Neler Yeni

CS:GO güçlü bilgisayarda kasıyor hissiyatı

minidesp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Semih Murat ARSLAN
Laptopum da i7 11.nesil , RTX 3050 ve 16 GB ram bulunuyor ancak 60hz bir ekrana sahibim. yine de diğer oynadığım oyunlara nazaran (Cod, Battlefield ve valorant gibi) CS:GO kasma hissiyatı veriyor ve ayrıca durmadan fps drop yiyorum(250'den 80'e kadar düşüyor FPS). Böyle bir sistemde tabii ki ssd kullanıyorum. 60hz ekranın dezavantajının farkındayım lakin sanki 60 Fps bile değilde 40 ila 30 arasında oynuyormuş gibi hissediyorum ve bunu diğer oyunlarda yaşamıyorum.
not: Vsync ayarı devre dışı

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
.
Ekran kartın biraz giriş seviyesi kalmış hocam. O işlemciye o ekran kartı olmamış. Ayrıca RAM 2x8 mi yoksa 1x16 mı?

lusive

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
sekss
Drop RAM ve disk ile alakalı olabilir ancak ağırlıklı olarak disk kaynaklı oluyor. SSD mi var HDD mi? Gerçi böyle bir sistemde SSD olmamasına şaşarım. 60 Hz dezavantajıyla alakası olduğunu zannetmiyorum uzun süredir 60 hz ile CS:GO oynamıştım yeterliydi. Valorant'ta CS:GO kadar kasma hissi oluyor mu?

minidesp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Semih Murat ARSLAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Drop RAM ve disk ile alakalı olabilir ancak ağırlıklı olarak disk kaynaklı oluyor. SSD mi var HDD mi? Gerçi böyle bir sistemde SSD olmamasına şaşarım. 60 Hz dezavantajıyla alakası olduğunu zannetmiyorum uzun süredir 60 hz ile CS:GO oynamıştım yeterliydi. Valorant'ta CS:GO kadar kasma hissi oluyor mu?
hayır valorantta yeterince akışkan oynayabiliyorum zaten öyle profesyonel bir şey aramıyorum eski laptopumda 60 hz'di ve onda yeterince keyif alıyordum. bu arada sistemde ssd var ve şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım disketimle

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Tahminimce 11. nesil işlemcin ile thermal throttle yaşıyorsun, 11. nesillerde maalesef mevcut. Sıcaklık değerlerini inceleyip doğrulayabilirsin. Sorun buysa asıl çözümün uv+uc ama başka bir mobil 11. nesil i7 de uygulamayı çalıştıramamıştım, ben mi yapamadım yoksa ayarlanamıyor mu bilmiyorum ama mümkünse önce onu denersin. Akabinde termal macun değişimi ile fan temizliği, tedbir amaçlı cihazın altına harici fan koyabilirsin.

minidesp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Semih Murat ARSLAN
Ekran kartın biraz giriş seviyesi kalmış hocam. O işlemciye o ekran kartı olmamış. Ayrıca RAM 2x8 mi yoksa 1x16 mı?
hocam laptop bir yerden geçti elime o yüzden bir bilgim yok. kapağınıda açmadım o yüzden bilmiyorum ama tahminimce tek slot 16 gb ram vardır

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Berat ışık
İlgilendiği Kategoriler
oyun
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199059892623/
Twitter
Beratisik28
Discord
aspectstar2
Steam ID
76561199059892623
YouTube
Artyom3731
Laptopum da i7 11.nesil , RTX 3050 ve 16 GB ram bulunuyor ancak 60hz bir ekrana sahibim. yine de diğer oynadığım oyunlara nazaran (Cod, Battlefield ve valorant gibi) CS:GO kasma hissiyatı veriyor ve ayrıca durmadan fps drop yiyorum(250'den 80'e kadar düşüyor FPS). Böyle bir sistemde tabii ki ssd kullanıyorum. 60hz ekranın dezavantajının farkındayım lakin sanki 60 Fps bile değilde 40 ila 30 arasında oynuyormuş gibi hissediyorum ve bunu diğer oyunlarda yaşamıyorum.
not: Vsync ayarı devre dışı
hocam 60 hz kasark görürsün sana öerim 144 veya 200 hz bi monitör alman hem akıcı ve csgo ve valo gibi rekabetçi oyunlarda daha avatjalı olursun

minidesp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Semih Murat ARSLAN
Tahminimce 11. nesil işlemcin ile thermal throttle yaşıyorsun, 11. nesillerde maalesef mevcut. Sıcaklık değerlerini inceleyip doğrulayabilirsin. Sorun buysa asıl çözümün uv+uc ama başka bir mobil 11. nesil i7 de uygulamayı çalıştıramamıştım, ben mi yapamadım yoksa ayarlanamıyor mu bilmiyorum ama mümkünse önce onu denersin. Akabinde termal macun değişimi ile fan temizliği, tedbir amaçlı cihazın altına harici fan koyabilirsin.
Laptopu daha yeni aldım, fan temizliği vs değilde alüminyum bir kasaya sahip laptop. ısınma sorunuda doğal olarak oluyor

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,951
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Konsola +graph yazınca altta açılan değerler kısmında var değeri kaç ms oluyor hocam ortalama bi kontrol eder misiniz oyundayken

minidesp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Semih Murat ARSLAN
hocam 60 hz kasark görürsün sana öerim 144 veya 200 hz bi monitör alman hem akıcı ve csgo ve valo gibi rekabetçi oyunlarda daha avatjalı olursun
hocam kesinlikle haklısın ama benim merak ettiğim diğer oyunlarda böyle bir hissiyat yaşamıyorum neden sadece cs:go da. ayrıca ateş etmeye başladığım andan itibaren fps 200 den 60 a 70 e iniyor bunun sebebi nedir ki

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Berat ışık
İlgilendiği Kategoriler
oyun
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199059892623/
Twitter
Beratisik28
Discord
aspectstar2
Steam ID
76561199059892623
YouTube
Artyom3731
hocam kesinlikle haklısın ama benim merak ettiğim diğer oyunlarda böyle bir hissiyat yaşamıyorum neden sadece cs:go da. ayrıca ateş etmeye başladığım andan itibaren fps 200 den 60 a 70 e iniyor bunun sebebi nedir ki ...
hocam şöyle söyliyim rtx 3050 iyidir büyük ihitmale işlemci vb olabilir

minidesp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Semih Murat ARSLAN
Konsola +graph yazınca altta açılan değerler kısmında var değeri kaç ms oluyor hocam ortalama bi kontrol eder misiniz oyundayken
hocam 1 ve 2 arasında küsürataları gidip geliyor ama silah falan ateşleyince 7 8 e kadar çıkıyor rengi kırmızı oluyor sanırım sıkıntı burda. bu arada botlarla girip baktım normal maçta farklı olmuyordur umarım
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam şöyle söyliyim rtx 3050 iyidir büyük ihitmale işlemci vb olabilir
ben pek memnun kalmadım ya genel olarak rtx açtığım oyunlarda fps 30 40 ı geçemiyor. özelliğini kullanamıyorum ki

Mert

80+ Silver
RTX 3050 CS GO'da sorun yaşatmanın yanına yaklaşacak bir kart değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,647
Üyeler
168,471
Son üye
batuhanckmk
Top Bottom