Neler Yeni

Csgo'da Darboğaz Var Ve Sorunu Çözemi̇yorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Yoğun
Instagram
mustafayogn
Steam
https://steamcommunity.com/id/mustafayogun/
Twitter
mustafayogn
Discord
mustafayogn
Dostlar merhaba ryzen 7 5800x3d undervoltlu işlemci, asus tuf rtx 3080 ekran kartı, 32gb 3200mhz cl14-17-17-17-34 overclocklu ram, asus tuf b450 plus gaming anakart, 1tb kingston m2, samsung 850 sata3 ssd, corsair 750w gold sertifikalı güç kaynağı, freezer 34 esports kule tipi soğutucu var CSGO'DA sistemim düşük sistemmiş gibi düşük fps çoğu zaman çok hareketli fps alıyorum.
Bu sistemden önce ryzen 5 5600x, 32gb ram aynı ramler, gtx1660super ekran kartı b550mk asus anakartım vardı o sistemde csgoda daha fazla fps 0.1 var değeri alıyordum, yukarıda anlattığım sistemimde 0.6-1.0 gibi gereksiz var değeri alıyorum, bunun sebebi nedir yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum
Mesaj otomatik birleştirildi:

CSGO'DAKİ FPS BENCHMARK MAPİNDE 5600X'Lİ SİSTEMDE ORTALAMA 570 FPS ALIYORKEN 5800X3D'Lİ SİSTEMİMDE FPS BİRDEN ÇOK DÜŞÜYOR HEM DE BENCHMARK ORTALAMASI 500 GELİYOR BU NASIL MÜMKÜN OLABİLİR, ÇÖZÜMÜ NEDİR?

5600X'Lİ SİSTEMİMDE SMOKE İÇİNE GİRSEM DAHİ MİNİMUM 190 FPS' DÜŞERKEN 5800X3D'Lİ SİSTEMDE 160-150'YE DÜŞÜYOR

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Yoğun
Instagram
mustafayogn
Steam
Twitter
mustafayogn
Discord
mustafayogn
Pci 4.0 desteklediği sürece çok farkı olmaz diye düşüyorum. Birde işlemciyi uv yapmadan denediğinde yine aynı sorunlar oluyor mu? Belki işlemci yeterli beslenemediği için performans kaybı oluyordur.
UV OLMADAN DA AYNI SORUNLA KARŞILAŞIYORUM, BİR DE BU İŞLEMCİNİN KÖTÜ TARAFI MASAÜSTÜ EKRANINDA DAHİ OLSANIZ 65-70 DERECELERDE ÇALIŞIYOR , OYUN ESNASINDA 90 DERECEYİ GEÇİYORDU O NEDENLE UV YAPTIM

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
İbrâhim Halil
UV OLMADAN DA AYNI SORUNLA KARŞILAŞIYORUM, BİR DE BU İŞLEMCİNİN KÖTÜ TARAFI MASAÜSTÜ EKRANINDA DAHİ OLSANIZ 65-70 DERECELERDE ÇALIŞIYOR , OYUN ESNASINDA 90 DERECEYİ GEÇİYORDU O NEDENLE UV YAPTIM
Birde bios değiştirip deneme yapılabilir. Son sürümde olsa bile bir önceki bios yükleyip deneme yapabilirsin, biraz zahmetli olur ama :) Sanallaştırma açıksa onu da bios tan kapatıp deneme yapabilirsin. Aklıma başka bir şey gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Yoğun
Instagram
mustafayogn
Steam
Twitter
mustafayogn
Discord
mustafayogn
Birde bios değiştirip deneme yapılabilir. Son sürümde olsa bile bir önceki bios yükleyip deneme yapabilirsin, biraz zahmetli olur ama :) Sanallaştırma açıksa onu da bios tan kapatıp deneme yapabilirsin. Aklıma başka bir şey gelmiyor
1-2 ÖNCEKİ BİOSLARI DENERİM, FAKAT SANALLAŞTIRMA NEDİR BİLMİYORUM

MveA

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Mehmet Ali
Düşük çözünürlük ile oynuyorsanız bundan kaynaklı olabilir. Aynı işlemci + 3060 12 gb ile stabil 500 - 550 fps alıyorum ben 1080p çözünürlükte.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,228
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
1-2 ÖNCEKİ BİOSLARI DENERİM, FAKAT SANALLAŞTIRMA NEDİR BİLMİYORUM
Hocam capslock kapatın öncelikle, Bilgisayara temiz bi format atıp bios ve driverları en güncel sürüme güncelledikten sonra ısınma ve mhz düşüklüğü olmadığını da kontrol ettikten sonra oyuna girip fps inizi kontrol edin.
Arkada çalışan gereksiz bir program olmadığından da emin olun

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Yoğun
Instagram
mustafayogn
Steam
Twitter
mustafayogn
Discord
mustafayogn
500 hz monitör kullanmıyorsanız sıkıntı yok
dostum bunun 500hz ile alakası yok fps'in anlık düşüşleri var değerimi yükseltiyor var değerinin yüksek olması oluşan görüntüyü geciktiriyor

