Neler Yeni

CPU Soğutma İlgili bilgi istiyorum

StillGuxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Sinan Güç
Merhabalar ilk defa forum sayfasına yazı yazıyorum yanlışım olduysa özür dilerim .
CPU Soğutucu almayı planlıyorum fakat kule tipi fanlara baktığım da bazı soğutucuların 2 adet fanı bulunuyor bunlar nasıl çalışıyor fan yönleri biri içiri biri dışarı mı ? ; Yoksa ikisi de içeri doğru mu bununla iligili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Ekler

• thermaltake-cpu-sogutucu-sogutucu-40516_500.jpg
    thermaltake-cpu-sogutucu-sogutucu-40516_500.jpg
    124.4 KB · Hit: 38

ThE LoSt

80+ Gold
Merhabalar ilk defa forum sayfasına yazı yazıyorum yanlışım olduysa özür dilerim .
CPU Soğutucu almayı planlıyorum fakat kule tipi fanlara baktığım da bazı soğutucuların 2 adet fanı bulunuyor bunlar nasıl çalışıyor fan yönleri biri içiri biri dışarı mı ? ; Yoksa ikisi de içeri doğru mu bununla iligili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
İkisi de aynı yönde çalışıyor ısınan havayı bloktan geçirip kasa egsoz fanına doğru üflerler bütçe belirtirsen mantıklı çözümler üretebiliriz.

StillGuxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Sinan Güç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İkisi de aynı yönde çalışıyor ısınan havayı bloktan geçirip kasa egsoz fanına doğru üflerler bütçe belirtirsen mantıklı çözümler üretebiliriz.
Bütçeden kastın nedir yada önerebileceğin soğutucu var mı ?

MrCuhtera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Furkan Aksoy
Instagram
www.instagram.com/mr.cuhtera
Facebook
mr.cuhtera
Selamlar,
Kuletipi soğutucu alacaksan öncelikle bakır boru sayısına dikkat et daha sonra da fanların hangi yöne baktığına.
Eğer kullandığın işlemci çok ısınıyorsa veya OC yapıyorsan minimum 6 Bakır borulu soğutucu bakmanı tavsiye ederim.
Fan konusuna gelecek olursak, Eğer kasanda egzoz fanı var ise ve kasanın içinde güzel bir hava sirkülasyonu yakalamak istiyorsan İki fanın da arka tarafa doğru hava üflediğinden emin ol
Ama iki fan da birbirine doğru hava üflüyorsa bunun yerine sana tavsiyem tek fanlı bir soğutucu alman.

ThE LoSt

80+ Gold

StillGuxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Sinan Güç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütçe nedir sizin
Sıvı soğutucu istemiyorum Ryzen5 2600x kullanıyorum ve stok fan var üstünde elinde 1 adet amd soğutucu daha var tek fanlı bunu 2 fanlı yapsam sorun olur bilmiyorum onu öğrenmek istiyorum aslında ve yeni alacak olursam 1000 liraya kadar çıkabilirim .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçe kelimesi açık bir kavramdır kule tipi soğutucu için cebindeki para ne kadar ?
1000 liraya kadar çıkabilirim.

Selamlar,
Kuletipi soğutucu alacaksan öncelikle bakır boru sayısına dikkat et daha sonra da fanların hangi yöne baktığına.
Eğer kullandığın işlemci çok ısınıyorsa veya OC yapıyorsan minimum 6 Bakır borulu soğutucu bakmanı tavsiye ederim.
Fan konusuna gelecek olursak, Eğer kasanda egzoz fanı var ise ve kasanın içinde güzel bir hava sirkülasyonu yakalamak istiyorsan İki fanın da arka tarafa doğru hava üflediğinden emin ol
Ama iki fan da birbirine doğru hava üflüyorsa bunun yerine sana tavsiyem tek fanlı bir soğutucu alman.
Elimde 1 adet kule tipi tek fanlı soğutucu var bunu 2 adet fanlı yapsam sorun olur mu onu öğrenmeye çalışıyorum ve kasa da 3 adet eğzoz fan var

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,022
İsim
izoly çalışanı

ThE LoSt

80+ Gold
Sıvı soğutucu istemiyorum Ryzen5 2600x kullanıyorum ve stok fan var üstünde elinde 1 adet amd soğutucu daha var tek fanlı bunu 2 fanlı yapsam sorun olur bilmiyorum onu öğrenmek istiyorum aslında ve yeni alacak olursam 1000 liraya kadar çıkabilirim .

1000 liraya kadar çıkabilirim.
1000 lira hava soğutma için çok üst bir ücret kaliteli bir hava soğutma ortalama 500-600 TL dir kasanızı yazarsanız cpu soğutucu desteğini öğrenebilir ona göre bir yorum yapabiliriz.

StillGuxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Sinan Güç
Gametech GT-001 6 Adet fanlı kasa var ve ryzen 5 2600x var işlemci stok fan

CcCcCc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
411
İsim
Mert sela
Yanlış bilmiyorsam noctuanın hava soğutucuları iyi yanlışsa yanlış bilgilendirme diye rapor edin.

Bütçeyi arttırırsanız 2 fanlı modeli alabilirsiniz. 1 fanlı modelide gayet kalitelidir

StillGuxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Sinan Güç
Yanlış bilmiyorsam noctuanın hava soğutucuları iyi yanlışsa yanlış bilgilendirme diye rapor edin.

Bütçeyi arttırırsanız 2 fanlı modeli alabilirsiniz. 1 fanlı modelide gayet kalitelidir
Peki tek fanlıyı alıp arkasına 1 adet fan daha eklesem nasıl bir sorun olabilir ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,912
Üyeler
164,747
Son üye
MrFebra
Top Bottom