fadıl ege
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3
- İsim
- fadıl ege
Selam, anakartım GİGABYTE AORUS B560M elite
Anakartımda 3 tane SYS_FAN
1 CPU_FAN
1 CPU_OPT girişleri var.
Kasam msi sekira 100R , şu an 3 önde 1 arkada 4 tane fan takılı ve bitane ''1 to 3 fan splitter cable'' kablosu var. benim düşüncem: öndeki 3 fanı spliter cable ile tek girişe dönüştürüp SYS_FAN 3 e takmak.
Arkadaki 1 egzoz fanını da SYS_FAN1 e takmak.
Eğer doğruysa güzel soruma geleyim
sıvı soğtucum corsair H45, tek fanı var 120mm. anakartımda pump fan girişi olsaydı pompayı pump fana fanı da cpu fana takacaktım. şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.
2. sorum da CPU_OPT girişi ne işe yarıyor, ne bağlanıyor ve ben pompayı, radyatörün fanını nereye takıcam lütfen bilgilendirirmisiniz
Bu konu hakkında pek bilgim yok tane tane anlatırsanız çok sevinirim.
Anakartımda 3 tane SYS_FAN
1 CPU_FAN
1 CPU_OPT girişleri var.
Kasam msi sekira 100R , şu an 3 önde 1 arkada 4 tane fan takılı ve bitane ''1 to 3 fan splitter cable'' kablosu var. benim düşüncem: öndeki 3 fanı spliter cable ile tek girişe dönüştürüp SYS_FAN 3 e takmak.
Arkadaki 1 egzoz fanını da SYS_FAN1 e takmak.
Eğer doğruysa güzel soruma geleyim
sıvı soğtucum corsair H45, tek fanı var 120mm. anakartımda pump fan girişi olsaydı pompayı pump fana fanı da cpu fana takacaktım. şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.
2. sorum da CPU_OPT girişi ne işe yarıyor, ne bağlanıyor ve ben pompayı, radyatörün fanını nereye takıcam lütfen bilgilendirirmisiniz
Bu konu hakkında pek bilgim yok tane tane anlatırsanız çok sevinirim.