Düşük çözünürlük ile oynuyorsanız bundan kaynaklı olabilir. Aynı işlemci + 3060 12 gb ile stabil 500 - 550 fps alıyorum ben 1080p çözünürlükte.
1920x1080'de de denedim fakat aynı sorun devam ediyor

Hocam capslock kapatın öncelikle, Bilgisayara temiz bi format atıp bios ve driverları en güncel sürüme güncelledikten sonra ısınma ve mhz düşüklüğü olmadığını da kontrol ettikten sonra oyuna girip fps inizi kontrol edin.
Arkada çalışan gereksiz bir program olmadığından da emin olun
bilgisayarı sıfırlayarak kurdum zaten arkaplanda çalışan başka program da yok ve tüm driverlar güncel bios'ta son sürüm

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,228
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
dostum bunun 500hz ile alakası yok fps'in anlık düşüşleri var değerimi yükseltiyor var değerinin yüksek olması oluşan görüntüyü geciktiriyor

1920x1080'de de denedim fakat aynı sorun devam ediyor

bilgisayarı sıfırlayarak kurdum zaten arkaplanda çalışan başka program da yok ve tüm driverlar güncel bios'ta son sürüm
Farklı oyunlar da aynı sorun var mı? oyun için çoklu cpu çekirdek kullanımı açık mı?
ve oyun ssd de mi yüklü? ssd nin testini yapar mısınız

arturo

80+ Silver
Dostlar merhaba ryzen 7 5800x3d undervoltlu işlemci, asus tuf rtx 3080 ekran kartı, 32gb 3200mhz cl14-17-17-17-34 overclocklu ram, asus tuf b450 plus gaming anakart, 1tb kingston m2, samsung 850 sata3 ssd, corsair 750w gold sertifikalı güç kaynağı, freezer 34 esports kule tipi soğutucu var CSGO'DA sistemim düşük sistemmiş gibi düşük fps çoğu zaman çok hareketli fps alıyorum.
Bu sistemden önce ryzen 5 5600x, 32gb ram aynı ramler, gtx1660super ekran kartı b550mk asus anakartım vardı o sistemde csgoda daha fazla fps 0.1 var değeri alıyordum, yukarıda anlattığım sistemimde 0.6-1.0 gibi gereksiz var değeri alıyorum, bunun sebebi nedir yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum

CSGO'DAKİ FPS BENCHMARK MAPİNDE 5600X'Lİ SİSTEMDE ORTALAMA 570 FPS ALIYORKEN 5800X3D'Lİ SİSTEMİMDE FPS BİRDEN ÇOK DÜŞÜYOR HEM DE BENCHMARK ORTALAMASI 500 GELİYOR BU NASIL MÜMKÜN OLABİLİR, ÇÖZÜMÜ NEDİR?

5600X'Lİ SİSTEMİMDE SMOKE İÇİNE GİRSEM DAHİ MİNİMUM 190 FPS' DÜŞERKEN 5800X3D'Lİ SİSTEMDE 160-150'YE DÜŞÜYOR
Valve bir şeyler deniyor cs2 düzeltirler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Yoğun
Instagram
mustafayogn
Steam
Twitter
mustafayogn
Discord
mustafayogn
Farklı oyunlar da aynı sorun var mı? oyun için çoklu cpu çekirdek kullanımı açık mı?
ve oyun ssd de mi yüklü? ssd nin testini yapar mısınız
diğer oyunlarda aynı sorunu yaşamıyorum sadece csde oluyor, çoklu çekirdek kullanımı açık oyun başlatma seçeneklerine de yazdım hatta. oyun m2 ssd'de kurulu 3500'e 2500 ssd

Valve bir şeyler deniyor cs2 düzeltirler.
umuyorum düzelir

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
Gelen yamalarla CS:GO ya bir şeyler olduğu kesin,normalde 300 ün altına nadir düşen fps ara ara 200 lerin altına düştüğünü gördüm.Ve bu oyun içinde çokça duyduğum ''Sizinde oyununuza drop giriyor mu ? '' kanıtlar nitelikte.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mustafa Yoğun
Instagram
mustafayogn
Steam
Twitter
mustafayogn
Discord
mustafayogn
Gelen yamalarla CS:GO ya bir şeyler olduğu kesin,normalde 300 ün altına nadir düşen fps ara ara 200 lerin altına düştüğünü gördüm.Ve bu oyun içinde çokça duyduğum ''Sizinde oyununuza drop giriyor mu ? '' kanıtlar nitelikte.
giriyor dostum, yani 400fps aldığım esnada drop girmesi beni çıldırtıyor. Drop yüzünden fps'si ekran hertz'ine kısıtladığım zamanlar da oluyor hatta csgo'da artık mermilerin atılan yere gitmeme hususu çok arttı. rate ayarlarım aynı olmasına rağmen artık sprey atamaz oldum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,938
Üyeler
159,242
Son üye
Mehmetşimşek0006
Top Bottom