Yardım CPU Kullanımı

Reaksiyon skoru
17
Arkadaşlar, oyun oynarken CPU kullanımı %50-%70 arası gidip geliyor. Ekran kartı kullanımı %20-%35 civarı, bu durumu yeni fark ettim ve canımı sıkmaya başladı. Pc'yi ilk aldığım zamanlar açılış ve kapanışta hız olarak hiç bir sıkıntı yoktu. Son zamanlarda geç açılmaya ve kapanmaya başladı. Darboğaz olduğunu falan da düşünmüyorum. Umarım donanımsal bir hata yoktur.
Yardımlarınızı bekliyorum.
- Anakart: Asus Prime B450M-K
- İşlemci: Amd Ryzen R5 2600
- Ekran Kartı: Asus Tuf GTX1660 OC
- Ram: 8gb 3000Mhz

Çözünürlük ve ayarlar nedir? CS:GO için.
En düşük ayarlar değil tabii ki. En yüksek ayarlar da ekran kartı kullanımı artmıyor değil ama işlemci kullanımında bir değişiklik olmuyor. GPU tarafında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

En düşük ayarlar değil tabii ki. En yüksek ayarlar da ekran kartı kullanımı artmıyor değil ama işlemci kullanımında bir değişiklik olmuyor. GPU tarafında bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
FPS nasıl?

Ekran Alıntısı.webp

Sadece oyun içerisinde artması ayrı bir cabası.

Hangi oyunda bu değerleri alıyorsunuz?

Hangi oyunda bu değerleri alıyorsunuz?
Arkadaşlar neden oyunlara bakıyorsunuz? 2 oyun için denedim. FPS olarak bir sıkıntı yok ama CPU kullanımı GPU kullanımına göre yüksek benim sıkıntım bu yönde, bir oyuna bağlamamak lazım. Konu başlığında yanlış yazmışım, sorun düşmesi değil yüksek olması. Arka plan da çalışan uygulamarada baktım sadece yüksek kullanım oyun için gözüküyor bende bunun nedenini öğrenmek istiyorum. Oyun ayarları düşük değildir. Oyun dışındayken hiç bir sıkıntı yok gayet normal.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,105
Üyeler
189,390
Son üye
tvpaneltamircisi
Geri