Neler Yeni

Çözüldü✓ (ÇÖZÜLDÜ!) RX 9070XT directx9 uyumluluğu yok mu? Eski oyunlarla uyumlu değil mi?

Jssa Jssc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kerem kızılçaoğlu
Hocam cpunun dahili gpusunu kapatın öyle deneyin açık kalmasın cpunun dahili gpusu
tamamdır bunu da deneyeceğim. hiç kullanılmıyor ama belki de etkisi olur dediğiniz gibi
Var olmaz olur mu.
işlemcinin ekran kartından aldığım performanstan çok daha düşük performans alıyorum. o yüzden bir sıkıntı olduğu kesin ama ne olduğunu saptayamıyorum. oyun çok az oyuncuya sahip olduğu için benle aynı sorunu yaşayan 1 kişi bulabildim. ona nasıl çözdüğünü sorduğumda bana "ekran kartımı satıp nvidia kart aldım mecbur" dedi. Çok değişik bir durum içerisindeyim, directx9 ' dan kaynaklıdır diye düşündüm umarım çözümünü bulabilirim

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Muhammed
Instagram
ig:muhammedatar_
Steam
https://steamcommunity.com/id/atar1993/
Oyunu farklı ekran kartlarıyla test ettik. Oyun geliştiricilerinin fizik efeklerinin kullanımı için güncelleme yapması gerekiyor. Nvidia PhsyX olaylarındaki gibi bir durum var. Eski ekran kartlarıyla oyunda sorun olmuyor. DX9'dan ziyade VooDoo 3dFX'te kullanılan fizik parçaçıkları eklemişler karakterlerin üstüne. Fazlasıyla eski kalıyor VooDoo FX efekleri bulunan eski oyunların hepsinde bu sorun olacak muhtemelen.
Nvidia'da millete kabus yaşatmayı seviyor. PhsyX kullanımını kaldırdığı için mafia 2 oyununda 10-15 alırken asırlar öncesinin ekran kartı olan GTX 980 fizin efektleriyle 80-90 FPS veriyor. Buna benzer bir durum yaşanıyor.

Jssa Jssc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kerem kızılçaoğlu
Oyunu farklı ekran kartlarıyla test ettik. Oyun geliştiricilerinin fizik efeklerinin kullanımı için güncelleme yapması gerekiyor. Nvidia PhsyX olaylarındaki gibi bir durum var. Eski ekran kartlarıyla oyunda sorun olmuyor. DX9'dan ziyade VooDoo 3dFX'te kullanılan fizik parçaçıkları eklemişler karakterlerin üstüne. Fazlasıyla eski kalıyor VooDoo FX efekleri bulunan eski oyunların hepsinde bu sorun olacak muhtemelen.
Nvidia'da millete kabus yaşatmayı seviyor. PhsyX kullanımını kaldırdığı için mafia 2 oyununda 10-15 alırken asırlar öncesinin ekran kartı olan GTX 980 fizin efektleriyle 80-90 FPS veriyor. Buna benzer bir durum yaşanıyor.
Müthiş bir emek harcadığınız için size tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Sizin kadar bilgili insanı burada bulmak benim için büyük bir şans oldu. Emek veren, cevap veren diğer herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Jssa Jssc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kerem kızılçaoğlu
Hocam cpunun dahili gpusunu kapatın öyle deneyin açık kalmasın cpunun dahili gpusu
bunu yaptım, oyunun çok kastığı bölge hâla kasıyor fakat genel anlamda performans artışı oldu bilgisayarda. çok teşekkürler.

TheFaLcoN

80+ Bronze
bunu yaptım, oyunun çok kastığı bölge hâla kasıyor fakat genel anlamda performans artışı oldu bilgisayarda. çok teşekkürler.
Rica ederim bu sorunu genellikle ekran kartını sisteme sonradan alanlar yaşıyor, işlemcinin dahili grafiğiini kapatmadan ekran kartını bağlıyor, haliyle sistem, ekran kartı dinlensin, cpu çalışsın mantığında oluyor 😅 oyunlarda dahili gpu ile açıyor, ekran kartını çalıştırmıyor. Sorunu bir kaç arkadaşım da yaşamıştı.

Jssa Jssc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kerem kızılçaoğlu
Arkadaşlar sorunumu sonunda çözmüş bulunmaktayım. BIOS'tan Resizable Barı kapattım ve smart access memory böylelikle kapanmış oldu. Oyundaki o takılmalar tamamen gitti ve performansta müthiş bir artış oldu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,085,320
Üyeler
172,488
Son üye
ebrarleilakorkmaz
Top Bottom