Neler Yeni

Cpu %100 kullanım sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir Doğan
Benim bilgisayar özelliklerim : Ryzen 5 5600 Rtx 3060 16 gb ram. Son 2 gündür Cpu 100 kullanım sorunu var , neden olduğunu bilmiyorum virüs taraması yaptım , tüm antivirüs programlarını indirdim bilgisayarda virüs yok dediler fakat sorun devam ediyordu , bende usb ile format atmaya karar verdim fakat yine düzelmedi. çözümü nedir?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2023-12-03 164252.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-03 164252.png
    93.2 KB · Hit: 71

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Görev Yöneticisi > Performans kısmından CPU hangi hızda çalışıyor?

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
Hayır, Boost ile 4.4'e kadar çıkabiliyor herhangi bir OC falan yapılmadığı sürece.
Hızında falan da bir anormallik yok, diyecektim acaba çok ısındığı için hız kesiyor da o yüzden mi çok kullanılıyor diye ama öyle değil sanırım.
Oyun oynarken falan sıcaklıkları kontrol edebilir misin?

Ayrıca SS aldığın zaman Steam üzerinden indirme yapıyormuşsun sanırım. İndirme yaparken de işlemci kullanımı artar, o yüzden Steam'i çok kullanıyor büyük ihtimalle.

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
342
İsim
Eren Bilal Cihan
Benim bilgisayar özelliklerim : Ryzen 5 5600 Rtx 3060 16 gb ram. Son 2 gündür Cpu 100 kullanım sorunu var , neden olduğunu bilmiyorum virüs taraması yaptım , tüm antivirüs programlarını indirdim bilgisayarda virüs yok dediler fakat sorun devam ediyordu , bende usb ile format atmaya karar verdim fakat yine düzelmedi. çözümü nedir?
Hocam steam neden %50 clu kullanıyor 360 security indirip virüs taraması yapmanızı tavsiye ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir Doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır, Boost ile 4.4'e kadar çıkabiliyor herhangi bir OC falan yapılmadığı sürece.
Hızında falan da bir anormallik yok, diyecektim acaba çok ısındığı için hız kesiyor da o yüzden mi çok kullanılıyor diye ama öyle değil sanırım.
Oyun oynarken falan sıcaklıkları kontrol edebilir misin?
İşlemciye stress testi yaptım maximum 63 derece gördü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam steam neden %50 clu kullanıyor 360 security indirip virüs taraması yapmanızı tavsiye ederim
360 security indirmiştim format atmadan önce temiz çıktı sistem ama sorun devam ediyordu

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
İşlemciye stress testi yaptım maximum 63 derece gördü

Sıcaklıkta da bir sorun yok o zaman, o yazdığıma ekleme yaptım buraya da yazayım.

Ayrıca SS aldığın zaman Steam üzerinden indirme yapıyormuşsun sanırım. İndirme yaparken de işlemci kullanımı artar, o yüzden Steam'i çok kullanıyor büyük ihtimalle.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir Doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıcaklıkta da bir sorun yok o zaman, o yazdığıma ekleme yaptım buraya da yazayım.

yok hayır indirme yapmıyordum arkada öylesine açık duruyordu

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
Arada buga girebiliyor yazılım format at düzelmezse fiziksel sorun olabilir

Aşırı sıcak sorunu oldu mu veya son zamanlarda zorladin mi render vs

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir Doğan
Arada buga girebiliyor yazılım format at düzelmezse fiziksel sorun olabilir

Aşırı sıcak sorunu oldu mu veya son zamanlarda zorladin mi render vs
yazılım format nasıl oluyor işlemciye mi atacağım?

bir de ben 4.45 ghz istemiyorum default 3.50 kalsın ryzen masterda hangi ayarı yapmam lazım

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
yazılım format nasıl oluyor işlemciye mi atacağım?

bir de ben 4.45 ghz istemiyorum default 3.50 kalsın ryzen masterda hangi ayarı yapmam lazım
Genel format atacaksin usb ile daha önce attın mı

AnhurChivas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
368
İsim
Anhur Chivas
yok hayır indirme yapmıyordum arkada öylesine açık duruyordu
1701612972420.png

Güncelleme falan yapıyormuş o zaman sanırım haberin olmadan.

3.50'de kalırsa oyunlarda FPS düşüklüğü yaşayabilirsin hocam ama deneyip kendin karar ver.
CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve "powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61" bu kodu yapıştır oraya.
Güç Seçeneklerini aç ve hangi planı kullanıyorsan onun sağ tarafında bulunan Plan Ayarlarını Değiştir'e bas.

1701613171225.png

1701613194832.png

Ardından aşağıda bir yerde İşlemci Güç Yönetimi tarzında bir ayar olacak onu aç ve Aktif ya da başka bir şey yazıyor olması lazım, onu Devre Dışı yap.

1701613259094.png

İşlemcin zaten sıcak çalışmıyormuş ama 63 derece gayet iyi. Bu ayarı yapman gereksiz olur, tam verim alamazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,630
Üyeler
163,858
Son üye
Skys3a
Top Bottom