaklaşıma girerse firmalar "bunlar ses çıkarmıyor yiyelim haklarını" derler ve hakkınızı yer, siz de durum böyle yesinler moduna girersiniz.
Ben çok denedim. Vatanda yaşadım, media markt da yaşadım ve hepsinde elimden geldiğince hakkımı savundum ama biçare. Olmadı,olmuyor.

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,055
İsim
Batuhan Divrik
Dostum neye göre kime göre konuşuyorsun? Hukuka göre hakkı var net. A sı B si yok bu işin. Kulaküstü kulaklık hijyen ürünü olarak sayılmıyor. Aksini iddia etmeye devam edeceksen elinde bir kanıt ile gel. Gidip forumlarda kulak üstü kulaklığın iade için THH başvuranların kararlarına bakabilirsin. Boş boş yorum yapmayın. 14 Gün içinde şartsız koşulsuz iade hakkı var. Doğru mu diye tartışmıyoruz bak hakkı var diyoruz. :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Semih NARİN
Dostum neye göre kime göre konuşuyorsun? Hukuka göre hakkı var net. A sı B si yok bu işin. Kulaküstü kulaklık hijyen ürünü olarak sayılmıyor. Aksini iddia etmeye devam edeceksen elinde bir kanıt ile gel. Gidip forumlarda kulak üstü kulaklığın iade için THH başvuranların kararlarına bakabilirsin. Boş boş yorum yapmayın. 14 Gün içinde şartsız koşulsuz iade hakkı var. Doğru mu diye tartışmıyoruz bak hakkı var diyoruz. :)
Teşekkür ederim dostum. Aslında konunun içeriğinde "Cayma hakkı, tüketicilere satın aldıkları üründen 14 gün içerisindeki hiçbir koşula bağlı kalmadan iade edebilme imkânı sunar. " diye ekledim ancak sanırım gözden kaçıyor :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Size %100 katılıyorum. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve destek istiyorum tüketiciler olarak birbirimize destek verirsek başarabiliriz. Umut her zaman vardır. Elimizden geleni yapalım gerisi takdir... Ayrıca ticaret bakanlığına ve cimerede başvurdum sonuçlar ne olacak bakalım..

Herkese ilgisi alakası için tekrar teşekkürler ve saygılar. Desteklerinizi bekliyorum :)

Son düzenleme:

maury

80+
Hijyen ürünü sayılıyor demedim ki? Sen kutuyu açıyorsun, kullanıyorsun beğenmedim deyip iade ediyorsun. Oldu o zaman herkes böyle yapsın. 14 gün iade var evet biliyoruz. Ben de geçen klavye iadesinde kullandım. Space tuşundan aşırı derecede yay sesi vardı gönderdim. İade onaylandı. Ama sen sorunsuz almışsın ürünü. Kişisel tatmin olmadığı için geri iade göndereyim başka ürün alırım onu da kullanırım beğenmezsem onu da iade ederim kafasındasın. Bu bize verilen hakkı suistimal etmektir. Sırf sizin gibi kafalar yüzünden bir ara kaldırıldı bu hak. Gündem yapılmasa böyle bir hakkımız olmayacaktı.
Umarım iade almaz Gaminggen. Sevmiyorum firmayı ama bu konuda yanındayım.
Asıl sen boş yapma. Bildiğin tek şey ben haklıyım iade ederim kafası.
Adam gibi araştırsaydın iade ile uğraşmazdın. Millet 1000 TL klavye alana kadar her yere bakıyor sonra alıyor. Bana ne ya senin kendi keyfinden.
Desen ki üründe dip ses var, cızırtı var, kablo deforme ya da ses sorunu var tamam. Ama sen herkese verilen iade hakkına kendi keyfine göre suistimal ediyorsun.
İstediğin yere başvur. Satıcı da inat eder uzat gider.

R3b311i0n_01

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Hijyen ürünü sayılıyor demedim ki? Sen kutuyu açıyorsun, kullanıyorsun beğenmedim deyip iade ediyorsun. Oldu o zaman herkes böyle yapsın. 14 gün iade var evet biliyoruz. Ben de geçen klavye iadesinde kullandım. Space tuşundan aşırı derecede yay sesi vardı gönderdim. İade onaylandı. Ama sen sorunsuz almışsın ürünü. Kişisel tatmin olmadığı için geri iade göndereyim başka ürün alırım onu da kullanırım beğenmezsem onu da iade ederim kafasındasın. Bu bize verilen hakkı suistimal etmektir. Sırf sizin gibi kafalar yüzünden bir ara kaldırıldı bu hak. Gündem yapılmasa böyle bir hakkımız olmayacaktı.
Adam gibi araştırsaydın iade ile uğraşmazdın. Millet 1000 TL klavye alana kadar her yere bakıyor sonra alıyor. Bana ne ya senin kendi keyfinden.
Desen ki üründe dip ses var, cızırtı var, kablo deforme ya da ses sorunu var tamam. Ama sen herkese verilen iade hakkına kendi keyfine göre suistimal ediyorsun.
Paketi ya da ambalajı açılmış ürünler de internetten alındıkları müddetçe tüketici kural olarak cayma hakkına sahiptir.
Sürekli ürün alıp hep 14. günde iade eden biri hakkın kullanımını suistimal ediyor diyebiliriz ancak burada konu açan arkadaşı tanımıyoruz, böyle bir şey diyemeyiz. Ayın 10'unda teslim almış ve 12'sinde iade talebinde bulunmuş.

Süreç şöyle; THH lehine karar verir. Firma iade yapmazsa tüketici icra yoluyla, faizi ve icra masrafları dahil olarak firmadan tahsilatını yaptırır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Semih NARİN
Hocam senin bu nefretin kime? Ayrıca konuyu çok yanlış anlamışsın seviyenize umarım kimse inmez. Kesin yargılara varma şekliniz üslubunuz yanlış ve uygun değil yaptığınız yorumlar benim için yok hükmündedir çünkü kurduğunuz cümlelere baktığımda çok farklı bir perspektiften baktığınızı görüyorum farklı olması sorun değil ancak bakış açınız, yorumlarınız, çıkarımlarınız ve ithamlarınız yanlış ve eksik lütfen konunun derinliğini kendi fikrinize göre değil benim size anlattığım şekilde yorumlayınız. Keyfi olarak iade ederim veya etmem bu kimseyi ilgilendiren bir konu değil 14 gün CAYMA HAKKIMIZ var. Bizim kafamız nasıl bilemem size göre ancak ben şahsen kendi kafamı zaten açıkladım; haklarını bilen ve haklarını savunmaya çalışan sizin gibi başkası gibi sıradan bir vatandaşım.

Son düzenleme:

WhoCares

80+ Gold
hijyen açısından iade almamaları normal karşılıyorum ben ki doğru olanda budur bence

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,579
Üyeler
166,407
Son üye
Ereilian
Top Bottom