Neler Yeni

🔴CPU IŞIĞI KIRMIZI YANIYOR

mr__white

80+
Sistemi ilk aldığımda DRAM ışığı kırmızı yandığı için aldığım yere geri göndermiştim ve onlar test edip video attılar, sistem gayet normal çalışıyordu. Bugün kasa tekrar elime geldi ilk denediğimde yine aynı DRAM ışığı kırmızı yanıyordu, kasanının fanları dönüp RGB'leri de yanıyordu. Fakat birkaç kere kapatıp açtım bu sefer DRAM değil CPU ışığı kırmızı yanıyor ve kasanın RGB'leri de yanmıyor (fanlar dönüyor).

Sorunun çözümü nedir kaç haftadır uğraşıyorum şu sistemle bir türlü mutlu sona ulaşamadım.

Sistem özellikleri:
  • R7 9700X
  • Gigabyte B850M D3HP
  • XPG Lancer 16 GB (X2)
  • ASUS Prime OC RTX 5070
  • Kingston KC3000 2TB
  • XPG Invader X
  • FSP VITA 750W

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,712
İsim
Hakanbey
Bios update dene bence

M3MOAP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Mehmet Talha
İşlemciye bı bakmak icap eder bence. Veya tekrar garantiye yollamak

mr__white

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
UPPPPP

Sistemi ilk aldığımda DRAM ışığı kırmızı yandığı için aldığım yere geri göndermiştim ve onlar test edip video attılar, sistem gayet normal çalışıyordu. Bugün kasa tekrar elime geldi ilk denediğimde yine aynı DRAM ışığı kırmızı yanıyordu, kasanının fanları dönüp RGB'leri de yanıyordu. Fakat birkaç kere kapatıp açtım bu sefer DRAM değil CPU ışığı kırmızı yanıyor ve kasanın RGB'leri de yanmıyor (fanlar dönüyor).

Sorunun çözümü nedir kaç haftadır uğraşıyorum şu sistemle bir türlü mutlu sona ulaşamadım.

Sistem özellikleri:
  • R7 9700X
  • Gigabyte B850M D3HP
  • XPG Lancer 16 GB (X2)
  • ASUS Prime OC RTX 5070
  • Kingston KC3000 2TB
  • XPG Invader X
  • FSP VITA 750W
bios girebiliyosan bios ayarlarını sıfırla win açılıyosa bi bios ve chipset güncelle eğer hiçbiri olmuyossa farklı anakartta deneme şansın varsa onda dene

mr__white

80+
bios girebiliyosan bios ayarlarını sıfırla win açılıyosa bi bios ve chipset güncelle eğer hiçbiri olmuyossa farklı anakartta deneme şansın varsa onda dene
sistemde hiç görüntü alamıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Dev0xDEADBEEF
Donanım değişikliğinde başıma gelmişti bios pilini çıkartıp 5 dk beklemeyi denedin mi hiç. Benim sorunum bu şekilde çözülmüştü.

mr__white

80+

Ysuflix

80+ Gold
ramleri 2-4'e takın ve çalıştırdıktan sonra baya bekleyin ddr5'te görüntü gelme süresi uzun sürebiliyor. olmazsa işlemci çıkarıp tekrar takın statik birikmiş olabilir.

Drsağbırakmayan

80+ Silver
Hocam kasayı komple mi gönderdiniz onların size attığı test videosu sizin kasamı bütün ekipmanlarınız çalışır şekilde mi test yapıp video attılar

mr__white

80+
Hocam kasayı komple mi gönderdiniz onların size attığı test videosu sizin kasamı bütün ekipmanlarınız çalışır şekilde mi test yapıp video attılar
hayır ordan sadece işlemci anakart kasa ve psu aldım, onlar diğer parçaları kendilerikiye test ettiler
Mesaj otomatik birleştirildi:

ramleri 2-4'e takın ve çalıştırdıktan sonra baya bekleyin ddr5'te görüntü gelme süresi uzun sürebiliyor. olmazsa işlemci çıkarıp tekrar takın statik birikmiş olabilir.
2,4 denedim baya da bekledim işe yaramadı, işlemciyi de çıkarıp taktık sonuc yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,093
Üyeler
171,861
Son üye
bbauno
Top Bottom