Ama sen onların parasıyla ilgili bir işlem yapmıyorsun. Sen bir satın alım yapıyorsunbaşka cs kasası açanlar da var ama onların çoğu kaybediyor?
Ama sen onların parasıyla ilgili bir işlem yapmıyorsun. Sen bir satın alım yapıyorsunbaşka cs kasası açanlar da var ama onların çoğu kaybediyor?
kumarhanede de çip alıyorsun çiple oynuyorsun?Ama sen onların parasıyla ilgili bir işlem yapmıyorsun. Sen bir satın alım yapıyorsun
kardeşim bakhocam kendim satarım onda sıkıntı yok bence sıkıntı kasayı açıp gelen parayı kullanmakta
ama kazanan senin çipini alıyorkumarhanede de çip alıyorsun çiple oynuyorsun?
Hadisler de bir kaynak biliyorsun değil mi?Nerde geçmesi lazım?
bunca yıldır haram mı yediksürpriz yumurta almak la aynı şey
bunu sorduğuna göre sana hemen cevabını veriyorum kasadan değil pahalı bir şey çıkması, indirimde oyun aldıracak değerde bir eşya çıksa bile hemen steam arkadaş listeni açıyorsun ve seviyesi en düşük arkadaşa hediye edeceksin çünkü böylesi faizdir öhü öhüm pardon caizdir. allah ibadetini arttırsın. mesela bu konudan sonra da şunlara da kafa yoralım mesela bakkaldan beslenme için alışveriş yapıyoruz adam o parayı alıyor kullanıyor yeri geliyor içki satıyor. mesela ödemeyi kredi kartıyla yaptın hop visa, mastercard komisyonu çakıyor olmayan para yaratılıyor bu ülkene enflasyon olarak dönüyor bence bu çok daha büyük bir caiz hh pardon faiz.Kasa oyundan düşüyor. Onu satıp zamanla steamde para biriktirip oyun almak sıkıntılı gelmiyor ancak bu birikmiş para ile kasa açarsak ve pahalı bir şey çıkarsa bu parayla oyun almak sıkıntılı mıdır sizce? Düşüncelerinizi merak ediyorum
Kuranda helal ve haram yetkisi sadece Allah'a aittir denilmiyor mu? Ayrıca bana hadislerde herhangi bir haram olarak geçen hadis linki atabilir misin merak ettimHadisler de bir kaynak biliyorsun değil mi?
cevap için teşekkür ederim. para yatırıp demişsiniz de para yatırmıyorum kasaları satıp ordan gelen parayla kasa açıyorum bunu sordumPara yatırıp kaybetmek-kazanmak varsa caiz değildir.Şans oyunlarına giriyor.Şans oyunların hepsi de caiz değil
Dipnot:Bu forumda dini şeyler açmanı pek tavsiye etmem.Çok fazla kendini bilmez trol elemanlar var.Merak ettiğin bir şey olursa araştırsan daha iyi olur
(Musned:4/130-133, Tirmizi, İlm, 2660 nolu hadis.)Kuranda helal ve haram yetkisi sadece Allah'a aittir denilmiyor mu? Ayrıca bana hadislerde herhangi bir haram olarak geçen hadis linki atabilir misin merak ettim
hayır peygamberin dinde kural koyma yetkisi vardır Allah'ın izniyle buna teşri deniyor(?)Kuranda helal ve haram yetkisi sadece Allah'a aittir denilmiyor mu?