Neler Yeni

Cs2 oynarken sistem kapanıyor

Ereqn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Sarıkaya
Rx7600xt ekran kartıyla r7 5700x işlemcimi yeni aldım taktım ekran kartım furmark da 1 saat boyunca çalıştı ısınma yok her şey düzgün ben bu konuyu önceden de açmıştım kendi hatam olduğunu zannedip fakat değilmiş lütfen yardım edin genelde cs2 oynarken oluyor bf1 ve nfs heat oynarken olmadı oyun oynarken ekran bir anda donuyor ve klavye fare ışıkları gidiyor fakat kasa çalışıyor düğmesi üzerinden resetlediğim de ise açılıyor psu 500watt msi bir psu occt de power testinde 15 dakikadır çalışıyor ve bir sıkıntı yok bu sorun oyundan mı yoksa ekran kartımdan mı kaynaklı lütfen yardım edin ayrıca ekran kartında ve işlemcide herhangi bir ısınma yok

ayrıca 2 farklı driver kullandım şu anda 24.10.1 var ve 24.12.1 de de aynı sorun oluyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

yerel hata günlüğünde Kernel Power 41 hatası gözüküyor

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,883
İsim
efe araci
hocam sisteminizi komple yazarmısın ne kada W harcadıklarını hesap yapıcam tahminim sorun psu da.

Ereqn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Sarıkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam sisteminizi komple yazarmısın ne kada W harcadıklarını hesap yapıcam tahminim sorun psugigbay

hocam sisteminizi komple yazarmısın ne kada W harcadıklarını hesap yapıcam tahminim sorun psu da.
ryzen 7 5700x
gigabyte b450m s2h v2
Xfx swft 210 rx7600xt
92mm kule tipi soğutucu ve kasada 4 fan
psu msi mag a500dn

benim kendi elektrik hattımda olan bir sorun bunu tetikleyebilirmi eski bilgisayarımda daha fazla oluyordu asansör çalışında monitörün kapanması gibi sorunlar pc yi tek başına bir prize bağlayıp denemelimiyim

1740165783695.png

şu anda occt power bu şekilde

1740165840996.png

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,883
İsim
efe araci
hocam sistem 354w yiyor 500w psu yeterli olmalı ama aldığınız psuyu hiç bir tier liste göremedim + biosunuz F42 updatesinde olması gerekliymiş yoksa işlemcinizi desteklemez biosunuzun sürümüne bakabilirmisiniz ? eğer psu sıkıntılı olsaydı muhtemelen 1 saat furmarkta dayanmazdı oturduğunuz yerde elektrik sorunu olmasından da kaynaklanıyor olabilir bir aralar bizim burada da sorun vardı pc ekranı gidip gidip geliyordu bazen de direkt monitör gidip pc açık kalıyordu.

Ekler

• resim_2025-02-21_223309739.png
    resim_2025-02-21_223309739.png
    36.5 KB · Hit: 11

Ereqn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Sarıkaya
hocam sistem 354w yiyor 500w psu yeterli olmalı ama aldığınız psuyu hiç bir tier liste göremedim + biosunuz F42 updatesinde olması gerekliymiş yoksa işlemcinizi desteklemez biosunuzun sürümüne bakabilirmisiniz ? eğer psu sıkıntılı olsaydı muhtemelen 1 saat furmarkta dayanmazdı oturduğunuz yerde elektrik sorunu olmasından da kaynaklanıyor olabilir bir aralar bizim burada da sorun vardı pc ekranı gidip gidip geliyordu bazen de direkt monitör gidip pc açık kalıyordu.
1740166686080.png
hocam en güncelde olması lazım occt 40. dakikaya geldi hala bir sorun yok

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,883
İsim
efe araci
ryzen 7 5700x
gigabyte b450m s2h v2
Xfx swft 210 rx7600xt
92mm kule tipi soğutucu ve kasada 4 fan
psu msi mag a500dn

benim kendi elektrik hattımda olan bir sorun bunu tetikleyebilirmi eski bilgisayarımda daha fazla oluyordu asansör çalışında monitörün kapanması gibi sorunlar pc yi tek başına bir prize bağlayıp denemelimiyim

Alıntıyı görüntüle

şu anda occt power bu şekilde

Alıntıyı görüntüle
occt hakkında pek bir bilgiye sahip değilim ben bildiğim ve yaşadığım sorunları belirtim bilgili biri gelip bakana kadar benim dediklerimi bir kontrol edin hocam.

Ereqn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Sarıkaya
hocam birde benim ram slotlarında 8 + 16 var eski sistemin apuydu bu ramlardan kaynaklı olabilirmi

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,883
İsim
efe araci
hocam birde benim ram slotlarında 8 + 16 var eski sistemin apuydu bu ramlardan kaynaklı olabilirmi
hocam ramler aynı marka ise problem yaratacağını düşünmüyorum cl ve mhz değerleri aynı olması bile yetebiliyor bazı ramler için.

Ereqn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren Sarıkaya
hocam ramler aynı marka ise problem yaratacağını düşünmüyorum cl ve mhz değerleri aynı olması bile yetebiliyor bazı ramler için.
cl ve mhz ler aynı farklı markalar 1 sene kadar kullanmıştım bir sıkıntı çıkarmıyorlardı

Neyse hocam teşekkür ederim yardımın için ben evin farklı fişlerinde deneyeceğim çünkü çok rastgele gerçekleşiyor bu hata neden olduğuda belli değil ne zaman olacağıda ne driver nede sistemden kaynaklı gibi durmuyor tekrar teşekkür ederim yardımın için

1740167821309.png

konuya önerisi olcak arkadaşlar occt power testin sonucu böyle 1 saat yük altında powerde bir sıkıntı çıkmadı

Son düzenleme:

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,883
İsim
efe araci
cl ve mhz ler aynı farklı markalar 1 sene kadar kullanmıştım bir sıkıntı çıkarmıyorlardı

Neyse hocam teşekkür ederim yardımın için ben evin farklı fişlerinde deneyeceğim çünkü çok rastgele gerçekleşiyor bu hata neden olduğuda belli değil ne zaman olacağıda ne driver nede sistemden kaynaklı gibi durmuyor tekrar teşekkür ederim yardımın için

Alıntıyı görüntüle
konuya önerisi olcak arkadaşlar occt power testin sonucu böyle 1 saat yük altında powerde bir sıkıntı çıkmadı
rica ederim kankam umarım sonuç bulursun sorunun çözülür. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,534
Üyeler
171,596
Son üye
davidk
Top Bottom