Neler Yeni

Yardım CPU ve VGA ışığı kırmızı yanıyor, parçalardan cızırtı sesi geliyor

mr__white

80+
Şu an anakartta CPU ve VGA ışığı kırmızı yanıyor ama pc normal bir şekilde çalışıyor.
Ama kasanın fanları dönüp, RGB’leri yanmıyor ve klavye mousetan cızırtıya benzer bi ses geliyor. Artı olarak ekran kartıda bir oyuna vs girince de yüksek sayılabilecek şekilde cızırtıya benzer ses çıkarıyor. (boştayken de çıkarıyor ama anca kulağımı oraya götürürsem duyuluyor.)

Şimdi pc’yi bu şekilde kullanmak sağlıklı olur mu? Debug ledleri yanarken normal şekilde çalışması ve parçalardan cızırtıya benzer sesler gelmesi garibime gitti, ne yapmalıyım?

Sistem:
R7 9700X
GIGABYTE B850M D3H
XPG LANCER 16GB 6000mhz CL30 (x2)
ASUS PRIME OC RTX 5070
KINGSTON KC3000 2TB
XPG INVADER X
FSP VITA 750W

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Alper Uğurcan
Şu an anakartta CPU ve VGA ışığı kırmızı yanıyor ama pc normal bir şekilde çalışıyor.
Ama kasanın fanları dönüp, RGB’leri yanmıyor ve klavye mousetan cızırtıya benzer bi ses geliyor. Artı olarak ekran kartıda bir oyuna vs girince de yüksek sayılabilecek şekilde cızırtıya benzer ses çıkarıyor. (boştayken de çıkarıyor ama anca kulağımı oraya götürürsem duyuluyor.)

Şimdi pc’yi bu şekilde kullanmak sağlıklı olur mu? Debug ledleri yanarken normal şekilde çalışması ve parçalardan cızırtıya benzer sesler gelmesi garibime gitti, ne yapmalıyım?

Sistem:
R7 9700X
GIGABYTE B850M D3H
ASUS PRIME OC RTX 5070
KINGSTON KC3000 2TB
XPG INVADER X
FSP VITA 750W
Video çek at bakalım

ThE LoSt

80+ Gold

Sistem:
R7 9700X
GIGABYTE B850M D3H
ASUS PRIME OC RTX 5070
KINGSTON KC3000 2TB
XPG INVADER X
FSP VITA 750W
Bios güncel mi? ayrıca sistem hazır mı toplandı tek tek siz mi topladınız montajda teknik bir hata olmadığına tüm kabloların yerli yerinde olduğuna dikkat edin.

mr__white

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios güncel mi? ayrıca sistem hazır mı toplandı tek tek siz mi topladınız montajda teknik bir hata olmadığına tüm kabloların yerli yerinde olduğuna dikkat edin.
bios güncel olması lazım, bios ver kısmında gigabyte ın yayınladığı en son güncelleme olan 12 mart tarihli bios var. anakart işlemci kasa ve psu montajlı geldi diğer parçaları ben taktım

ErdemAbiGf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
148
İsim
Erdem

Sistem:
R7 9700X
GIGABYTE B850M D3H
ASUS PRIME OC RTX 5070
KINGSTON KC3000 2TB
XPG INVADER X
FSP VITA 750W
Driver ları yükleyin
Yada bios tuşu takılı kalmıştır kasanızın port bölgesini iyi bakın sıkışan bir şey varmı yokmu benim başıma gelmişti böyle çözdüm

mr__white

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Driver ları yükleyin
Yada bios tuşu takılı kalmıştır kasanızın port bölgesini iyi bakın sıkışan bir şey varmı yokmu benim başıma gelmişti böyle çözdüm
bios tuşu derken arkadaki quick flash buton yerini mi kastediyorsunuz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,078,557
Üyeler
171,392
Son üye
Zoxeres
Top Bottom