Neler Yeni

CS 2 MSI Afterburner testi

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
hocam bir sorun yok cs ile ilgili bir sıkıntı var sadece zaten attığınız occt test sonucunda ekran kartı olsun işlemci olsun gayet güzel işler yapmış full stres altında cihazda bir sorun yok csde bir sorun var
Mesaj otomatik birleştirildi:

zaten ekran kartında bir sorun olsa occt testini yaptığınızda ya sistem kapanırdı yada grafiklerde sert inişler ve sert çıkışlar olurdu olay tamamen cs ile alakalı canınızı sıkmayın
vallahi sağ olasın dedim boş yere dert açtım başıma :d bu arada her şey net olsun istiyorum sen sistemde genel olarak sorun yok diyorsun ama buna ssd psu ram vs dahil mi? harici olarak başka bir sorum daha olacaktı testlerde ram 3300 mhz olarak görüküyor öyle kullanıyor galiba normal değerleri 3600 bios üzerinden de baktım 3600 halde neden öyle farklı bir nedeni var mı?

@Oğuzhan Yücel bir de 200 fps CS için yeterli değil mi 200 altına inmesem de 200 olsa dahi drop giriyor kasıyor gibi oluyor 144 hz var desem ki ekran yırtılıyor o da yok yani 144 altına inmediğim takdirde belli oranda akıcı olması gerekmez mi?

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
Psuda sorun olsa sistemi yeterli besleyemezdi o zaman her oyunda aynı olayı yaşıyor olurdunuz ya da sistem kendini resetlerdi ssd sağlığınız ve sıcaklık değerleride normal ama diyorsanız hala ekran kartının sağlığından emin değilim
gene occt üzerinden
1729617711214.png

bu tikleri açarak 1 saat test daha yap istersen için rahatlamış olur değerleri gene hwinfodan takip ederek
ram frekansınız hakkında bir fikrim yok ramlerle arayı baya açtım maalesef çok fazla bir şey hatırlamıyorum ellede frekans girmeyin sistem boot etmeyebilir bios pili falan uğraşırsınız

csde şöyle oluyor büyük ihtimalle ani bir şekilde oyuna drop giriyor sistem değilde cs yazılımı ile ilgilidir onun çaresi cs2 her güncelleme geldikçe düzelir diye düşünüyorum fps değerinizi sabitleyipte deneyebilirsiniz cs üzerinden consola fps_max (istediğiniz değer) şeklinde yazarta deneme yapabilirsiniz ama çok bir şey değişceğini sanmam cs çıktığı ilk günden beri bozuk bir oyun

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
Psuda sorun olsa sistemi yeterli besleyemezdi o zaman her oyunda aynı olayı yaşıyor olurdunuz ya da sistem kendini resetlerdi ssd sağlığınız ve sıcaklık değerleride normal ama diyorsanız hala ekran kartının sağlığından emin değilim
gene occt üzerinden
Alıntıyı görüntüle
bu tikleri açarak 1 saat test daha yap istersen için rahatlamış olur değerleri gene hwinfodan takip ederek
ram frekansınız hakkında bir fikrim yok ramlerle arayı baya açtım maalesef çok fazla bir şey hatırlamıyorum ellede frekans girmeyin sistem boot etmeyebilir bios pili falan uğraşırsınız

csde şöyle oluyor büyük ihtimalle ani bir şekilde oyuna drop giriyor sistem değilde cs yazılımı ile ilgilidir onun çaresi cs2 her güncelleme geldikçe düzelir diye düşünüyorum fps değerinizi sabitleyipte deneyebilirsiniz cs üzerinden consola fps_max (istediğiniz değer) şeklinde yazarta deneme yapabilirsiniz ama çok bir şey değişceğini sanmam cs çıktığı ilk günden beri bozuk bir oyun
Dediğini gibi occt üzerinden test yapacağım tekrardan cpu ve cpu+ram ve linpack kısmını açmama gerek yok değil mi bu arada? siz açmamıssınız çok soru sordum sizi sordum hakkınızı helal edin ama bunu da sormak istiyorum için rahat etsin oyun içinde ekran kartı kullanımı %47 cpu kullanımı %44 olması normal değil mi? bu işlemcinin bu kartı besliyememesi münükün değildir diye tahmin ediyorum rahat besler yanlış bilmiyorum değil mi?

