Neler Yeni

Cpu ışığı kırmızı yanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Uğur Yalçın
Az önce kasa değişikliği yaptım ve bilgisayarı açınca cpu ışığı yaniyor. Ramleri takip cikardim tek modul vs. herseyi denedim olmadi. Bios sifirladmim, anakart 24 pin ve cpu power pinlerini takıp çıkardım. Acaba anakarta yerlestirirken anakarti yakmış olabilir miyim. Koku yandığı anda mı gelir yoksa hep gelir mi

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Mert
Dram ışığı da sarı yanıyor mu ?

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Mert
Anakart ve cpu nedir ?

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin
Anakartın üzerindeki CMOS pili çıkarıp birkaç dakika bekleyerek veya CMOS sıfırlama pinlerini kullanarak BIOS ayarlarını sıfırlayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Uğur Yalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartın üzerindeki CMOS pili çıkarıp birkaç dakika bekleyerek veya CMOS sıfırlama pinlerini kullanarak BIOS ayarlarını sıfırlayın.
Hocam kac kere yaptım ama fayda etmedi. Ramlerin yerini çok kez değiştirdim. Pc yi açınca işlemci falan isiniyo. Anakart rgbleri de yanıyor, ekran kartı rgbleri vs. Görüntü gelmiyor. Powere bastığım anda cpu led kırmızı yanıyor sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam üstte yazdım zaten sadece kasa değiştirdim 6 aydır kullandığım sistem. Anakarti yaktiysam nasil anlayabilirim acaba

mertoxin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Mert
Hocam kac kere yaptım ama fayda etmedi. Ramlerin yerini çok kez değiştirdim. Pc yi açınca işlemci falan isiniyo. Anakart rgbleri de yanıyor, ekran kartı rgbleri vs. Görüntü gelmiyor. Powere bastığım anda cpu led kırmızı yanıyor sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam üstte yazdım zaten sadece kasa değiştirdim 6 aydır kullandığım sistem. Anakarti yaktiysam nasil anlayabilirim acaba
farklı bir sistemde deneme şansınız var mı ?
anakart değişimi yapıldı sandım, pardon.
cpu söküp tekrar takmayı denediniz mi ?
cpu kolay kolay yanmaz, pinlerde herhangi bir eğrilik var mı ona da bakın.

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin
Kasa değiştirirken CPUyu sök tak yaptın mı?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,058
İsim
.
Az önce kasa değişikliği yaptım ve bilgisayarı açınca cpu ışığı yaniyor. Ramleri takip cikardim tek modul vs. herseyi denedim olmadi. Bios sifirladmim, anakart 24 pin ve cpu power pinlerini takıp çıkardım. Acaba anakarta yerlestirirken anakarti yakmış olabilir miyim. Koku yandığı anda mı gelir yoksa hep gelir mi
Reis benim anakartta kırmızı uyarı veriyordu işlemciyi söktüm bir baktımki anakartın pinleri yamulmuş bir kontrol et

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Uğur Yalçın
farklı bir sistemde deneme şansınız var mı ?
anakart değişimi yapıldı sandım, pardon.
cpu söküp tekrar takmayı denediniz mi ?
Malesef farklı bi sistemde deneme şansım yok. İslemciyi takıp çıkardım evet.

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Burak Çetin
O zaman işlemciyi tekrar söküp kontrol edin pinleri

Top Bottom