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
Dediğini gibi occt üzerinden test yapacağım tekrardan cpu ve cpu+ram ve linpack kısmını açmama gerek yok değil mi bu arada? siz açmamıssınız çok soru sordum sizi sordum hakkınızı helal edin ama bunu da sormak istiyorum için rahat etsin oyun içinde ekran kartı kullanımı %47 cpu kullanımı %44 olması normal değil mi? bu işlemcinin bu kartı besliyememesi münükün değildir diye tahmin ediyorum rahat besler yanlış bilmiyorum değil mi?
Sistemde dar boğaz yok cs2 valorant vb oyunlar sistemin yüzde yüzünü kullanmaz, PUBG gibi oyunlar ise ekran kartını çok fazla kullanmaz işlemciyi full kullanır, 3A dediğimiz god of war vb oyunlar ise işlemciden az yük çeker ve ekran kartından ful yük çeker
OCCT konusuna gelirsek benim seçtiğim tikler sadece ekran kartını teste tabi tutacak ama siz komple sistem için bakmak istiyorsanız gene tüm tikleri açın 1 saat civarı yapın 1
ne demek dostum yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
Sistemde dar boğaz yok cs2 valorant vb oyunlar sistemin yüzde yüzünü kullanmaz, PUBG gibi oyunlar ise ekran kartını çok fazla kullanmaz işlemciyi full kullanır, 3A dediğimiz god of war vb oyunlar ise işlemciden az yük çeker ve ekran kartından ful yük çeker
OCCT konusuna gelirsek benim seçtiğim tikler sadece ekran kartını teste tabi tutacak ama siz komple sistem için bakmak istiyorsanız gene tüm tikleri açın 1 saat civarı yapın 1
ne demek dostum yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
vallahi tekrar sağ olasın yardımların ilgin alakan için cansın

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,686
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci

Just

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Veysel
Discord
Jvst#3777
Hocam merhaba biraz alakasız ama görev yöneticisi arkada açıkken ve kapalıyken fps değerlerine müsaitseniz bir bakabilir misiniz?

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
Hocam merhaba biraz alakasız ama görev yöneticisi arkada açıkken ve kapalıyken fps değerlerine müsaitseniz bir bakabilir misiniz?
Ne için sormuştunuz hocam anlıyamadım bir de fps çok oynak olduğu için net sayılar veremem biliyorsunuz verdiğim değerler yanlış olur

dediğini anladım galiba bir bug var görev yöneticisi açıkken alt tab yapamıyoruz oyun tekrar açılmıyor :d

Son düzenleme:

Just

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Veysel
Discord
Jvst#3777
Ne için sormuştunuz hocam anlıyamadım bir de fps çok oynak olduğu için net sayılar veremem biliyorsunuz verdiğim değerler yanlış olur

dediğini anladım galiba bir bug var görev yöneticisi açıkken alt tab yapamıyoruz oyun tekrar açılmıyor :d
Yok aslında kastettiğim o değildi. Bir arkadaşım altta görev yöneticisi açıkken daha yüksek fps aldığını söyledi. Aynı durum fazla fps arttırmasa da benim için de geçerli. Aynını deneyip fps de bir fark olup olmadığını test etmenizi istemiştim.

Ayrıyeten gerçekten alt tab olmuyor mu?

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
Yok aslında kastettiğim o değildi. Bir arkadaşım altta görev yöneticisi açıkken daha yüksek fps aldığını söyledi. Aynı durum fazla fps arttırmasa da benim için de geçerli. Aynını deneyip fps de bir fark olup olmadığını test etmenizi istemiştim.

Ayrıyeten gerçekten alt tab olmuyor mu?
garip ama hakikaten görev yöneticisi varken oyuna girince atıyor geri açamıyorum pencereyi görev yöneticisini kapatınca düzeliyor :d komik oyun vallahi ben saldım artık böyle devam düzelene kadar :d

Anatolia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre ÇAKIRCA
@Oğuzhan Yücel hocam sorunu çözdüm gibi bir şey artık haber edeyim dedim :d oyun içi ayarlardan daha önce düşey sekronize ayarını denemiştim hiçbir etkisi olmadı nvdia üzerinden görememiştim şimdi nvdia geforce uygulaması üzerinden optimizasyon ayarlarına son çare bakarken sekronize ayarının 4 sekmeye ayrıldığını gördüm tek tek denedim en düşükten yükseğe buradan en düşük modda açık hale getirince oyun akıcı hale geldi yağ gibi akıyor diyebilirim :d zaten sorunun oyundan dolayı yırtılmadan olduğu belliydi umarım faceit gibi ortamlarda da sorunsuz işe yarar :d size de haber etmek istedim o kadar yardım ettiniz emek verdiniz en azından sorunumunun çözüldüğünü bilmiş olun :d

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,686
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri